Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Hodnocení víkendu: Juniorské semifinále je vyrovnané, čisté konto dorostu a MŽ

Hodnocení víkendu: Juniorské semifinále je vyrovnané, čisté konto dorostu a MŽ Semifinále juniorské extraligy je po úvodním hracím víkendu vyrovnané. V obou utkáních rozhodovali až samotné závěry! Plzeňané sobotní zápas "urvali" v poslední minutě. Svítkov o den později pro změnu v předposlední. Domácí prostředí nepomohlo starším žákům. Ti sice třikrát vedli, ale tři rychlé inkasované góly po sobě znamenali výhru Písku. Na vítěznou vlnu se vrátil dorost, který v Blatné vyhrál s čistým kontem. Stejně tak mladší žáci proti Dobřanům, kteří si navíc s chutí zastříleli. V Blovicích se představila přípravka a připsala si hned tři výhry. První výhru v semifinále má B-tým, který v divokém zápase plném vyloučených hráčů porazil Třemošnou.

 
 
20.05.2024 | Tomáš Majer

Junioři

Po první třetině prvního semifinále juniorské extraligy odcházeli Plzeňané do kabin s jednobrankovým náskokem. Svítkov hned v 16. minutě srovnal a poté si navíc vybojoval přesilovou hru. Tu mečouni nejenom že ubránili, vykoledovali si navíc trestné střílení, které s přehledem proměnil svým druhým gólem Pavlíček. Skóre zůstávalo neměnné až do 44. minuty, kdy soupeř srovnal na 2:2. Plzeňský celek ale zbraně nesložil. V čase 44:27 rozradostnil domácí stranu Dan Král a přihrál tak první bod série na plzeňskou stranu.

Sobota 18. května 2024: HBC Plzeň – HBC Svítkov Stars Pardubice 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Podrobnosti o utkání

V neděli měli mečouni nástup jako z partesu. Uběhlo pouhých 22 sekund a Plzeňané vedli po trefě Štulce. Svítkovu se tentokrát podařilo srovnat až v 29. minutě po výstavní střele. Obě strany si dávaly pozor na veškeré chyby. Na straně Plzně ale jedna velká přišla a Stars ji (opět) ve 44. minutě potrestali gólem. Ten byl nakonec vítězný. Pojistku Východočeši přidali při plzeňské power-play. Série se tak za stavu 1:1 přesouvá do Pardubic.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: V sobotu jsme předvedli týmový výkon, na který se nám bohužel nepovedlo v neděli navázat. Musíme se vrátit k týmovému pojetí, protože proti takhle vyspělému soupeři, to jinak nepůjde.

Neděle 19. května 2024: HBC Plzeň – HBC Svítkov Stars Pardubice 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Plzeňané se v Blatné chtěli vrátit na vítěznou vlnu po domácím zaváhání. V Blatné začali velice dobře. Ve 4. minutě vedli o dva góly. Pak se ale příval gólů zastavil, až po dvaceti minutách hry zvyšoval svým druhým gólem Zelinger. Třetí třetina nicméně patřila mečounům, kteří nedopustili žádné drama a třemi góly dovedli utkání k vítězství 6:0.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Důležitá výhra po předchozím zaváhání. Jsme rádi, že se střelecky prosadila i třetí lajna. Velkým negativem je ale zlomenina ruky Davida Dvořáka, pro kterého pravděpodobně letošní sezona skončila. Už několik zápasů jsme horší v produktivitě přesilovek. Více se tomu teď budeme věnovat.

Neděle 19. května 2024: TJ Blatná Datels - HBC Plzeň 0:6 (0:2, 0:1, 0:3)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Plzeňané proti Písku hráli o udržení šancí na postup na (semi)finálový turnaj. Do vedení se dostali v 8. minutě. Po 119 sekundách ovšem bylo vyrovnáno. Krátce po vstupu do druhé třetiny mečouni opět vedli a útočné fázi si dokázali poradit. Byl to ale Písek, kdo opět srovnal. Situace se ještě jednou opakovala. Během necelých dvou minut třetí části dokázali skórovat oba týmy. Vyrovnání tentokrát Jihočechy natolik nakoplo, že vstřelili další dva slepené góly a zvítězili 5:3.

Komentář trenéra Michala Samce: Je mi velice líto, že stěžejní zápas, na kterém závisel postup na republikové akce, jsme nedokázali zvládnout, ačkoliv jsme pro to měli všechny předpoklady. Dvě třetiny jsme hráli velice dobře a byli jsme v útočné fázi lepší, bohužel nepozorností a chybami jsme vždy soupeři naservírovali vyrovnání. Poté, co soupeř odskočil o dvě branky po našich individuálních zaváháních a my jsme zase neproměnili tutové šance, "vyply" opět hráčům hlavy a místo závěrečné snahy o vyrovnání jsme opět porazili sami sebe ještě před koncem utkání. Věřím, že s věkem se naučíme tato klíčová utkání zvládat i mentálně a přijdou lepší výsledky.

Sobota 18. května 2024: HBC Plzeň – HC ŠD Písek 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Utkání mladších žáků proti Dobřanům bylo předehrou druhého juniorského semifinále. Mečouni k němu přistoupili příkladně. Přestože o osudu utkání bylo brzy rozhodnuto, mladé plzeňské naděje nikterak nepolevovali. Šneky z Dobřany tentokrát porazili vysoko 18:0. O čisté konto se podělili brankáři Soták a Hamhalter. V ofenzivě byl vidět především Michal Šulan (2+7).

Komentář trenéra Marka Štrunce: Soupeř do Precol Arény přijel v oslabené síle a náš tým mohl jet na půl plynu. To se ale nestalo. Mečouni odehráli utkání ve vysokém tempu. Pomohlo tomu i pravidelné a rychlé střídání našich hráčů. Chválìm kluky za předvedenou hru, nahrávky, kombinace a střelbu.

Neděle 19. května 2024: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 18:0 (4:0, 5:0, 9:0)
Podrobnosti o utkání

Přípravka

Na závěr regionálních turnajů se plzeňská přípravka vydala do Blovic. Zde úspěšně vyzvala dva místní celky a porazila také Prachatice. Pouze Buldoci ze Stříbra byli nad síly mečounů.

Komentář trenéra Petra Lakó: V sobotu nás čekal poslední "oblastní" turnaj letošní sezóny v Blovicích. Moc nám nepřálo počasí a tak předvedená hra tomu tak trochu odpovídala. Na úvod jsme si poradili s domácím týmem Blovic 1 8:1. Pak nás čekal nejtěžší soupeř ze Stříbra, se kterým se nám poslední dobou nedaří. Ani tentokrát jsme se nevyhnuli spoustě chyb, které soupeř s přehledem trestal. A tak jsme odešli poraženi 4:6. Poté už jsme ale zbylé zápasy s přehledem zvládli, a po výsledcích 8:3 s Prachaticemi a výhře 4:1 nad Blovicemi 2 jsme letošní ročník zakončili vítězně. Letos nás čekají ještě dva výběrové turnaje v Nižboru a Pardubicích na které se již všichni moc těšíme.

B-tým

Po dvou vysokých vítězství ve čtvrtfinále narazili Plzeňané na výrazně silnějšího soupeře. Proti Třemošné se plzeňské Béčko ujalo vedení. Tatran ale v 11. minutě srovnal. Mečouni si ale do konce třetiny vzali vedení zpět a ve zbytku zápasu zúročili střeleckou převahu a vstřelili další tři branky. Další gól, i přes řadu oslabení, neinkasovali a příští týden se pokusí zajistit si postup do finále již v Třemošné.

Komentář Vlastimila Lokajíčka: V semifinále konečně začalo plnohodnotné play-off. Soupeř z Třemošné přijel bojovně naladěn a rozhodně nešlo o jednoduchý zápas. Někdy šla bojovnost až za hranu, řada zákroků zůstala ze strany rozhodčích bohužel nepotrestána a naopak jsme byli vylučovaní my. Toho se musíme pro příště vyvarovat. V play-off se nemůžeme nechat tolik vylučovat, už vůbec ne do tří. Díky produktivitě posil z A týmu jsme to naštěstí tentokrát zvládli a v sobotu se pojedeme na třemošenský beton porvat o druhé vítězství.

Neděle 19. května 2024: HBC Plzeň B – TJ Tatran Třemošná 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 25. května 2024

  • Junioři – SF3: Svítkov Pardubice - Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Suchdol nad Lužnicí - Plzeň (13:00)
  • Minipřípravka: Turnaj Dobřany (11:00)
  • B-tým - SF2: Třemošná - Plzeň (14:00)

Neděle 26. května 2024

  • Junioři – SF4 : Svítkov Pardubice - Plzeň (12:30)
  • Dorost: Plzeň - Kladno (11:00)
  • Mladší žáci: Třemošná - Plzeň (10:00)
  • B-tým – případné SF3: Plzeň - Třemošná (16:00)


Podobné články
Aktuální články

Mistři světa vzpomínají na zlatý šampionát. V hlavě jim utkvěla parádní atmosféra

Před patnácti lety se reprezentanti České republiky v hokejbalu probouzeli s pocitem, že jsou čerstvými mistry světa. Nyní se většina hráčů spojených s klubem HBC Plzeň vrací ke zlatému šampionátu a přibližuje své vzpomínky. V druhé části článku pak přibližujeme pokračování kariér plzeňských mistrů světa z roku 2009.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Jaroslav Svoboda #10
Jaroslav SVOBODA
Číslo dresu:   10
Narozen:   10.12.2002
Výška:   165 cm
Váha:   65 kg
Post:   útočník
Hůl:   pravá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál