Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Mečouni zvládli boj o záchranu extraligy, sérii zakončili pětigólovou výhrou

Mečouni zvládli boj o záchranu extraligy, sérii zakončili pětigólovou výhrou Plzeňští hokejbalisté byli úspěšnější i ve čtvrtém utkáním v sérii s pražským Kovem. V závěru první třetiny otevřeli skóre, v další odskočili na rozdíl tří branek a ve třetí části na své konto přidali ještě dva góly. Hattrickem se blýskl Ondřej Kejř, Kráčina o vychytanou nulu přišel zase v závěru utkání. Mečouni se tak zachránili v extralize.

 
 
15.05.2022 | Redakce
PD7, neděle 15.5.2022
Kovo Praha - HBC Plzeň  1:5  (0:1, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 44. Ruda (Faktor) – 14. Lokajíček (Vobruba, Kejř), 24. Kejř (J. Benedikt, Vágner), 28. Kejř (Hanuš), 43. J. Benedikt (Lokajíček), 45. Kejř (Hanuš). Rozhodčí: Horský, Vokurka. Vyloučení: 6:6 + Kejdana (KOV) 5+OK, Gřonka (PLZ) OT 10 min. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 37. Střely na branku: 17:29. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.
Kovo Praha: Humlíček (Ježek) – Bureš, Bydžovský, Kyclt (C), Ruda, Vršecký – Faktor, Fluxa, Hrdlička, Kabát, Kejdana, Kupf, Lachman, Pátek, Pírek, Sitter, Terč, Zeman
HBC Plzeň: Kráčina (Návara) – O. Benedikt, Hanuš (C), Pavlečka Vágner – J. Benedikt, Galla, Gřonka, Hurt, Kejř (A), Kristl, Lokajíček, Majer, Malý, Miksan, Poláček, Reiser, Vobruba (A)

Komentář k zápasu

První polovina první třetina nenabídla příliš brankových příležitostí. Oba týmy zodpovědně strážily prostory před vlastním brankovištěm a většina střeleckých pokusů tak byla ze střední vzdálenosti. První náročnou zkoušku, oslabení, mečouni zvládli s bravurou. Naopak sami udeřily v početní výhodě v závěru třetiny. Vobrubovu střelu z pravé strany tečoval clonící Vít Lokajíček, který zařídil důležité vedení. Celkově patřily poslední okamžiky třetiny plzeňské straně. Střela Jiřího Benedikta po vyhraném vhazováním měla gólové parametry, leč Humlíček udržel míček na své výstroji.

Také druhou třetinu začali mečouni na útočné polovině. Nicméně jeden z brejků Kova museli zastavit až za cenu nedovoleného zákroku a opět se bránili přesilovce Kova. Plzeňská čtveřice ale znovu bránila ukázkově. A znovu se poté opakoval stejný scénář. Když se role obrátily, byla to Plzeň, kdo přesilovou hru využil. Ve výhodě dvou mužů v poli si odražený míček od sítě za branou ze vzduchu našel Ondřej Kejř a hosté vedli 2:0!

Kovo mělo následně také trochu smůly na svých holích, jelikož podruhé krátce po sobě putoval jeho hráč na trestnou lavici za úmyslné vyhození míčku ze hřiště. Plzeňané tentokrát početní výhodu nevyužili, po jejím skončení se naopak museli bránit agresivnímu napadání soupeře. Po jedné z vyhrocených situacích navíc inkasoval Gřonka osobní trest. Hosté hned ve druhém střídání navíc přišli o zraněného Hurta a trenéři tak museli "lepit" sestavu, jak se dalo.Krátce poté, na začátku 28. minuty, si ale opět vzal slovo Ondřej Kejř. Hanuš využil špatného střídání soupeře, poslal míček na útočníka s číslem 81, který se trefil ze své pozice na pravém křídle k bližší tyči. To hostující střídačku opět uklidnilo.

Do třetí části vstupovali mečouni s tříbrankovým náskokem. Tomu uzpůsobili hru. Prioritou byla v tu chvíli především obranná činnost, Západočeši se také nebáli přerušit hru za cenu zakázaného uvolnění. Důležité bylo, že Kovo se nedostávalo do žádných nebezpečných pozic a všechny pokusy ze střední vzdálenosti kryl jistý brankář Kráčina. Nadále navíc fungovala plzeňská hra ve čtyřech, kdy se dařilo eliminovat přesilovky Pražanů.

Navíc se pokračovalo v nastoleném trendu. Zřejmě definitivně pohřbil naděje na zdramatizování zápasu domácí Kejdana, který po krosčeku opustil hrací plochu s trestem pěti minut + do konce utkání. V první fázi Humlíčkovi spíše než spoluhráči pomáhali Plzeňané, kteří zblokovali slibné střely. Jedna z nich se přeci jen ujala a míček do horního rohu branky krásně uklidil Jiří Benedikt.

Ve 44. minutě pak vynikl brankář Kráčina, jeho počínání na brankovišti posoudili sudí jako úmyslné pusunutí branky a Kovo mělo možnost trestného střílení. Exekutor Pátek si ale přízemní střelou na Kráčinu nepřišel. Čisté konto mu ale ani napodruhé souzeno nebylo. Pražané sáhli ke hře bez brankáře a v čase 43:31 obstřelil hradbu těl Tomáš Ruda. Poslední slovo měli ale přeci jen Plzeňané. V pokračující power-play se míčku na půlící čáře zmocnil Ondřej Kejř, který trefou do opuštěné klece zkompletoval hattrick! Mečouni díky třem výhrám v řadě otočili nepříznivý stav série play-down a i v příští sezóně tak budou součástí hokejbalové nejvyšší soutěže.

Aktuální články

Hodnocení víkendu: Junioři zakončili nadstavbu výhrou, v závěru základní části zvítězily i dorost a B-tým

V uplynulém týdnu bojovalo pět plzeňských týmů. Už ve čtvrtek zahájili nadstavbu starší žáci, kteří v Písku neuspěli. O víkendu junioři zakončili nadstavbovou část výhrou, ale přímý postup do play off si nezajistili. V posledním utkání základní části se také radovaly dorost a B-tým, jenž v této části sezóny neprohrál. Na domácím hřišti se představila i minipřípravka.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Ondřej Malý #5
Ondřej MALÝ
Číslo dresu:   5
Narozen:   20.9.1991
Výška:   181 cm
Váha:   85 kg
Post:   útočník
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál