Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Předseda klubu Josef Kadaně o chystaných úpravách haly, spolupráci s městem či o Pilsen Cupu

Předseda klubu Josef Kadaně o chystaných úpravách haly, spolupráci s městem či o Pilsen Cupu Předtím, než vyvrcholí mládežnické soutěže, kde mají Plzeňané opět želízka v ohni, jsme si povídali s předsedou klubu. Na této pozici již roky funguje Josef Kadaně. V této pozici před šestnácti lety zažil stěhování ze Štruncových sadů na Košutku do nové Precol arény, která je neustále zvelebována. Nyní se dočká dlouho připravované přístavby! Díky unikátní spolupráci s městem Plzeň a 4. ZŠ navíc za Precol arénou vyroste další hřiště, které budou moci využívat hokejbalisté HBC Plzeň všech kategorií. To vše je navíc podtržené získáním statutu Plzeňského tréninkového centra mládeže, které mečouny řadí do kategorie elitních plzeňských sportů. Nejen na tato témata padla v rozhovoru řeč. Předseda klubu mluví mimo jiné o mezinárodním mládežnickém turnaji Pilsen Cup nebo o A-mužstvu.

 
 
12.05.2024 | Redakce

O PŘÍSTAVBĚ PRECOL ARÉNY…
„Myšlenka přístavby je stará již osm let, před takovou dobou projekt vznikal. Nyní se konečně podařilo získat zdroje na její financování. Ačkoliv se to může zdát paradoxní, v hale nemáme dostatek šaten pro velké turnaje a všechny naše týmy. Z toho vznikla celá myšlenka. Výsledek je ale ještě lepší. Chystá se dvoupodlažní přístavba, která neobsahuje pouze šatny pro dorost a juniorku. Součástí bude rehabilitační místnost a rozcvičovna, která změní své dispozice oproti původnímu plánu. Chtěli jsme vytvořit klubovnu. Tu ale máme z velké části hotovou po vestavbě z letošního jara a pouze ji rozšíříme. Budeme ve spolupráci se zástupci města trochu upravovat projekt, aby se vše zoptimalizovalo. V rozcvičovně každopádně budeme schopni připravit tréninkovou jednotku pro jeden tým, což je úžasná věc! Předpokládané dokončení je naplánované na říjen 2025, není to ale fixní datum, jelikož záleží právě na úpravách projektu."

O DRUHÉM HOKEJBALOVÉM HŘIŠTI V AREÁLU…
„Pohnutka na vybudování menšího venkovního hřiště (34/17 m) vznikla na popud toho, že v klubu máme velký počet kategorií. V týdnu tedy dochází k rozdělení plochy haly mezi více družstev. Částečně jsme toto řešili využíváním hřiště v areálu 20. ZŠ Plzeň, ale to je na druhém konci města. Když jsem zjistil, že se bude rekonstruovat školní hřiště 4. ZŠ za Precol Arénou, včetně víceúčelových ploch, říkal jsem si: „Proč nezachovat víceúčelové hřiště, ale upravit jej tak, aby mohlo sloužit i hokejbalu?“ Úžasná spolupráce s městem i se školou nám tuto myšlenku umožnila realizovat. Ačkoliv se projekt rekonstrukce hřiště finančně navýší. Víceúčelové hřiště každopádně bude sloužit škole a míčovým sportům jako doposud, jen se doplní mantinely a vhodným povrchem pro všechny sporty včetně hokejbalu. Hotové by mělo být do konce srpna 2024.“

O (NE)PŘENOSITELNOSTI PŘÍKLADNÉ SPOLUPRÁCE S MĚSTEM A ŠKOLOU…
„Momentálně jsme situaci, kdy se nám „vše sešlo dohromady.“ Nejsem v pozici, kdy bych mohl hodnotit situaci v ostatních městech. Každopádně ani v Plzni do cca roku 2003 nebyla situace jednoduchá a spolupráce musela nějakým způsobem vzniknout. Nejdůležitější faktor je silná klubová vize a pak vůle všech zúčastněných stran.“

O POZICI HOKEJBALU V RÁMCI MĚSTA PLZEŇ…
„Hokejbal je v rámci města více vidět. Pomohly nám bezesporu mládežnické úspěchy, účast hráčů na mistrovství světa a jejich medaile. Zároveň v tomto směru vnímám velmi pozitivně přízeň aktuálního vedení města, které plzeňský sport podporuje velmi hmatatelně."

O ZISKU STATUTU PLZEŇSKÉHO TRÉNINKOVÉHO CENTRA MLÁDEŽE…
„Získání statutu Plzeňského tréninkového centra mládeže si velice vážím. Je to pro klub velký krok a další střípek na poli nesportovních úspěchů. Jednak se bavíme o jiných finančních podmínkách ohledně podpory, statut vnímám ale primárně jako ocenění aktivit, které klub dělá. Je to ocenění dlouhodobé práce s mládeží a investiční akce v souvislosti s halou do toho zapadají. Za obě věci jsem moc rád. Osobně budu dělat maximum pro to, abychom se ve skupině elitních plzeňských sportů udrželi – není to samozřejmost! Kritéria jsou dost náročná a není jednoduché je splnit. Dlouhá léta se nám to nedařilo proniknout mezi desítku plzeňských klubů, byť si s kolegou Michalem Edlem myslíme, že už před několika lety jsme dosáhli úrovně, která kritéria splňovala."

O VIZÍCH A CÍLECH DO BUDOUCNA OHLEDNĚ MLÁDEŽE…
„Základem je samozřejmě mít dostatek hráčů v přípravkových kategoriích. K těm je třeba připočítat dostatečně početnou a kvalitní skupinu trenérů. Ani jedna z těchto věcí není samozřejmost. Pak tu máme zázemí a jeho zvelebování. To jsou základní pilíře, které bez vzájemné provázanosti nemohou správně fungovat. Pokud mám vyslovit nějaký sportovní cíl, který je měřitelný, tak ten stále zůstává. Klub HBC Plzeň má mít dle mého názoru každým rokem alespoň jednu medaili v mládežnických kategoriích (starší žáci, dorost, junioři)."

O NÁVRATU BRANKÁŘSKÝCH TRÉNINKŮ…
„Návrat brankářských tréninků velice vítáme. V obnovené formě trvají zhruba měsíc. Jsme moc rádi, že jsme se s Tomášem Cholínským domluvili minimálně do konce této sezóny. Budeme se snažit, aby spolupráce pokračovala i do budoucna, byť momentálně nevíme, o jak intenzivní spolupráci půjde. Trenér brankářů je v klubu každopádně potřeba."

O PILSEN CUPU…
„Některé věci se obecně po době covidu opětovně rozbíhají velice těžce. Není to jen záležitost sportu, ale Pilsen Cup je toho příkladem. Je momentálně velice těžké do Plzně dostat mládežnické zahraniční týmy. My jsme kupříkladu byli v zimě na turnaji v Žilině. Osobně jsem oslovil zástupce všech tří klubů, se kterými jsme tam hráli. Ale ani osobní kontakt nám příliš nepomohl. Zástupce jednoho z týmů mi řekl, že se jim původně přihlásí přes 15 hráčů, reálně pak účast potvrdí polovina. Potom je těžké s takovým počtem někam jezdit. Tomu samozřejmě rozumím, radost z toho ale nemám. Podobný problém zastal u Oberwilu. Ti účast potvrdili, ale poté ji zrušili. Důvodem je nedostatek trenérů, kdy někteří mají být dobrovolníky na MS, které Švýcarsko pořádá. Věci se nám v tomto směru špatně schází. Mám ale pocit, že všeobecně klesla úroveň zápalu, a ochoty věnovat čas pro podobné akce. Z tohoto poklesu se nemůžeme pořád dostat. Z těchto důvodů tedy letos Pilsen Cup nebude, ale to rozhodně neznamená konec tohoto tradičního mezinárodního turnaje U15."

O A-MUŽSTVU…
„Tři roky v suterénu Extraligy bohatě stačily. Jsme v hokejbalovém prostředí stále nadprůměrný klub se širokou a kvalitní mládežnickou základnou, velkou tradicí, skvělým zázemím, stejně tak i historicky úspěšným klubem – např. v mužské kategorii dvojnásobným vítězem Extraligy, vítězem Českého poháru a dvojnásobným finalistou Evropského poháru. Za sebe s plnou vahou a odpovědností říkám, že udělám maximum, abychom se o létech 2022-24 bavili jako o minulosti, kterou už znovu prožívat nebudeme."

Podobné články
Aktuální články

Mistři světa vzpomínají na zlatý šampionát. V hlavě jim utkvěla parádní atmosféra

Před patnácti lety se reprezentanti České republiky v hokejbalu probouzeli s pocitem, že jsou čerstvými mistry světa. Nyní se většina hráčů spojených s klubem HBC Plzeň vrací ke zlatému šampionátu a přibližuje své vzpomínky. V druhé části článku pak přibližujeme pokračování kariér plzeňských mistrů světa z roku 2009.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Zdeněk VINTER
Číslo dresu:   6
Narozen:   29.9.1999
Post:   útočník
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál