Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Celý mančaft musí jít za stejným cílem, nabádá před semifinále navrátilec Ondřej Kejř

Celý mančaft musí jít za stejným cílem, nabádá před semifinále navrátilec Ondřej Kejř Přišel, viděl, zvítězil. I tak lze charakterizovat návrat do sestavy v podání Ondřeje Kejře. Ten pomohl o víkendu k výhře 1:0 v Ústí nad Labem, díky které uvidíme mečouny znovu v semifinále. Kejř platí za jednoho z nejkušenějších hokejbalistů v celé České republice a není divu, že figuruje v širší nominaci na Mistrovství světa.

 
 
06.05.2015 | Tomáš Majer

Po dlouhé době jste se objevil v sestavě Plzně. Jak se vám hrálo?
Nehrálo se mi vůbec dobře. Naskočil jsem po zranění a herní výpadek byl znát na mém výkonu, takže to nebylo ono.

Naskočil jste do vítězného zápasu. Ústí jste porazili na jeho hřišti 1:0 a postoupili do čtvrtfinále. Jak lze hodnotit toto utkání?
Utkání bylo nervozní a tvrdé. Zaplať pánbůh, že jsme ze zápasu vyšli vítězně.

Elba v sezoně položila plastový povrch. Byla to příjemná změna na něj přejít z ústeckého specifického asfaltu?
Ano, příjemná změna to byla. Je lepší hrát na plastovém povrchu, protože hra je rychlejší a má spád. Ale pozor - ne plastový povrch na venkovním hřišti za deště! To je pak nadělení!

Loni jste se v plzeňském dresu objevil jen na pár utkání. Spíš jsme mohli vidět Ondřeje Kejře v kádru prvoligových Litic. Letos vás brzdí zranění. Co bylo příčinou vašich zdravotních problémů?
Loni jsem si chtěl i ze zdravotních důvodů od hokejbalu odpočinout, ale bez hokejbalu moc dlouho nevydržím a proto jsem přijal nabídku z Litic. Příčin bylo mnoho, ale tou nejzávažnější příčinou - už mi není dvacet (smích).

Ondřej Kejř v souboji se soupeřem. FOTO: Elba DDM Ústí nad Labem.

V semifinále je pro A-tým připraven soupeř ze středních Čech. Buď Vlašim, nebo Kladno. Proti kterému z nich byste si raději zahrál a proč?
Upřímně, je mi to jedno jestli budeme hrát proti Kladnu nebo Vlašimi. V této fázi soutěže na lehkého soupeře nenarazíte.

V čem vidíte největší sílu vašeho týmu? Co může být rozhodujícím faktorem v dalších bojích?
Největší sílu vidím v týmovém pojetí, jedině tak můžeme uspět. Jak jsem říkal týmové pojetí, celý mančaft musí jít za stejným cílem.

Blíží se Mistrovství světa ve Švýcarském Zugu. Vaše jméno nechybí v širší nominaci na šampionát. Směřují už myšlenky k této vrcholné akci?
Abych byl upřímný, zatím ne. Je to ještě daleko. Teď se soustředím pouze na semifinále extraligy.

S reprezentací máte bohaté zkušenosti. Kolik mistrovství světa máte za sebou a na jaké zápasy vzpomínáte nejraději?
Za mojí hokejbalovou kariéru jsem se byl na pěti Mistrovstvích světa. Nejraději vzpomínám na finálový zápas v Plzni v roce 2009.Protoze to jsem se stal poprvé mistrem světa. Je to nezapomenutelný zážitek.

Můžete se pyšnit řadou úspěchů. Vyhrál jste extraligu, MS, v roce 2011 získal titul Hokejbalisty roku. Čeho si nejvíce vážíte? A jaké jsou další hokejbalové cíle?
Asi nejvíce si vážím titulu Mistra světa z roku 2009 v Plzni. To bylo nejlepší mistroství co jsem zažil. Cílem je dohrát kariéru bez větších zranění.

Ondřej Kejř jako ambasador Olympiády dětí a mládeže 2015!

Jedna z hlavních tváří A-týmu se zapojila do projektu Olympiády dětí a mládeže, která proběhne v Plzni od 14. do 19. Června právě v Plzni!

I my jsme velice rádi, že se mezi zúčastněnými sporty představí i hokejbal! V hokejbalové hale a v Kooperativa aréně uvidíme souboje krajských výběrů do patnácti let.

Plzeňský křídelník také poskytl rozhovor oficiálnímu webu ODM 2015. V něm například přiznává: „S hokejbalem jsem začínal asi v deseti letech, na hřišti za barákem. Scházeli jsme se tam každé odpoledne po škole a hráli až do večerních hodin. Asi tak v patnácti jsem začal hrát organizovaně.“. Jako aktivní sportovec a sportovní fanda se na celou akci těší. A co vzkázal mladým sportovcům? „Dělejte sport s láskou a chutí. Stojí to za to!“. Kompletní znění rozhovoru naleznete zde.

Podobné články
Aktuální články

Bronzové zisky na závěr sezóny. Starší žáci uspěli na United World Games, přípravka v Pardubicích

Plzeňský hokejbalový klub měl své zastoupení v rámci United World Games. Mládežnický sportovní event, který se konal od 20. do 23. června 2024 v rakouském Klagenfurtu obsahoval rovněž hokejbalový turnaj. Plzeňský klub měl privilegium a v turnaji nastupoval pod svým jménem. Mečouni narazili například na výběry Rakouska, USA či provincie Québeck a z turnaje si odvezli skvělé třetí místo. Přípravka se sezónou rozloučila v Pardubicích, kde se konal Megasphera Cup, tradiční turnaj s charitativním nádechem. O bronz si zahrál také výběr Plzeňského kraje U13 s plzeňskými zástupci na turnaji v České Třebové.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Jaroslav Svoboda #10
Jaroslav SVOBODA
Číslo dresu:   10
Narozen:   10.12.2002
Výška:   165 cm
Váha:   65 kg
Post:   útočník
Hůl:   pravá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál