Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Hodnocení víkendu: Většině týmů se v ofenzivě dařilo, čisté konto starších žáků

Hodnocení víkendu: Většině týmů se v ofenzivě dařilo, čisté konto starších žáků Družstva HBC Plzeň za sebou mají poměrně úspěšný víkend. Áčko nasázelo v Mladé Boleslavi hned devět gólů! O ten samý počin se postaral dorost v Českých Budějovicích. Junioři zdolali nepříjemný tým Rebelů Praha v domácím prostředí, opět jim fungovaly přesilovky. Dominantní první třetina rozhodla o vysokém vítězství starších žáků ve Stříbře. Mladší žáci stáhli manko tří gólů, na výhru v Blatné to ale nestačilo. Těsnou výhru si připsalo Béčko. První turnaje za sebou mají přípravkové kategorie.

 
 
22.09.2024 | Tomáš Majer

A-tým

Zápas proti Tygrům z Mladé Boleslavi začali mečouni velice dobře a po necelých pěti minutách vedli o dvě branky. Soupeř se poté dotáhl na kontaktní branku. Po neutěšené pasáži na přelomu první a druhé části Plzeňané zapnuli a výborný výkon přetavili v gólové hody. Po druhé třetině ukazovala světelná tabule 1:6! Ve třetí části došlo k vynucenému střídání. Kráčinu pro zranění nahradil junior Kočka. Ve třetí třetině přidal několik pěkných zákroků. Domácí se připravili o možné zdramatizování pětiminutovým vyloučením, které Plzeň potrestala dvěma góly. Celkově si ze středních Čech odvezla vysoké vítězství 9:3. Střelecky zářil Adam Hájek (4 branky).

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Důležité utkání, které jsme výsledkově zvládli na výbornou. Kluci začali zápas koncentrovaně a v útočném pásmu jsme si začali vytvářet dobré situace, ze kterých nám tam padly dva góly. Postupně ale asi došlo na syndrom dvoubrankového vedení, tedy polevení, v němž stále aktivní Tygři snížili. Ve druhé třetině se tým vrátil ke stylu hry, který v této sezóně chceme a potřebujeme hrát. Herně i výsledkově jsme ji zahráli výborně a vybudovali si už velký náskok. Bylo to dost důležité, protože se zranil Petr Kráčina, který krátce po úvodu poslední třetiny musel střídat. Chvíli na to jsme zalajdačili a soupeř okamžitě trestal. K rozhodujícímu úderu jsme dostali příležitost v dlouhé přesilovce, kde jsme skóre postupně navýšili na 9:2. Nedobře zahraná pasáž v samém závěru přinesla zbytečný třetí obdržený gól. V sobotu to konečně protrhnul Adam Hájek. Střelecky zabrzdění jsou ještě další kluci, tak tohle byla pro ně inspirace.

Sobota 21. září 2024: HBC Tygři Mladá Boleslav - HBC Plzeň 3:9 (1:2, 0:4, 2:3)
Podrobnosti o utkání

Junioři

Plzeňané v juniorské extralize hostili Rebel Praha. Opět ukázali, že na začátku sezóny jim fungují přesilovky. První tři nabídnuté využili a před polovinou utkání vedli o tři góly. Ve druhé části navíc skórovali také v oslabení. První gól při plném počtu na hřišti vstřelili až Rebelové v samotném startu třetí části. Mečouni ovšem nedopustili žádné drama a dvěma slepenými góly ve 40. minutě završili účet sobotního duelu.

Komentář trenéra Michala Edla:

Sobota 21. září 2024: HBC Plzeň - SK Rebel Praha 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Začátek zápasu v Českých Budějovicích nepatřil mezi nejpovedenější plzeňská vystoupení, poté se ale mečouni probrali a v poslední pětiminutovce si vytvořili tříbrankový náskok. Ve zbytku zápasu, ve kterém rozhodčí rozdali hned třináct trestů, Plzeňané navyšovali svůj náskok a domácím povolili jedinou branku. Při výhře 9:1 se střelecky zadařilo kapitánu Matěji Kořínkovi, který se radoval z hattricku.

Komentář trenéra Pavla Štulce: Do zápasu jsme nastoupili špatně, možná že kluci byli nervózní. Postupem času se herní projev zlepšil. Druhá a třetí třetina byly naprosto totožné. Vždy půlka třetiny zbrklá a druhá půlka dobrá. Jen kluky musím pokárat za mnoho vyloučení. Některé úplně zbytečná. Tomu se musí vyvarovat, jestli chtějí být úspěšní.

Neděle 22. září 2024: SK Pedagog České Budějovice - HBC Plzeň 1:9 (0:3, 1:2, 0:4)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Po čtrnácti dnech zápasovou výstroj oblékli také starší žáci. Zápas ve Stříbře v sobotu zcela ovládli. Soupeři povolili jen šest střeleckých pokusů a došli si pro poklidné vítězství, které bylo více-méně jasné po první třetině, kdy se Plzeňané radovali ze sedmi branek. Nakonec jich nasázeli hned třináct. V plzeňském dresu hned čtyři hráči zapsali dvojnásobnou gólovou radost.

Komentář trenéra Tomáše Nejedlého: Do Stříbra jsme přijeli téměř v plné sestavě až na pár hráčů, kteří nemohli nastoupit. Očekávali jsme velmi kvalitní duel, o kterém rozhodla naše dominance . Po první třetině, která byla víceméně bez chyb a kde jsme měli kvalitní efektivitu vpředu, na tabuli svítilo 7:0. Druhá třetina byla z naší strany slabší což se vzhledem ke stavu dalo očekávat. Při druhé přestávce jsme si o tom v kabině promluvili, načerpali síly a třetí třetinu jsme hráli lépe. Jsem velmi rád, že se prosadili všechny formace a mladší hráči udělali velký herní posun.

Sobota 21. září 2024: HC Buldoci Stříbro - HBC Plzeň 0:13 (0:7, 0:2, 0:4)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Do zápasu v Blatné měli mladší žáci Plzně skvělý nástup. Z gólu se radovali již v osmé sekundě. Vedení je ale uchlácholilo a herní výpadek po zásluze Blatná potrestala. Mečouni se ovšem dokázali vzchopit a v průběhu utkání smazali tříbrankové manko. Dramatický duel nakonec rozhodla rychle využitá blatenská přesilovka, na kterou Datels navázali ještě jedním zásahem.

Komentář trenéra Michala Samce: Z celého zápasu jsme odehráli výborných 10 minut a to je na vítězství prostě málo. Zbytek zápasu se nám nechtělo dělat nic navíc, vyhrávat souboje, plnit zodpovědně své úkoly. Čeho si cením je, že hráči ukázali, že pokud zapnou, umí hrát na tuto kategorii velice kvalitně. Zápas jsme dokázali vyrovnat z velmi nepříznivého vývoje, což je super, bohužel nekoncentrovanost, neproměňování tutových šancí a zbytečné fauly v závěru nás stály možnost zvítězit. Čeká nás velká spousta práce, kluci se musí naučit hrát organizovaněji, obětavěji a disciplinovaněji. Rozhodně od většiny hráčů při jejich schopnostech napříště čekám větší snahu o kombinační hru a o 100% lepší backchecking, k němuž v sobě hráči zatím vůbec nemají návyk.

Neděle 22. září 2024: TJ Blatná Datels - HBC Plzeň 6:4 (3:1, 1:2, 2:1)
Podrobnosti o utkání

Přípravka

První turnaj přípravky v Blovicích přinesl upravený harmonogram. V zápasech proti dvěma celkům se Plzeňanům poměrně dařilo. Na turnaji mečouni zvítězili ve všech případech.

Komentář trenéra Petra Lakó: První turnaj byl ovlivněný tím, že nedorazil tým Dobřan. V Blovicích jsme tak sehráli po dvou utkáních s domácím Interem a Horní Břízou. Všechny zápasy jsme jednoznačně vyhráli. Výsledky ale nejsou důležité. Jsem rád, že jsme si mohli vyzkoušet řadu věcí, na které se zaměřujeme v tréninku. Věřím, že naši hru budeme postupně ještě zlepšovat.

Minipřípravka

Premiéra o den později v Blovicích čekala minipřípravku. Také v tomto případě došlo na snížení počtu účastníků a zápasů. Mečouni tak odehráli cenné dvojutkání s domácím Interem, které přineslo řadu zkušeností a poznatků jak hráčům, tak trenérům.

Komentář trenéra Jiřího Pavelky: Měli jsme před sebou první letošní turnaj Bohužel byla kvalita turnaje ovlivněna odhlášením týmu Dobřan na poslední chvíli. Domácí Blovice také řešily problémy se sestavou, ale nakonec jim pomohli někteří hráči ze Stříbra a díky tomu jsme mohli sehrát alespoň 2 utkání s domácími SK Inter Blovice. Vzhledem k tomu, že tým minipřípravky prochází v letošní sezóně znatelnou přestavbou (větší počet hráčů přešel do vyšší věkové kategorie včetně obou brankářů), tak k prvním zápasům přistupujeme s nadhledem. Nová brankářská dvojice se snažila, ale bylo jasné, že zápasové tempo je něco jiného, než trénink. Ostatní nováčci se snažili okoukat zcela nové věci od zkušenějších spoluhráčů, jak na hřišti, tak i mimo něj. Sehráli jsme tedy dva celkem vyrovnané zápasy, které nám sice výsledkově úplně nevyšly, ale i tak si z nich vezmeme do dalších turnajů pozitivní základy, na kterých se budeme snažit zapracovat v tréninku.

B-tým

První třetina druholigového duelu v Horní Bříze gól nenabídla. Do vedení šli domácí, postupnou střeleckou převahu mečouni zúročili ve vyrovnávací branku. Rozhodnout musela třetí třetina a v ní úspěšný protiútok zakončený Lukášem Kopalem, který rozhodl o těsné výhře a plzeňské Béčko tak natahuje sérii bez porážky i nadále.

Komentář Vlastimila Lokajíčka: I když jsme soupeře papírově výrazně přestříleli, byl zápas herně celkem vyrovnaný. V teplém nedělním odpoledni první dvě třetiny místy připomínaly spíš pouťák starších pánů, i když šance na skórování byly na obou stranách. Domácí se ve druhé třetině ujali vedení rychle sehraným vhazováním, my zase kontrovali hezkou kombinací do prázdné brány. Rozhodla první polovina třetí třetiny, která byla z naší strany o poznání lepší, což jsme korunovali z rychlého protiútoku vedoucím a rozhodujícím gólem. Kdybychom tak hráli od začátku, mohlo být jasno mnohem dříve. A i když ke konci síly ubývaly, těsné vítězství jsme poctivým výkonem v obranné fázi uhájili.

Neděle 22. září 2024: SK Horní Bříza - HBC Plzeň 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 28. září 2024

  • A-tým: Letohrad - Plzeň (14:00)
  • Junioři: Brno - Plzeň (15:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Písek (11:00)
  • B-tým: Kadaň - Plzeň B (11:00, Český pohár 1. kolo)

Neděle 29. září 2024

  • B-tým: Plzeň B - Litice (15:00)
  • Junioři: Hodonín - Plzeň (13:00)
  • Dorost: Plzeň - Beroun (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň - Dobřany (13:00)


Podobné články
Aktuální články

Šestigólová smršť ve třetí třetině! Plzeň veze z Letohradu tři body

Utkání 4. kola CROSSDOCK Extraligy v Letohradu se dlouho pro plzeňské hokejbalisty nevyvíjelo ideálně. Domácí šli do vedení v 7. minutě po využité přesilové hře. Ve druhé třetině navíc měli k dispozici trestné střílení, které ale brankář Čapek zlikvidoval. Ve třetí části ale plzeňská ofenziva zafungovala na výbornou. Na začátku třetiny Plzeňané otočili. Stav 1:2 vydržel až do 40. minuty. V závěrečné pětiminutovce se ovšem děly věci. Úspěšnější nakonec byli mečouni, kteří dovedli zápas do vítězného konce 6:3. Nevídaný kousek se povedl Adamu Hájkovi, který ve druhém zápase po sobě zaznamenal čtyři góly.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 41 211:114 101
2. Kladno 41 136:86 86
3. Pardubice 41 174:120 84
4. Most 39 119:85 84
5. Karviná 39 138:110 73
6. Ústí n/L 41 104:123 56
7. Letohrad 39 117:133 54
8. Hostivař 35 95:127 48
9. Dobřany 41 110:129 43
10. Hradec Králové 41 111:141 42
11. Plzeň 40 97:146 33
12. Kovo Praha 37 48:139 11
Hráči
Tomáš Ulč #21
Tomáš ULČ
Číslo dresu:   21
Narozen:   25.3.1999
Výška:   178 cm
Váha:   82 kg
Post:   obránce
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál