Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Dorost porazil slovenské protivníky, starší žáci na Pražském míčku pátí

Dorost porazil slovenské protivníky, starší žáci na Pražském míčku pátí Závěrečný víkend turnajové zimy vyplnily svými výjezdy celky dorostu a starších žáků. Dorost vyrazil na Slovensko, mládežnický tým HBC Plzeň se účastnil turnaje na Slovensku po téměř deseti letech. V Žilině nakonec mečouni celý turnaj ovládli a odvezli si krásný pohár za 1. příčku. Starší žáci se naopak zúčastnili tradičního turnaje Pražský míček. Výsledkově se jim ale tentokrát nedařilo podle představ.

 
 
20.02.2024 | Tomáš Majer

Dorost

Plzeňané již v pátek vyrazili do Žiliny, kde je na místním stadionu čekal o den později turnaj proti třem slovenským protivníkům. První zápas proti Nitře začali mečouni snově. Nebyly odehrány ani dvě minuty a mečouni se již dvakrát radovali ze vstřeleného gólu zásluhou Martina Krále. Nastavený kurz Plzeňané drželi, soupeř se poprvé prosadil až když Plzeň vedla 7:0. Výsledná výhra měla podobu 9:2. Nedlouho poté nastoupili Plzeňané proti týmu ŠK Pruské. V první části se jim opět podařilo vstřelit góly v rychlém sledu po sobě. Vítězství 8:0 v tomto případě ukázkově rozložili. Čtyři trefy v obou hracích polovinách si rozdělilo osm různých střelců.

V závěrečném duelu vyzvali mečouni Medokýš Martin. Plzeňané měli také tentokrát vhodně vyladěnou defenzivu a gólmani Hošek se Sýkorou udrželi další čisté konto. Ofenziva Plzně vyprodukovala celkem čtyři branky a bylo tedy jasné, že Plzeň nemine celkové prvenství.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Turnaj myslím splnil očekávání. Kluci poprvé odehráli zápasy v cizině, takže nová zkušenost. Herní konfrontace byla fajn a užitečná. Výsledky trochu jednoznačné, ale se silnou Nitrou rozhodl náš úžasný začátek a pak v první polovině až neuvěřitelná střelecká potence. Ve druhé půli byl zápas už naprosto vyrovnaný. Dobrý duel byl i s týmem ŠK Pruské. Soupeř měl o dost méně hráčů než my a projevila se tak rozdílnost ve fyzickém fondu. Poslední zápas byl sice gólově nejchudší, ale asi si ho cením nejvíce. Kluci přes jisté vítězství v turnaji hráli naplno celý zápas. Byla to skvělá podívaná na tým, který si neulevil ani když už se únava dostavovala i na ně. Shrnuto, velmi užitečná sobota s novými zážitky, zkušenostmi, skvělými výsledky a potvrzením aktuální formy týmu!

Starší žáci

Plzeňané v neděli vyslali starší žáky na Palmovku, která hostila tradiční turnaj Pražský míček. Jejich první zápas přinesl poměrně divokou první třetinu, do které ovšem mečouni nevstoupili dobře a s berounskými Kelty po první siréně prohrávali 2:4. Poté sice přišlo vzedmutí, ale manko se Plzni již dotáhnout nepodařilo a výsledkem byla porážka 4:5. Ve druhém utkání na turnaji mečouni čelili silné Hostivaři a pouze výhra je mohla udržet v naději na boj o nějakou z medailí. Bohužel i tentokrát museli hokejbalisté Plzně čelit dvoubrankovému manku po první části, které nakonec určilo konečný výsledek 2:4.

Systém turnaje tak poslal mečouny do boje o pátou příčku, kde narazili na třetí tým druhé skupiny, na Inter Blovice. Plzeňané sice prohrávali také v tomto utkání, potom ale zapnuli motory a pěti góly otočili vývoj utkání. Díky vítězství 5:1, se tak plzeňská družina nevracela domů s prázdnou.

Komentář trenéra Michala Samce: Jsem rád, že jsme sehráli dva náročné zápasy s nadstandartními soupeři. Bohužel, jak u nás v této sezóně bývá zvykem, skvělé pasáže vyvažovaly šílené momenty plné nekoncentrace, lajdáctví a odevzdanosti. Tým má určitě na lepší výsledky, než kterých dosáhl v neděli, ale dokud se hráči nenaučí mentální odolnosti a vůli se rvát, i když se zrovna nedaří, nemůže být úspěšný. Řada hráčů v sobě mají velký potenciál a kvalitu, ale bohužel velmi často se dokáží porazit sami. Pokud chceme pomýšlet na úspěch na konci sezóny, musíme na tomto intenzivně zapracovat.

Program příštího víkendu:

Sobota 24. února 2024

  • A-tým: Plzeň - Pardubice(14:00)
  • Junioři: Plzeň - Heřmanův Městec (11:00)

Neděle 25. února 2024

  • Dorost: Hostivař - Plzeň (14:00)

Podobné články
Aktuální články

Bronzové zisky na závěr sezóny. Starší žáci uspěli na United World Games, přípravka v Pardubicích

Plzeňský hokejbalový klub měl své zastoupení v rámci United World Games. Mládežnický sportovní event, který se konal od 20. do 23. června 2024 v rakouském Klagenfurtu obsahoval rovněž hokejbalový turnaj. Plzeňský klub měl privilegium a v turnaji nastupoval pod svým jménem. Mečouni narazili například na výběry Rakouska, USA či provincie Québeck a z turnaje si odvezli skvělé třetí místo. Přípravka se sezónou rozloučila v Pardubicích, kde se konal Megasphera Cup, tradiční turnaj s charitativním nádechem. O bronz si zahrál také výběr Plzeňského kraje U13 s plzeňskými zástupci na turnaji v České Třebové.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Marek Švarc #22
Marek ŠVARC
Číslo dresu:   22
Narozen:   20.2.1995
Výška:   184 cm
Váha:   76 kg
Post:   útočník
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál