Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Skvělý závěr duelu v podání mečounů přinesl důležité vítězství proti druhému Kladnu

Skvělý závěr duelu v podání mečounů přinesl důležité vítězství proti druhému Kladnu Svoji sílu potvrdili po zimní přestávce plzeňští hokejbalisté. HBC Plzeň dlouhou dobu tahala proti Kladnu za kratší konec pomyslného provazu, ale nakonec se mohla radovat z vítězství, když během závěrečných minut dvakrát udeřila a otočila zápas na svoji stranu!

 
 
05.03.2016 | Dominik Rejthar
15.kolo, sobota 5.3.2016
HBC Plzeň - Kladno  3:2  (0:1,1:0,2:1)
Branky a nahrávky: 21:59 Krch (O. Benedikt, J. Benedikt), 42:52 Krásný (Krch), 43:48 Slanec - 12:27 Nosek (Pražák), Špaček (Štěpánik).
Rozhodčí: Tomáš Boháček, Michal Prudík. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. Střely na branku: 25:22. Průběh utkání: 0:1,1:1,1:2,3:2.
HBC Plzeň: Kráčina - Edl, O. Benedikt, Slanec, Vodrážka, Vágner, Hanuš, Zeman, Pokorný - J. Benedikt, Krch, Krásný, O. Kejř, Malý, Pauer, Kolařík, J. Kejř, Polívka, Gřonka, M. Kunzmann, Ondra
Kladno: Jirotka - Dědič, Kudela, Soukup, Haisman, Příhoda, Pliml, Jelínek - D. Hnízdil, Ogurčák, Šícha, Špaček, Nosek, Pražák, Štěpánik, Šťastný, Kohout, Šrámek, Schnaubelt

Komentář k zápasu

Po úvodní opatrné pětiminutovce poprvé prověřila gólmana domácí Plzeň. Ondřej Kejř našel pěkným pasem Lukáše Vodrážku, jehož nebezpečnou střelu skvělým zákrokem svým betonem vykopl brankář Jirotka. Zahanbit se ale nedali ani hosté. Při situaci dva na jednoho plzeňského obránce se míček dostal ke Hnízdilovi, který ovšem z bezprostřední blízkosti Kráčinu nepřekonal.

Ve velké šanci se následně objevil v přesilové hře Michal Slanec, který se z blízkosti snažil dorazit balonek za Jirotku, jeho rána nicméně trefila pouze výstroj připraveného brankáře. Reprezentační obránce dal o sobě vědět ještě o chvilku později, kdy po vhazování napálil od modré čáry z voleje tyčku kladenské svatyně. Alpiq poctivě čekal na svoji šanci, která přišla v početní výhodě. Nahození Daniela Noska od červené čáry nakonec propadlo až do klece, kde měl plzeňský Kráčina hodně stížený výhled a prakticky neviděl let míčku.

Se vstupem do druhé části se zvýšila i aktivita mečounů. Akci Gřonky s Kunzmannem, kterou zakončoval druhý jmenovaný, ještě dokázal Jirotka perfektně zneškodnit. Na přesnou teč Martina Krcha po střele hned z vyhraného vhazování neměl kladenský gólman ale už nárok zareagovat. Brzy na to mohlo být na domácí straně ještě veseleji. Kolařík se řítil zcela sám na Jirotku, jenž ovšem udržel klidnou hlavu, a výborně zlikvidoval únik plzeňského útočníka.

Snažení Západočechů málem před koncem druhé periody přineslo ještě jedno sladké ovoce. Petr Ondra stál na správném místě, kam se k němu odrazil balonek po střele od modré čáry. Plzeňský forward ale z dorážky napálil jen tyčku Jirotkovy klece. Kladenští se dostali opět na koně se vstupem do třetí části. Nejprve ještě zachránil mečouny kapitán Michal Edl, jenž dokázal svým tělem zastavit míček směřující do poloprázdné domácí branky.

O minutku později se ale Kladenští radovali. Štěpánik doslova prolétl plzeňskou obranou a jeho nepříjemnou střelu vyrazil Kráčina pouze k Martinu Špačkovi, jemuž se podařilo dostat míček za přesouvajícího se Kráčinu. Na tahu byla tedy opět Plzeň. V oslabení se dokázal od kladenských obránců odpoutat Ondřej Kejř, který se v tísni prodral až před Jirotku, kterého ovšem nepřekonal svým bekhendovým blafákem.

S blížícím se koncem duelu se i úroveň hokejbalu rapidně zvyšovala. V početní výhodě pět minut před koncem třetí části mečouni sice neudeřili, ale po jejím konci již ano. Martin Krch oslovil svoji přihrávkou nabíhajícího Daniela Krásného, jehož střela z mezikruží rozbouřila naplněnou plzeňskou halu. Plzeňané se ale s remízou nespojili a během minuty otočili průběh duelu. Michal Slanec to vzal na sebe, když se z rohu hřiště prodral až před Jirotku, přes nějž dokázal procpat míček až do branky.

Hokejbalisté Kladna zkusili ještě minutu před koncem třetí periody power play. Mečouni si nicméně vydřené vítězství vzít nenechali. Plzeň si po zisku bodů upevnila své vedoucí postavení právě před pronásledujícím Kladnem, které rázem ztrácí na Západočechy osm bodů. Na druhé místo se ale dostal Most, který po výhře přeskočil Středočechy.

Fotografie ze zápasu

 
 
 
 
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Ondřej Malý #5
Ondřej MALÝ
Číslo dresu:   5
Narozen:   20.9.1991
Výška:   181 cm
Váha:   85 kg
Post:   útočník
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál