Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Hodnocení víkendu: Dorostenci po přestávce zapnuli, mladší žáci mají první výhru

Hodnocení víkendu: Dorostenci po přestávce zapnuli, mladší žáci mají první výhru O víkendu se v Precol Aréně odehrál jediný domácí zápas týmů HBC Plzeň. Extraligový souboj mezi Plzní a Letohradem vyzněl lépe pro soupeře. V neprospěch domácího týmu zápas zlomily přesilové hry na obou stranách. Po delší pauze nastoupili dorostenci. Ačkoliv se v Jindřichově Hradci v první třetině hledali, nakonec si do Plzně přivezli vysoké vítězství. První radost z výhry v sezóně mají také mladší žáci, kteří vybojovali dva body za vítězství po samostatných stříleních.

 
 
18.09.2023 | Redakce

A-tým

Domácí premiéra plzeňskému A-týmu na začátku zhořkla. Letohradští překvapili mečouny rychlým úderem v přesilové hře. Poté na trestnou lavici zamířili hned tři hostující hráči, Plzeň ale svoji výhodu využít nedokázala. Po polovině utkání se Jeleni dostali do dvougólového vedení opět v přesilové hře, respektive sekundu před jejím koncem. Mečouni tentokrát zareagovali zásluhou Matouška. To ovšem bylo z jejich strany vše. Veškeré ostatní střely končily na brankáři Křemenákovi nebo mimo jeho branku. Závěrečný nápor se navíc v domácím podání nekonal a plzeňskou chybu v poslední minutě soupeř přetavil v konečný gól na 1:3.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas se mi těžko hodnotí, oproti Hostivaři jsme se zvedli. Měli jsme čtyři nebo pět gólových šancí, když je ale neproměníme, je to těžké. Letohrad si vytvořil tři nebo čtyři a vstřelil tři góly...První gól padl z našeho špatného postavení při zavezení přesilovky. U druhého gólu po buly jsme situaci nevyhodnotili dobře, poslední padl po naší individuální chybě. Kvůli těmto důvodům jsme na tři body ani dostáhnout nemohli. Je třeba pracovat dál. Myslím si, že velké nedostatky máme ještě při hře dozadu. U některých hráčů se to již zlepšilo, u dalších hráčů, hlavně juniorského věku, je to ještě nedostatečné a musíme do nich správné návyky dostat.

Sobota 16. září 2023: HBC Plzeň - SK Hokejbal Letohrad 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Plzeňský dorost v Jindřichově Hradci udeřil již ve druhé minutě, jenže role favorita se poté nedržel. Mečouni měli do svého standardu poměrně daleko a soupeř v jednu chvíli dokonce otočil skóre. Reakcí sice bylo okamžité srovnání, přesto se do kabin odcházelo za vyrovnaného stavu. Zlomovou se pak ukázala druhá třetina. V ní plzeňský celek výrazně přidal a nastřílel hned osm gólů. V nastaveném trendu mečouni pokračovali až do konce a z jihu Čech si přivezli tři body za výhru 16:3. Šest bodů zapsal Matěj Kořínek (4+2).

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Nevím jestli těžko pochopitelný výkon v první třetině byl důsledkem toho, že jsme po turnaji v Praze hráli až po třech týdnech, ale v přestávce jsme si to myslím vysvětlili a pak už výkon odpovídal očekávání a našim herním možnostem.

Neděle 17. září 2023: TJ Olymp Jindřichův Hradec - HBC Plzeň 3:16 (2:2, 0:8, 1:6)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladí Plzeňané začali zápas v Českých Budějovicích náporem, na konci první třetiny se zase míček pohyboval více v obranném pásmu Plzeňanů. Branky začaly padat až ve druhé části, kdy na jejím začátku slavily obě dvě střídačky krátce po sobě. Pedagog si ve druhé třetině vzal vedení zpátky. V poslední dvanáctiminutovce předvedli mečouni velikou snahu o vyrovnání stavu, která byla nakonec úspěšná a zápas musela rozhodnout samostatná střílení. V nich svoji branku zavřel brankář Adam Soták, za mečouny se jako jediný v rozstřelu trefil Kryštof Matějka a plzeňský celek se tam radoval z prvního vítězství v novém ročníku.

Komentář trenéra Marka Štrunce: Do zápasu jsme nastoupili konečně kompletní a bylo to znát. Od začátku jsme vyvíjeli na soupeře tlak, hrálo se převážně na jeho polovině. Jenže pak přisla naše dvě zbytečná vyloučení a soupeř vyrovnal hru. Ve druhé třetině to byli právě hráči Pedagogu, kteří vsítili první branku zápasu. Mečouni ale pokračovali v nátlakové hře a brzy se jim povedlo vyrovnat. Stav se poté opět měnil ve prospěch soupeře, když si náš brankář dal vlastní gól. V poslední třetině se převážně hrálo na branku soupeře, kluci předvedli obrovský tlak a ten vedl k vyrovnání. Při samostatných stříleních pak zachoval chladnou hlavu náš brankář Adam Soták a vychytal všechny nájezdy. Na plzeňské straně se slavil jeden povedený nájezd a tedy i celkové vítězství. Ačkoliv nás trápí produktivita (v zápase sedm tyček), tak kluky chválím, v každém zápase je vidět zlepšení.

Neděle 17. září 2023: TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice - HBC Plzeň 2:3ss (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 23. září 2023

  • A-tým: Pardubice - Plzeň (16:00)
  • Junioři: Rebel Praha - Plzeň (11:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Třemošná (11:00)

Neděle 24. září 2023

  • Dorost: Prachatice - Plzeň (13:00)
  • Mladší žáci: Plzeň - Suchdol nad Lužnicí (14:00)


Podobné články
Aktuální články

Mistři světa vzpomínají na zlatý šampionát. V hlavě jim utkvěla parádní atmosféra

Před patnácti lety se reprezentanti České republiky v hokejbalu probouzeli s pocitem, že jsou čerstvými mistry světa. Nyní se většina hráčů spojených s klubem HBC Plzeň vrací ke zlatému šampionátu a přibližuje své vzpomínky. V druhé části článku pak přibližujeme pokračování kariér plzeňských mistrů světa z roku 2009.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Michal Sus #30
Michal SUS
Číslo dresu:   30
Narozen:   1.12.1995
Post:   útočník
Hůl:   pravá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál