Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Hodnocení víkendu: Junioři vstoupili do sezóny vítězstvím, A-tým nestačil na Hostivař

Hodnocení víkendu: Junioři vstoupili do sezóny vítězstvím, A-tým nestačil na Hostivař O uplynulém víkendu bojovaly v soutěžních zápasech tři plzeňské celky. A-tým nezvládl utkání v Hostivaři, které nevsítil žádnou branku a na první body musí čekat. Vítězně zahájili sezónu junioři, z Prachatic si přivezli vysokou výhru. Mladší žáci se jako jediní představili na domácím hřišti, kde jednobrankovým rozdílem prohráli s Pískem. Foto: HBC Hostivař

 
 
11.09.2023 | Markéta Peclová

A-tým

K druhému venkovnímu zápasu vyjeli mečouni do Hostivaře. Domácí se ujali vedení už ve druhé minutě, v první třetině pak mečouni inkasovali další gól v oslabení. Plzeňským hokejbalistům se nedařilo dostat míček za brankovou čáru, naopak vedení Hostivaře navýšil druhým gólem Čejka, ke konci druhé části potrestali domácí ještě dvě vyloučení. Ve třetí patnáctiminutovce se mezi tři tyče postavil Čapek, kterého už nikdo nepřekonal. Plzeňští hráči také už skóre neupravili a vrátili se bez bodu.

Komentář trenéra Víta Čapka: Zápas se nám vůbec nepovedl a není co hodnotit, alespoň z naší strany. Vše důležité jsme si řekli v šatně po zápase a je jen na hráčích, jak si to přeberou... budeme o to více pracovat směrem k dalším zápasům.

Sobota 9. září 2023: HBC Hostivař – HBC Plzeň 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
Podrobnosti o utkání

Junioři

Do nové sezóny vstoupili v sobotu junioři, kteří se představili v Prachaticích. Začátek utkání se jim nevydařil příliš podle představ, ve třetí minutě otevřeli skóre domácí. Ještě v první třetině ale plzeňští hráči stav otočili, nejprve se prosadil Kopal, v přesilové hře na něj navázal Štulc. Ve druhé části poslal plzeňské hokejbalisty do dvoubrankového vedení Slezák, brankostroj poté rozjeli mečouni ve třetí třetině, kde na své konto přidali pět branek. K první výhře pomohl týmu výrazně Matěj Pavlíček, který vsítil dva góly a na tři nahrál. Lukáš Kopal se blýskl hattrickem.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: V sobotu se nám podařilo vyhrát v Prachaticích s místními Horaly vysoko 8:1. Tento nakonec jednoznačný výsledek se však nerodil lehce. V utkání jsme z první střely prohrávali a přestože jsme ještě do přestávky skóre otočili, tak jsme s naší hrou a hlavně produktivitou spokojeni nebyli. Ve druhé třetině jsme sice hned v prvním střídání odskočili na 3:1, ale to bylo přes zlepšený výkon vše. Soupeře jsme tak zlomili až v poslední třetině, kdy Prachatice už trochu odpadly. Přesto jsme měli utkání rozhodnout dříve, jelikož proti kvalitnějšímu soupeři by nás neproměňování vyložených šancí mohlo stát výsledek.

Sobota 9. září 2023: HBC Prachatice – HBC Plzeň 1:8 (1:2, 0:1, 0:5)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

O víkendu čekal první zápas také na mladší žáky, kteří jako první vyběhli na domácím hřišti na nový povrch. V první třetině se hosté ujali tříbrankového vedení, ve druhé se ze tří branek radovali mečouni, jednu obdrželi. Plzeňské družstvo bojovalo i v menším počtu hráčů a ve třetí části vyrovnalo. Dvě trefy poté zaznamenal Písek, ale ještě jednou dopravili míček za záda píseckého gólmana také Plzeňští, když druhou branku vsítil Jaroslav Kejř. Mečouni tak těsně prohráli, herně se ale stále posouvají.

Komentář trenéra Marka Štrunce: Pro mnohé hráče to byl ostrý start a první seznamování s novým prostředím. Navíc celé utkání jsme odehráli jen na dvě lajny. Moc náhlých omluvenek z rána. Ale i tak kluci nesložili zbraně. První třetina byla z naší strany opatrná, kluci se báli hrát a tvořit hru. Soupeř lehce odskočil do tříbrankového vedení. Od druhé třetiny se zlepšilo napadání soupeře, byl vidět lehký přechod přes modrou čáru a bylo i více střel. Z toho pramenilo vyrovnání. Soupeře jsme dostávali pod tlak i ve třetí třetině, ale naše šance zůstávaly neproměněné. Naopak soupeř se dostal díky brance z přesilovky a následujícího dalšího gólu zpět do vedení. Mečouni už jen dokázali snížit. Hra do útoku se nám daří, ale obranná činnost skřípe. A to zejména zapojení hráčů z útoků do obranné fáze. Ale celkově se mi hra kluků líbila, udělali velký skok během posledního týdne, kdy hráli turnaj v Praze. Věřím, že se hráči budou zlepšovat každý trénink. Pomůže tomu také to, že na tréninky bude kompletní tým.

Neděle 10. září 2023: HBC Plzeň – HC ŠD Písek 5:6 (0:3, 3:1, 2:2)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 16. září 2023

A-tým: Plzeň – Letohrad (14:00)

Neděle 17. září 2023

Dorost: Jindřichův Hradec – Plzeň (12:30)
Mladší žáci: České Budějovice – Plzeň (12:30)

Podobné články
Aktuální články

Mistři světa vzpomínají na zlatý šampionát. V hlavě jim utkvěla parádní atmosféra

Před patnácti lety se reprezentanti České republiky v hokejbalu probouzeli s pocitem, že jsou čerstvými mistry světa. Nyní se většina hráčů spojených s klubem HBC Plzeň vrací ke zlatému šampionátu a přibližuje své vzpomínky. V druhé části článku pak přibližujeme pokračování kariér plzeňských mistrů světa z roku 2009.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Petr Gřonka #9
Petr GŘONKA
Číslo dresu:   9
Narozen:   28.10.1991
Výška:   184 cm
Váha:   75 kg
Post:   útočník
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál