Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Dorost medaili ve Svitavách nezískal, mladší žáci ovládli turnaj v Blatné

Dorost medaili ve Svitavách nezískal, mladší žáci ovládli turnaj v Blatné O víkendu zakončili sezónu dorostenci a mladší žáci. Dorost se představil na finálovém turnaji ve Svitavách, kde ve skupinových zápasech těsně prohrál a v neděli ho čekal souboj o páté místo. Mladším žákům se dařilo na turnaji v Blatné, vyhráli obě utkání a radovali se z první příčky. Foto: SK Kelti 2008

 
 
19.06.2023 | Markéta Peclová

Dorostenci na finálovém turnaji na medaile nedosáhli

Plzeňští dorostenci se v základní části v divizi Západ umístili na druhé pozici a na finálový turnaj postoupili přímo. V prvním utkání se mečouni utkali se Svítkovem, vítězem základní části divize Východ. V souboji se z gólu dlouho nikdo neradoval, až na začátku třetí části otevřeli skóre svítkovští hráči. Ti se zanedlouho prosadili ještě jednou, mečouni na další branku pak zareagovali za necelou půl minutu, postaral se o to Král. V závěru ještě odvolali gólmana a zkoušeli srovnat v šesti. Ztrátu už se jim ale nepodařilo smazat a v úvodu turnaje těsně prohráli.

Sobota 17. června: HBC Plzeň – HBC Svítkov Stars Pardubice 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Podrobnosti o utkání

Ve druhém duelu poměřili síly s Ústím, to vstoupili do utkání lépe a po dvou třetinách vedlo o dvě branky. Plzeňští hokejbalisté se ale tentokrát dotáhli. Nejprve rozvlnil síť v oslabení Kotrouš, v přesilové hře poté Kraus. Na řadu pak přišlo prodloužení, ve kterém rozhodli Severočeši. Plzeňští se tak v neděli utkali o páté místo s Pardubicemi.

Sobota 17. června: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 3:2p (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Podrobnosti o utkání

Druhý den se mečouni prosadili jako první, ve druhé třetině je poslal do vedení Procházka. Ještě v prostřední části Pardubičtí vyrovnali a skóre otočili. Plzeň už pak recept na pardubické gólmany nenašla, naopak v závěru si Pardubice výhru pojistily gólem do prázdné branky a Plzeňští na turnaji skončili šestí.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: Bude doplněn.

Neděle 18. června: HBC Pardubice – HBC Plzeň 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci zakončili sezónu vítězným turnajem v Blatné

Mladší žáci vyjeli o víkendu na turnaj do Blatné. Nejprve poměřili síly s týmem HC Příbram. V utkání se dostali do vedení a větší část souboje měli pod kontrolou. Ve třetí třetině se soupeř dotáhl na rozdíl jednoho gólu, ale mečouni se pak zase prosadili a zapsali první výhru.

Komentář trenéra Michala Samce: V Blatné nás čekal nejdříve zápas s naprosto neznámým soupeřem, poté kvalitní tým z naší sezónní skupiny. Chtěl jsem hlavně, aby si kluci turnaj užili, v této sestavě spolu hráli na delší dobu naposledy.

První utkání jsme po většinu času kontrolovali bez větších obtíží, soupeře jsme příliš nepouštěli do šancí. Přesto jsme, jak je v této sezóně bohužel zvykem, výpadkem soustředění a nasazení na začátku třetí třetiny, málem ze zápasu vyrobili drama, když soupeř z ojedinělých šancí dokázal snížit na rozdíl jediné branky. Hráčům budiž ke cti, že opět přidali a výsledek si bezpečně pohlídali.

Sobota 17. června: HBC Plzeň – HC Příbram 5:2

V dalším duelu se Plzeň utkala s domácí Blatnou. Vstup do zápasu se hostům příliš nevydařil a do druhé části šli s jednobrankovou ztrátou. Tam se jim podařilo skóre otočit, zvládli také třetí třetinu a vybojovali druhé vítězství.

Komentář trenéra Michala Samce: V druhém utkání se projevila únava z prvního zápasu, své udělalo horké počasí a naše lenost a nechuť podstupovat osobní souboje, takže jsme po šílené třetí první třetině mohli být rádi za relativně milosrdný výsledek 1:2 v náš neprospěch. Jsem rád, že o pauze jsme si s hráči nastavili, že takhle to opravdu nejde a že se s letošní sezónou nechceme loučit porážkou. Během skvěle sehraného vlastního oslabení na začátku druhé třetiny dokázali hráči skóre otočit a zodpovědným výkonem po zbytek zápasu si došli pro poslední výhru v letošní sezóně i celkové prvenství v Blatenském miniturnaji.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o poslední počin kategorie MŽ v letošní sezóně, chtěl bych poděkovat všem zúčastněným. Předně vedoucímu Vlastovi Lokajíčkovi za naprosto skvělou spolupráci, stejně tak všem hráčům i rodičům, kteří do letošní sezóny dali svůj čas i úsilí. Věřím, že jsme si to společně všichni užili a hráči zase udělali velký krok vpřed za svým hokejbalovým rozvojem.

Sobota 17. června: Blatná Datels – HBC Plzeň 4:5

Podobné články
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Tomáš Majer #11
Tomáš MAJER
Číslo dresu:   11
Narozen:   3.4.1998
Výška:   182 cm
Váha:   71 kg
Post:   útočník
Hůl:   pravá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál