Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Starší žáci přivezli z finálového turnaje bronzové medaile!

Starší žáci přivezli z finálového turnaje bronzové medaile! Finálový turnaj Ligy starších žáků v Sušici má bronzový lesk. Plzeňský tým starších žáků srdnatě bojoval a do Plzně se vrátil o sadu medailí těžší. Nad síly Plzně byly v turnaji jen finalisté. Navíc Pardubicím podlehli mečouni v semifinále po dramatickém a vyrovnaném boji. Vyjma starších žáků nastoupila také přípravka. Absolvovala tradiční a silně obsazený Nižborský pohár.

 
 
12.06.2023 | Tomáš Majer

SŽ: Cesta do semifinále vedla přes Brno

Skupinu B otevřel v Sušici zápas mezi Plzní a Brnem. Plzeňané měli velmi dobrý vstup do utkání a první třetinu ovládli poměrem 3:0. Mohli tak hrát s větším klidem na holích a zápas již z rukou nepustili. V 18. minutě Bulldogs korigovali na 3:1, to ovšem bylo i z jejich strany vše. Plzeňané měli sice menší herní výpadek, po čtvrtém gólu se ale vrátili zpět do správných kolejí, přidali ještě další tři branky a radovali se z vítězství 6:1. Hattrickem k němu přispěl Kristián Zelinger.

Sobota 10. června 2023: HBC Bulldogs Brno - HBC Plzeň 1:6 (0:3, 1:1, 0:2)
Podrobnosti o utkání

Před druhým zápasem mečounů na turnaji již bylo jasné, že semifinálové boje je neminou. Vzhledem ke druhé prohře Brna ve skupinové fázi bylo jasné, že Plzeň a Kert Park se v přímém souboji utkají o to, který z týmů vyhraje svoji skupinu. Mečouni ovšem na pražský celek s velmi kvalitními individualitami nestačili. Ráz zápasu určily tři slepené inkasované branky v závěru první třetiny. Stejný scénář se opakoval zhruba v polovině duelu a Kert Park nakonec nasázel osm gólů. Z plzeňských 17 střel si žádná nenašla cestu za brankovou čáru.

Sobota 10. června 2023: HBC Plzeň – HC Kert Park Praha 0:8 (0:3, 0:3, 0:2)
Podrobnosti o utkání

SŽ: Východočeský dvojboj v neděli nasměroval mečouny k bronzu

Sobotní výsledky nasměrovaly plzeňské starší žáky do semifinálového souboje proti Pardubicím. Predikci opatrného úvodu rozbil první pardubický gól, když soupeř využil první přesilovou hru zápasu hned na konci druhé minuty. Mečouni ovšem ještě v první části srovnali. V 18. minutě díky dalšímu gólu Zelingera dokonce otočili vývoj utkání. Pardubice ovšem měly připravenou rychlou odpověď. Druhá třetina navíc pokračovala a pořádné drama opět na svoji stranu překlopili hráči od Labe.

Tentokrát byli na tahu mladí Plzeňané. Na pardubického gólmana si ale již nepřišli. Nepomohli jim ani dvě přesilové hry, z toho druhá v úplném závěru zápasu. Finálové brány tak zůstaly plzeňským hokejbalistům zavřené.

Neděle 11. června 2023: SEMIFINÁLE: HBC Pardubice – HBC Plzeň 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Podrobnosti o utkání

V duelu zklamaných semifinalistů čelila Plzeň Hradci Králové. Vstřelený gól hned v první minutě ukázal, že mečouni nechali smutek v šatně a o bronz hodlají zabojovat. Málokdo z přítomných diváků tušil, že v první části uvidí ještě další čtyři plzeňské góly. V závěrečném soutěžním duelu sezóny se Plzeňané bavili a na konci se mohli radovat z vysoké výhry 9:1. Apetit měl především Jakub Kořínek (4+2).

Po utkání mečouni přebrali bronzové medaile a stali se 3. nejlepším celkem Ligy starších žáků ročníku 2022/23! Jedná se o první žákovskou medaili z vrcholné závěrečné akce od roku 2015. GRATULUJEME!

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Po loňském medailovém nezdaru jsem si vytknul cíl s týmem medaili udělat. Odehráli jsme do finálového turnaje v přepočtu na klasické zápasy celkem 39 utkání. Ty nás měly na boj o medaile připravit. To se asi povedlo a medaile máme. Důležitý start do turnaje jsme zvládli výborně. Druhý zápas asi budeme chtít spíše ze vzpomínek vymazat. Semifinále je velká škoda, chybělo tak málo…Jenže jsme ty příležitosti nedokázali využít. Boj o bronz, tedy o ty medaile se nám opět podařil. Řekl bych s excelentním výsledkem. Tým si za práci v celé sezoně medailovou odměnu bez jakýchkoli pochybností zaslouží. Osobně jsem moc rád, že se celá sezona takto zúročila.

Neděle 11. června 2023: O 3. MÍSTO: HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 9:1 (5:0, 1:1, 3:0)
Podrobnosti o utkání

Přípravka

Druhý nejmladší plzeňský celek se o víkendu zúčastnil turnaje s velkou tradicí - Nižborského poháru přípravek. U Berounky se potkaly přední celky soutěže přípravek a mečouni měli další konfrontaci s týmy mimo západočeský region. Postupně se střetli s Kladnem, Heřmanovým Městcem, Libercem a Dobřany. Výkon Plzně v turnaji postupně rostl a výsledkem je krásné druhé místo. GRATULUJEME!

Komentář trenéra Marka Štrunce: Kluci se na turnaj velmi těšili. Na samotnou hru, ale i na dva dny strávené s týmem. Jenže už po prvním zápase proti Ježkům zjistili, že hokejbal není jen zábava a radost, ale i tvrdá dřina. Soupeř rychle vsítil první branku a během pěti minut vedl dokonce o tři branky. Klukům působil velký problém pohyb soupeře, ale i jiný počet hráčů, hrálo se ve formátu 4 na 4. Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb a hlavně obsazování protihráčů. Naše hra se zlepšila a pomohla k vyrovnání skóre. Jenže soupeř předvedl pevnější nervy a v poslední minutě si vzal opět vedení i celou výhru zpět. Před druhým zápasem jsme provedli pár změn, chtěl jsem od hráčů více střelby , více osobních soubojů a hlavně rychlejší střídání. Změny se vyplatily, i když soupeř z Liberce byl skvěle odolný. Po tvrdém boji mečouni zvítězili a připsali si první vítězství. Třetí utkání proti Kladnu bylo o poznání tvrdší a rychlejší. Ale vše ve prospěch soupeře. Rychlost, přesnost, tvrdost, to naše kluky zaskočilo. Téměř celé kladenské družstvo bylo poskládáno z hokejistů. Zaslouženě vyhráli. Mečouni se ale nesložili, naopak, pro mnohé z nich nová zkušenost, že nejsou oni ti nejlepší. Trochu srovnání v hlavě, a možná i myšlenky, že nepostoupí do dalších bojů, se promítly v dalších zápasech. A když k tomu ještě přibyla souhra mezi obránci, tak se povedla výhra nad Kelty 2008 a Dobřany. Velkou zásluhu na tom mají i oba plzeňští brankáři. Mečouni postoupili do semifinále ze třetího místa, čekal nás opět Heřmanův Městec. Zápas se musel líbit, kluci předvedli vynikající boj. Ježci byli favoriti zápasu, ale plzeňští předvedli urputnost a nasazení. Musím kluky pochválit, plnili do posledního puntíku vše, co jsme si řekli. Hlavně Ondra Boudný a Vojta Braný, ty se doslova obětovali pro tým. V brance navíc přiváděl soupeře k šílenství Adam Soták. Ten nakonec udržel čisté konto. A když se k tomu probudil sváteční střelec Tomáš Malkovský, tak svým hatrickem poslal mečouny do finále. Tečku za tímto zápasem a výsledek 4:0 pojistil Jarda Kejř. Mladí mečouni do tohoto zápasu dali vše, nikdo nic nevypustil, určitě se jim tento zápas uchová v paměti. Ve finále nás čekalo Kladno. A ti opět předvedli bezchybnou hru, navíc na naší straně se začala projevovat únava z předchozího zápasu. Soupeř zaslouženě vyhrál první místo v turnaji. Velkou oporou kluků byli diváci, rodiče a příbuzní, byli součástí týmu.

Podobné články
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Lukáš Hanuš #15
Lukáš HANUŠ
Číslo dresu:   15
Narozen:   18.9.1996
Výška:   189 cm
Váha:   91 kg
Post:   obránce
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál