Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Hodnocení víkendu: B-tým, dorost a starší žáci úspěšní, A-tým venku prohrál

Hodnocení víkendu: B-tým, dorost a starší žáci úspěšní, A-tým venku prohrál O uplynulém víkendu se na hřištích představily čtyři plzeňské týmy. A-tým bojoval v Prachaticích, ale body si nakonec neodvezl. B-tým porazil Ještěry, dařilo se také dorostu, který se radoval z vysoké výhry proti Suchdolu. Na domácím hřišti byli úspěšní také starší žáci, kteří Budějovicím vsítili deset branek. Foto: HBC Prachatice

 
 
14.03.2023 | Markéta Peclová

A-tým

Mečouni vyjeli k prvnímu venkovnímu utkání v jarní části do Prachatic, se kterými sousedí v tabulce. Domácí ale vstoupili do utkání lépe a ve druhé minutě otevřeli skóre. Plzeň pak podržel v bráně Čapek a v úvodu druhé třetiny srovnal Vobruba. Neuběhla ani minuta a Prachatičtí si vzali vedení zpět. Jednobrankový náskok drželi až do závěru, hosté se ještě snažili vyrovnat stav v power play, do prázdné branky ale pojistil výhru Prachaticím Tácha.

Komentář trenéra Michala Edla: Bude doplněn.

Sobota 11. března: HBC Prachatice – HBC Plzeň 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Podrobnosti o utkání

B-tým

Plzeňský B-tým se v oslabené sestavě představil v Ústí nad Labem, kde se utkal s Ještěry. Plzeňští už v jedenácté minutě vedli o tři branky, v první třetině se domácí prosadili jen jednou. V další části byl plzeňský gólman překonaný jednou, plzeňští hráči rozvlnili síť dvakrát. Mečounům se podařil i vstup do třetí patnáctiminutovky, kde během necelé minuty mířili přesně dvakrát. Ústečtí pak jen jednou trefou upravili skóre. Plzeň tak navázala na vítězství z minulého týdne a zapsala si další tři body.

Komentář trenéra Víta Čapka: Do Ústí jsme vinou nemoci či zranění cestovali pouze s 13 hráči do hry… naše odhodlání potvrdit výhru nad Blatnou nebránil ani malý počet hráčů. Do utkání jsme vstoupili aktivně, dařilo se nám zachytit nástup domácích a naopak jsme ve čtvrté minutě využili Kristlem první přesilovku, o minutu později přidal po nezištné nahrávce Slezáka Kopal druhou branku. Další přesilovku využil šťastně Kozák (3:0), domácí do přestávky korigovali na 1:3. Po přestávce přidal Král krásnou střelou na 4:1. Domácím se podařilo snížit ve dvacáté minutě na 2:4, další přesilovku využil Kristl 5:2. Do poslední třetiny jsme hráče nabádali, aby nadále hráli aktivně a hlavně disciplinovaně, protože na konci třetiny již domácí začali být agresivnější. Naše branky přidali ještě Slezák a Pavlíček (7:2)… domácí ještě korigovali stav na 4:7. Hráči vesměs plnili, co jsme si řekli v šatně, a tak se jim povedlo dovést zápas do vítězného konce… za bojovnost a nasazení zaslouží pochvalu.

Neděle 12. března: HBC Ještěři Ústí nad Labem – HBC Plzeň B 4:7 (1:3, 1:2, 2:2)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Na domácím hřišti bojoval dorost, který se utkal se Suchdolem nad Lužnicí. Ten přijel do Plzně jen s osmi hráči v poli. Mečounům se skvěle vydařil úvod utkání a už v první minutě se radovali dvakrát. Před přestávkou se síť vlnila ještě jednou na každé straně. Hosté ve druhé třetině překonali plzeňského gólmana jednou, pak už ale padaly branky jen na druhé straně. Plzeňští nejprve navýšili vedení čtyřmi góly, ve třetí části mířili přesně šestkrát. Rozhodčí rozdali také několik trestných minut, dva plzeňští a jeden suchdolský hráč obdrželi trest na pět minut a do konce utkání. Pěti body přispěl vysoké výhře Kučera a Král.

Komentář trenéra Tomáše Nejedlého: Vstup do utkání byl výborný, pak ovšem přišlo uspokojení, ze kterého nás vyvedl až uklidňující gól Adama Obra v polovině utkání. Poté se skóre navyšovalo až do výsledku 13:2. Kaňkou na utkání jsou dva vyšší tresty na naší straně, které nás můžou stát v těžších zápasech výsledek.

Neděle 12. března: HBC Plzeň – SK Suchdol nad Lužnicí 13:2 (3:4, 4:1, 6:0)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci v plzeňské hale přivítali České Budějovice. Skóre otevřeli domácí v osmé minutě v oslabení, po první třetině měli dvoubrankový náskok. Ten ve druhé části navyšovali, v hostující brance skončili tři míčky, v plzeňské dva. Budějovičtí hráči ještě bojovali ve třetí třetině a v úvodu snížili. Plzeň na to rychle odpověděla, podařilo se jí to i o chvíli později v oslabení. Pak si na své konto připsala ještě tři trefy a prodloužila vítěznou sérii. Hattrickem a třemi asistencemi se blýskl Kořínek.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Nastoupili jsme téměř v nejsilnější sestavě, jakou můžeme vůbec mít. Zatím to stále ještě není ono, i když vidím zlepšování řady jednotlivců. Alespoň k jejich herní úrovni z podzimní části. Dostali jsme dost gólů a v jedné chvíli lehce zdramatizovali zápas. Pedagog snížil na rozdíl dvou branek a dostal se k přesilovce. Tady se ukázal ve výborném světle kapitán Matěj Kořínek, který v tomto oslabení skóroval a trochu soupeře zmrazil.

Sobota 11. března: HBC Plzeň – SK Suchdol nad Lužnicí 10:4 (2:0, 3:2, 5:2)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 18. března

A-tým: HBC Plzeň – Letohrad (14:00)
Starší žáci: Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň (13:00)

Neděle – 19. března

B-tým: HBC Plzeň B – Vlčí Smečka Ústí nad Labem (15:00)
Dorost: HBC Plzeň – Prachatice (13:00)
Mladší žáci: HBC Plzeň – Buldoci Stříbro (09:00)

Podobné články
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Jiří Benedikt #20
Jiří BENEDIKT
Číslo dresu:   20
Narozen:   11.6.1988
Výška:   190 cm
Váha:   99 kg
Post:   útočník
Hůl:   pravá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál