Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Hodnocení víkendu: Mužské celky doma zabraly, B-tým skolil lídra

Hodnocení víkendu: Mužské celky doma zabraly, B-tým skolil lídra O uplynulém víkendu se na Košutce hrály zápasy dvou nejvyšších mužských soutěží. Jak A-tým, tak B-tým se v nich radovali z výher s plným bodovým ziskem. Zatímco Áčko dokázalo zvrátit nepříznivý vývoj čtyřmi góly v poslední třetině, Béčko pořádalo gólové hody. V rámci nich padlo 14 branek a mečouni porazili ligového lídra z Blatné! Starší žáci v Prachaticích prodloužili vítěznou šňůru. Přípravku čekal týden po konfrontaci se vzdálenějšími mužstvy regionální turnaj.

 
 
06.03.2023 | Tomáš Majer

A-tým

S obměněnou trenérskou lavičkou vyzvali mečouni ústeckou Elbu. První třetina byla ve znamení plzeňských přesilovek. Mečouni hráli v početní převaze bezmála 10 minut, žádná z jejich střel se ovšem neujala. Gól nepadl ani na druhé straně. Skóre přeci jen otevřelo Ústí, v 21. minutě trefil míček ze vzduchu Koval a ten proskákal až do branky. Mečouni poté přidali na ofenzivě, Rechtorik ovšem dál odolával. Vše změnila až vyrovnávací trefa Muchka v první minutě třetí části. Ta nastartovala plzeňský obrat. Na 2:1 otáčel úspěšnou dorážkou Vobruba, který poté vybídl krásným pasem Davídka, jenž ukázkovou přihrávkou nepohrdl. Na konečných 4:1 zvýšil při hostující power-play Lokajíček. Mečouni tak oslavili třetí výhru v sezóně.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas se pro nás po solidním začátku nevyvíjel dobře. Trestuhodně jsme zahodili několik přesilovek, které nám soupeř daroval. To bylo do nebe volající. Dále jsme ale pracovali a šli jsme si za tím, abychom zápas otočili, což se nám povedlo, za to jsem rád. Tým ale musí nadále pracovat. Nějaké body jsme získali, ale na to se teď nemůžeme koukat. Musíme sbírat body v co největší míře a připravit se na druhou část sezóny a její systém. Věřím, že když kluci budou nadále pracovat, poslouchat a vezmou si to nejlepší z tréninků, že se to někde musí projevit.

Sobota 4. března: HBC Plzeň - Elba DDM Ústí nad Labem 4:1 (0:0, 0:1, 4:0)
Podrobnosti o utkání

B-tým

K prvnímu jarnímu duelu B-týmu v první lize na Košutku přijel lídr tabulky, Blatná Datels. Mečouni využili početní výhodu a v 6. minutě šli do vedení. O minutu později se ale museli bránit téměř minutu a čtyřicet dlouhému dvojnásobnému oslabení. To nakonec zvládli a trefa Kristla po dvaceti sekundách druhé části poslala Plzeň do dvoubrankového vedení. Nikdo z přítomných v tu chvíli netušil, že bude svědkem ohromující třetiny, ve které padne 10 branek - po pěti na každé straně! Mečouni prohospodařili čtyřbrankové vedení a nechali Blatnou srovnat. Momentum na plzeňskou stranu vrátil půl minuty před koncem druhé části Král. Plzeňané se před poslední patnáctiminutovkou zkoncentrovali a odměnou jim byly tři trefy v blatenské síti. Konečné vítězství 9:5 nad lídrem tabulky tak v plzeňské kabině rozhodně chutnalo!

Komentář trenéra Víta Čapka: Hosté měli v úvodní třetině více ze hry. Nám se podařilo ubránit dvojnásobné oslabení a naopak jsme sami v přesilovce vstřelili branku. Ve druhé třetině jsme vedli již 5:1. V ten okamžik soupeř vsadil na jednu kartu, přitvrdil v soubojích a vrhnul všechny síly do útoku. My jsme se přestali věnovat hře samotné a rázem byl výsledek 5:5...Ještě do konce třetiny jsme ovšem strhli vedení na svoji stranu. Před poslední třetinou jsme s Tomášem Semerou nabádali hráče, aby se vrátili ke stanovené taktice a věnovali se pouze hře a disciplíně. To se podařilo a odměnou jim je, že porazili první tým tabulky a vstřelili devět branek. Určitě je to povzbuzení do dalších zápasů.

Neděle 5. března: HBC Plzeň - TJ Blatná Datels 9:5 (1:0, 5:5, 3:0)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Soutěžní jarní premiéra znamenala pro starší žáky souboj v Prachaticích. Na góly se čekalo do 7. minuty. Mečouni potom během minuty a dvaceti sekund nasázeli hned tři, po první třetině se nakonec šlo do kabin za stavu 1:5. Utkání v podhůří Šumavy bylo na gólové trefy bohaté, ve druhé části jich dále padlo pět. Třetina třetí už patřila jen Plzni. Západočeši se radovali čtyřikrát a dali výsledku konečnou podobu 3:12. Nadále tak vedou svoji soutěž bez ztráty jediného bodu.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Pozitivní výsledek a od druhé třetiny i pozitivní hra. Jsem moc rád, že se většina hráčů zase vrací k tomu, co už u nich bylo ke konci podzimu téměř standardem. Přes zimní měsíce jsme z toho docela vypadli.

Sobota 4. března: HBC Prachatice - HBC Plzeň 3:12 (1:5, 2:3, 0:4)
Podrobnosti o utkání

Přípravka

Po týdnu čekaly zápasy také na přípravku. Ta v domácím prostředí sehrála tři utkání. Mečouni se na Košutce radovali z výhry nad Stříbrem, Dobřany a Třemošnou.

Komentář trenéra Marka Štrunce: Poprvé v této sezóně si kluci vyzkoušeli hrát pod velkým tlakem a se strachem o výsledek. I když všechny tři zápasy skončily se zdárným výsledkem, svojí nezodpovědnou hrou umožnili soupeřům držet krok. Více nahrávek, komunikace mezi hráči, jednoduchost hry, a trocha nadšení, to vše chybělo. Až ve třetím utkání proti Třemošné v poslední třetině zlepšili kluci hru a otočili výsledek západu. Je stále co zlepšovat.

Program příštího víkendu:

Sobota 11. března

  • A-tým: Prachatice - Plzeň (15:00)
  • Starší žáci: Plzeň - České Budějovice (11:00)

Neděle 12. března

  • B-tým: Ještěři Ústí nad Labem - Plzeň (14:00)
  • Dorost: Plzeň - Suchdol nad Lužnicí (13:00)


Podobné články
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Tomáš Ulč #21
Tomáš ULČ
Číslo dresu:   21
Narozen:   25.3.1999
Výška:   178 cm
Váha:   82 kg
Post:   obránce
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál