Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Pilsen Challenge 2023: Na mezinárodním turnaji se představí týmy z ČR, Slovenska a Švýcarska

Pilsen Challenge 2023: Na mezinárodním turnaji se představí týmy z ČR, Slovenska a Švýcarska Po třech letech se 11.-12. února uskuteční v plzeňské hale Pilsen Challenge. Na mezinárodním turnaji se představí kvalitní týmy, každý odehraje čtyři zápasy. Před jarní částí mezi sebou poměří síly Plzeň, Kert Park, česká reprezentace U20, Nitra a Oberwil. Účastníci se na turnaj těší a věří, že pro ně bude dobrou přípravou.

 
 
09.02.2023 | Markéta Peclová

HBC Plzeň

Plzeňští hokejbalisté už přes měsíc trénují na jarní část, kde se budou snažit dostat do play off. V přípravách jim pomůže také turnaj, kde se potkají i se zahraničními soupeři. „Já osobně se těším hodně. Poslední byl před třemi lety a je to vždy dobrá zkušenost zahrát si proti jiným týmům,“ neskrývá Jakub Vobruba. Ostatní soupeři se také budou chtít co nejlépe připravit na další část sezóny, reprezentační hráči ještě bojují o místo v konečné nominaci a nikoho tak nečeká nic lehkého. „Budou to všechno těžké zápasy. Kert a výběr U20 známe. Týmy ze Slovenska a Švýcarska mají zase trošku tvrdší styl hry, než je u nás, tak doufám, že si s tím poradíme,“ říká plzeňský kapitán.

Na minulém Pilsen Challenge se mečouni dostali až do finále, kde se utkali s Hradcem Králové, nakonec se radovali z druhého místa. „V minulosti se nám na tomto turnaji vždy dařilo, takže by bylo fajn na to navázat. Hlavní je, aby nám tento turnaj pomohl se připravit na jarní část sezóny a jak jsem říkal, s těmito soupeři to bude nejlepší možná příprava,“ přiznává Vobruba. Každý tým na turnaji odehraje čtyři utkání, každé se bude hrát 3x12 minut.

HC Kert Park Praha

Dalším extraligovým týmem bude pražský Kert Park, který je pětinásobný mistr Extraligy. Také v letošní sezóně se po podzimní části umístil na první příčce. Pomohl mu k tomu také brankář Jiří Návara, který tam před letošním ročníkem přišel z Plzně. „Po fyzické přípravě konečně uvidíme hokejky, tak se těším a myslím, že nejen já, ale i spoluhráči,“ hlásí Návara. Na podzim se týmu dařilo také v Československém poháru, kde se na domácím hřišti setkal s LG Bratislavou, kterou porazil 8:0.

Návara už proti bývalým spoluhráčům nastoupil v extraligovém utkání, na Pilsen Challenge ale bude poprvé bojovat za Kert Park. „Na turnaji v Plzni byly vždy dobré týmy. A celý turnaj se hrál v dobrém nasazení. Věřím, že letos to bude podobné,“ říká pražský gólman, který se s týmem bude v jarní části snažit udržet nejvyšší pozice. „Po delší době uvidíme hokejku, tak získat nějakou herní jistotu a připravit se do sezóny,“ zmiňuje Návara, s jakými cíli přijede mužstvo na turnaj.

Reprezentace U20

Na turnaji se představí také reprezentace U20, která se připravuje na mistrovství světa, které se bude konat na přelomu června a července v Liberci. V širší nominaci jsou také čtyři plzeňští hráči. Na světový šampionát se pokusí dostat Tomáš Krejčí, Michal Matoušek, Daniel Pavlík a David Slezák. „Těším se moc, bude to zase trochu jiný hokejbal, než na jaký jsme všichni zvyklí. Po dlouhé pauze je super hrát zase nějaké těžké zápasy,“ má jasno Tomáš Krejčí, který v letošní sezóně hraje poprvé v naší nejvyšší hokejbalové soutěži.

Reprezentaci hráčů do 20 let čekají první těžší souboje po Evropském poháru, kde tým minulý rok získal zlaté medaile. Mužstvo se ale obměnilo, od podzimní části je také novým trenérem Karel Manhart. S týmem ale má nejvyšší cíle a na turnaji se setkají i s hráči ze zahraničí. „Všechno jsou to kvalitní týmy, účast na turnaji Áčku i dvacítkám určitě pomůže,“ věří Krejčí, který chce být s oběma týmy na nejvyšších příčkách. „Chtěl bych, aby se oba moje týmy umístily na prvních dvou místech,“ neskrývá Krejčí.

HBK Nitrianski Rytieri

Ze Slovenska přijede Nitra, která se ve slovenské extralize nachází na pátém místě. „Jsme velmi rádi, že jsme dostali pozvánku na tak kvalitní turnaj a já osobě se na něj velmi těším,“ říká Ivan Gajdoš, který se minulý rok zúčastnil mistrovství světa v Kanadě. S týmem se mu v podzimní části dařilo v oslabení, kde mají úspěšnost 95 %. Na Pilsen Challenge se ale s jiným slovenským týmem nesetkají. „Jsou to všechno velmi kvalitní mužstva, která budí respekt a očekávám, že to budou velmi náročné zápasy,“ uvědomuje si slovenský reprezentant.

Také slovenský tým se chce dobře připravit na jarní část. „Na tento turnaj jdeme především s cílem se co nejlépe připravit na naší ligovou soutěž. Myslím si, že turnaj nás prověří i po kondiční stránce, když odehrajeme čtyři zápasy za dva dny,“ zmiňuje Gajdoš. „Pro většinu z nás to bude první střetnutí s mezinárodním hokejbalem, takže to bude vynikající zkušenost. V klubu jsme se vůbec nebavili o nějakém konečném umístění, chceme si ten turnaj užít, vyzkoušet si nějaké věci a odehrát co nejlepší zápasy,“ dodává jeden z neproduktivnějších hráčů Nitry.

Oberwil Rebells

Po třech letech se na turnaji objeví také Oberwil Rebells, který bude jediným zástupcem ze švýcarských týmů. Ve švýcarské lize se zatím nachází na druhém místě. „Samozřejmě, že kabina se těší. Hrát na plastovém povrchu je v ČR absolutně normální, ale ve Švýcarsku je to utopie. A ještě k tomu hrát v hale v tomto čase, to je super. Turnaj bereme jako zakončení zimní přípravy a jako přípravu před jarní částí ligy a play off,“ prozrazuje Tibor Kapánek, který je trenérem Oberwilu. Se švýcarským týmem přijede také Tomáš Kudela, který v předchozích sezónách hrál na Kladně, letos odehrál tři zápasy se Vsetínem.

Švýcarský celek oproti minulému turnaji letos potká většinu jiných týmů. „Turnaj bude mít svou kvalitu. Nitra je po letech zase v popředí slovenské extraligy a bojuje o nejvyšší příčky. Kert Park Praha je několikanásobný mistr ČR a dlouhodobě jedno z nejlepších mužstev v ČR. Česká reprezentace U20 bude určitě nepříjemný soupeř, hráči bojují o místo na MS 2023 v Liberci a určitě se budou chtít trenérům ukázat. Domácí HBC Plzeň není sice v posledních letech tam, kde by chtěla být, ale kvalitu určitě má a bude to chtít ukázat na domácím turnaji před svými fanoušky,“ upozorňuje Kapánek.

Oberwil vyjede na turnaj do zahraničí po delší době. „Nemám nějaké vyhranění cíle. S klubem jsme nebyli tři roky v zahraničí na turnaji, a proto jsem zvědavý na konfrontaci s českými a slovenskými mužstvy. Pro naše mladé mužstvo (až 60 % hráčů je mladších než 23 let) to bude velká škola a chlapci uvidí na vlastní oči v čem se třeba zlepšovat,“ hlásí Kapánek. „Osobně si přeji, abychom zanechali dobrý dojem, abychom se neztratili a abychom se dobře naladili na jarní část ligy,“ nezastírá trenér švýcarského celku.

Podobné články
Aktuální články

MS juniorů v Žilině je minulostí. Česká osmnáctka vybojovala bronz

Slovenská Žilina ve dnech 4. až 7. července 2024 hostila mistrovství světa juniorů v kategoriích U16 a U18. Čeští hokejbalisté na MS přijeli v roli obhájců prvenství v obou kategoriích. Zlaté žně z Liberce se tentokrát neopakovaly. Přesto národní hokejbalová pokladnice přivítala další cenný kov, kterým byl bronz U18. V obou kategoriích měli mečouni své zastoupení. Shrňme si nyní jejich vystoupení na šampionátu.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Petr Gřonka #9
Petr GŘONKA
Číslo dresu:   9
Narozen:   28.10.1991
Výška:   184 cm
Váha:   75 kg
Post:   útočník
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál