Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Starší žáci ovládli domácí pohár bez jediné porážky

Starší žáci ovládli domácí pohár bez jediné porážky Plzeňský pohár starších žáků je minulostí. V sobotu 4. února v hokejbalové hale vyzvali mečouni přední celky z odlišných regionů, než v rámci kterého zápolí v Lize starších žáků. Díky třem vítězstvím si došli pro nejcennější pohár. Turnaj pro klubový web okomentoval kapitán týmu Matěj Kořínek.

 
 
06.02.2023 | Tomáš Majer

Mečouni do turnaje vstupovali soubojem proti SK Rebel Praha. Mečouni chtěli navázat na podzimní vítězství 3:2 z Rebel Cupu, a to se jim podařilo. Pražany tentokrát porazili 4:1. Další zápas nabídl pořádné drama. Plzeňané vyzvali Pardubice, které do zápasu šly sebevědomé po výhře nad Brnem. Začátek opravdu vyšel lépe soupeři.

Mečouni prohrávali o dvě branky, přesto nakonec dotáhli duel do vítězného konce a výsledku 7:3. „Do utkání jsme vstoupili špatně, bez sebevědomí a podle toho vypadaly první čtyři minuty, v nichž jsme dvakrát inkasovali. Nezvdali jsme se ale a zápas otočili. Na turnaji šlo o nejtěžší zápas a zároveň to byl z naší strany nejlepší zápas sezóny,“ ohlíží se za duelem proti Východočechům kapitán týmu Matěj Kořínek.

Člen širšího kádru reprezentace do 16 let letos hraje ve velké pohodě a vede produktivitu skupiny Jih – Západ. Jako správný kapitán tak střelecky nemlčel ani na domácím turnaji. Na dotaz, která plzeňský branka z turnaje se mu vybaví, popisuje právě jeden gól z duelu proti Pardubicím. „Nejvíce mi utkvěl v paměti gól, kdy jsme vyhrály buly. Já jsem poslal míček na Petra Našince po mantinelu a ten mě krásnou nahrávkou dostal do výborné střelecké pozice,“ chválí svého spoluhráče strarší z bratří Kořínků, kteří nastupují za žákovská družstva HBC Plzeň.

Třetí duel, který byl zároveň posledním zápasem celého turnaje. Mečouni chtěli potvrdit své vítězství také třetí výhrou. V zápase hraném na 3x12 minut odchytal část utkání také Oldřich Pelíšek, který doplňuje zkušenější duo Hošek-Sýkora. V utkání padlo celkem čtrnáct branek a díky výhře 9:5 tak mečouni zaokrouhlili počet vstřelených gólů na turnaji na dvacet.

Následoval závěrečný ceremoniál, kde byly kromě pohárů a medailí předány také ceny nejlepším hráčům jednotlivých týmů. Z plzeňské strany byl oceněn Jiří Sinkule. A jak kapitán Kořínek hodnotí celý turnaj? „První zápas proti Rebelům byl takový ospalý, to samé platilo pro první třetinu s Pardubicemi, ale další dvě byly výborné. Ve třetím zápase už jsme tahali nohy, protože jsme toho po celém turnaji měli dost,“ shrnuje pohár starších žáků, možná až příliš příkře, kapitán Matěj Kořínek.

Vzhledem k účasti Rebel Praha a celku Pardubic se mečounům naskytla velmi cenná vazba, jaký progres udělali od ranné fáze podzimní části, když naposledy změřili síly se zmíněnými týmy. Matěj Kořínek při otázce na to, kde jeho tým udělal největší posun, zmiňuje řadu věcí. Konkrétně obranu, rychlost hry, nahrávky, kombinaci i střelbu.

Závěrem lze říci, že Plzeňský pohár starších žáků 2023 se nepochybně povedl. Diváci viděli velmi kvalitní mládežnický hokejbal a plzeňští mladíci obstáli v souboji s předními celky. A na úplný závěr: Together, Everyone, Achiveves, More!

Výsledky a konečné pořadí turnaje

Podobné články
Aktuální články

Mistři světa vzpomínají na zlatý šampionát. V hlavě jim utkvěla parádní atmosféra

Před patnácti lety se reprezentanti České republiky v hokejbalu probouzeli s pocitem, že jsou čerstvými mistry světa. Nyní se většina hráčů spojených s klubem HBC Plzeň vrací ke zlatému šampionátu a přibližuje své vzpomínky. V druhé části článku pak přibližujeme pokračování kariér plzeňských mistrů světa z roku 2009.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Michal Galla #4
Michal GALLA
Číslo dresu:   4
Narozen:   7.5.2001
Výška:   178 cm
Váha:   70 kg
Post:   útočník
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál