Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Hodnocení víkendu: A-tým poprvé doma zvítězil, dorost a žáci byli také úspěšní

Hodnocení víkendu: A-tým poprvé doma zvítězil, dorost a žáci byli také úspěšní O uplynulém víkendu byly v akci všechny plzeňské celky. A-tým doma poprvé získal tři body, když zvládl utkání s Prachaticemi. Stoprocentní jsou stále dorost po výhře v Českých Budějovicích a starší žáci, kteří bojovali se Suchdolem. Z vítězství s Dobřany se také radovali mladší žáci, naopak B-tým si ze Suchdola přivezl prohru.

 
 
10.10.2022 | Markéta Peclová

A-tým

Mečouni vstoupili do druhého domácího utkání skvěle. Skóre otevřeli ve dvojnásobné přesilové hře, v poslední minutě první třetiny se pak prosadili v oslabení. V početní nevýhodě se pak blýskli brankou také v úvodu druhé třetiny. Plzeňští byli aktivní, o chvíli později potrestali další vyloučení prachatického hráče. Hosté pak snížili, ale Plzeň o necelou minutu později vedení zase navýšila. Na začátku třetí části se prachatičtí hráči snažili dotáhnout a na své konto přidali dvě trefy. Pak už ale plzeňského gólmana nepřekonali, naopak v závěru výhru pojistil ještě Zíka. Plzeňští tak vybojovali důležité body.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Věděli jsme, že v domácím prostředí musíme napravit poslední venkovní výkony a že potřebujeme nutně vyhrát. Do utkání jsme vstoupili aktivně, měli jsme dobrý pohyb a podařilo se nám dát rychlou branku v přesilovce, což nás trochu uklidnilo. Druhá třetina byla, co se výkonu týče, asi nejpovedenější, o čemž svědčí i brankové vyjádření. Na začátku třetí třetiny soupeř dvěma góly zápas zdramatizoval, ale poctivým defenzivním výkonem jsme dotáhli utkání do zdárného konce.

Sobota 8. října: HBC Plzeň - HBC Prachatice 6:3 (2:0, 3:1, 1:2)
Podrobnosti o utkání

B-tým

B-tým vyjel k dalšímu zápasu do Suchdola nad Lužnicí. V první třetině žádná střela v brance neskončila, druhá část se lépe vydařila domácím. Suchdol šel do vedení jen dvacet vteřin po přestávce, když si Plzeňští dali vlastní gól, náskok pak navýšil Mátl. V závěru pak suchdolští hráči překonali Šlechtu znovu, když rozvlnili síť v přesilovce Plzně. Ve třetí třetině museli mečouni dotahovat, vsítili ale jen jeden gól. Suchdol výhru nepustil a Plzeňští si další body nezapsali.

Komentář trenéra Víta Čapka: V první třetině byly šance na obou stranách.... domácí měli sice více ze hry, ale pozorný Kuba Šlechta nás držel ve hře. V úvodu prostřední části jsme si dali nešťastný vlastní gól, pak nás domácí zavřeli v pásmu a následoval druhý gól, do konce třetiny ještě třetí při vlastní přesilovce. V této části utkání jsme měli problém v přechodu středního pásma, ale i tak s důraznou hrou domácích jak v útočném, tak i v obranném pásmu. V závěrečné části se domácí zaměřili na důslednou obranu a nás málo pouštěli do šancí. Nám se povedlo šest minut před koncem snížit Slezákem na 1:3… více nám již domácí nedovolili. Máme stále na čem pracovat a co zlepšovat.

Neděle 9. října: SK Suchdol nad Lužnicí - HBC Plzeň B 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorostenci se utkali s Českými Budějovicemi. Na hřišti soupeře šli do vedení plzeňští hráči, ve druhé třetině se dostali do tříbrankového náskoku. Domácí pak využili početní výhodu a snížili. Jen sedm vteřin po přestávce se ale znovu radovali plzeňští hokejbalisté, v oslabení se trefil Procházka. V závěru si suchdolští hráči jedním gólem ještě vytvořili naději na srovnání, ale v poslední minutě v dalším oslabení Plzeň znovu prostřelila domácího brankáře a v sezóně ještě neprohrála.

Komentář trenéra Michala Edla: Musím říct, že jsme odehráli hodně divný zápas. Hned od začátku jsme šli do vedení a bylo to dobré, ale pak jsme víceméně třetinu jen nějak odehráli. Pak to bylo na obě strany, nějaké fauly a bylo to celé rozkouskované. Pořád jsme navyšovali skóre, ale nebylo tam žádné tempo, že bychom určovali nějaký styl hry. Pozitivní je, že Jindřich Hošek ze starších žáků se dostal do brány a odchytal solidní zápas. Tým fungoval kompaktně, ale nebylo to úplně ono. Na druhou stranu body jsme získali, takže jsme určitě spokojení.

Neděle 9. října: SK Pedagog České Budějovice - HBC Plzeň 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci vyběhli na domácí hřiště se Suchdolem nad Lužnicí. Do vedení se dostali už ve čtvrté minutě, ještě v první třetině ho navýšili. Po necelé minutě se podařilo hostům odpovědět, do další části ale vstoupili lépe Plzeňští. Za zády hostujícího gólmana skončily čtyři míčky, Suchodol si zapsal jednu branku. Ve třetí třetině mečouni rozradostnili domácí fanoušky šestkrát, suchdolští hráči jen upravili skóre dvěma trefami. Plzeň si tak zapsala další výhru, hattrick vsítil Jonáš Obr.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Přes jednoznačně vypadající vysokou výhru nebyla naše hra úplně dobrá. Obdržené góly padly ze situací, které bychom už měli zvládat výrazně lépe. Na hřišti bylo vidět, že řada hráčů Suchdolu má vysokou kvalitu, což je pro ty naše jenom dobře. Potřebujeme kvalitní herní konfrontaci. Ačkoli to nebylo z naší strany úplně nejlepší představení, jsme rádi, že jsme takto výrazně zdolali soka, který patří do špičky naší skupiny.

Sobota 8. října: HBC Plzeň - SK Suchdol nad Lužnicí 12:4 (2:1, 4:1, 6:2)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci bojovali doma s Dobřanami. V první části se jim podařilo překonat dobřanského brankáře jednou, v další na své konto přidali pět gólů, hosté byli přesní dvakrát. Mečouni pak pokračovali v dobře rozehraném utkání a zapsali si ještě osm branek, jednu v oslabení. Také dobřanští hokejbalisté se ale ještě snažili a za brankovou čáru dostali čtyři míčky. Z vysokého vítězství se ale radovala Plzeň, sedmi góly a třemi asistencemi se na tom podílel Matěj Šplíchal.

Komentář trenéra Michala Samce: Utkání bych hodnotil převážně pozitivně. Po celou dobu jsme byli aktivnější, lepší a měli zápas pevně v rukou, přestože šest obdržených branek není málo. Kluci se učí, zvykají si na velké hřiště a trénink od tréninku a zápas od zápasu se velmi rychle zlepšují, což mě velice těší. Věřím, že během sezóny na sobě budou dál pracovat a každý další zápas budeme hrát lépe.

Neděle 9. října: HBC Plzeň - TJ Snack Dobřany 14:6 (1:0, 5:2, 8:4)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota - 15. října

A-tým: Letohrad - HBC Plzeň (16:00)
Starší žáci: Dobřany - HBC Plzeň (13:30)

Neděle - 16. října

A-tým: Pardubice - HBC Plzeň (11:00)
B-tým: HBC Plzeň B - Blatná (14:00)
Dorost: HBC Plzeň - Kladno (11:00)
Mladší žáci: Třemošná - HBC Plzeň (10:00)


Podobné články
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Ladislav Svoboda #10
Ladislav SVOBODA
Číslo dresu:   10
Narozen:   15.3.2000
Výška:   174 cm
Váha:   61 kg
Post:   útočník
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál