Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Druhý ročník Dne HBC Plzeň se opět vydařil! Ve sportovním víceboji zvítězil tým červených

Druhý ročník Dne HBC Plzeň se opět vydařil! Ve sportovním víceboji zvítězil tým červených V sobotu 25. června se na hřišti za hokejbalovou halou uskutečnil druhý ročník Dne HBC Plzeň. Také druhý ročník rozhodně splnil očekávání a sportovní prostor zaplnila zdravá soutěživost a spousta zábavy. Na své si přišli také rodiče hráčů, kteří mohli napodobit své ratolesti a změřit síly ve střelecké soutěži.

 
 
27.06.2022 | Redakce

Sportovní víceboj začal krátce po deváté hodině. Proti sobě zápolila tři družstva, každé po patnácti plzeňských hokejbalistech, vždy od minipřípravky po A-tým. Týmy vedli hráči extraligového A-týmu a rovněž dámy na pozicích vedoucí týmu. Černý tým soutěžil pod vedením Tomáše Majera a Pavlíny Ptáčníkové, na červené dohlíželi Ondřej Benedikt a Radka Fričová, modrý tým měli po patronátem Vlastimil Pavlečka a Markéta Dvořáková.

Na hladký průběh pak dohlíželi trenéři a pánské osazenstvo vedoucích družstev. Pozice organizátora a hlavního rozhodčího opět náležela Pavlu Moláčkovi, místopředsedovi klubu. Ten také spolu s předsedou klubu zahájil Den HBC Plzeň úvodním slovem.

Poté již došlo na sportovní zápolení. Týmy soupeřily v řadě rozdílných disciplín. Nechyběl tradiční štafetový běh, opičí dráha, hod na koš, či fotbalový kop. U některých disciplín měli soutěžící dostavení se štěstěnou, jelikož průběh hry velice závisel na číslech, které ukáže hrací kostka. Kapitáni v závěru čelili otázkám, které prověřili znalosti o jejich týmu. Vzhledem k jejich úspěšnosti lze tvrdit, že Den HBC Plzeň tak opět utužil vzájemné vztahy hráčů napříč kategoriemi a ideální příležitost k vytvoření vazeb tak byla více než využita.

Během celého dne byl k dispozici catering od společnosti Plzeňské stravování, kterému velel Martin Zrna, v současnosti útočník plzeňského B-týmu. Catering měl na pilno zejména během přestávek mezi soutěžemi. V jedné z nich se ovšem téměř kompletní osazenstvo přesunulo do sektoru střílny, kde změřily síly rodiče hráčů. Šest tatínků a tři maminky soutěžily za týmy jejich ratolestí. Výsledky se pak promítly do závěrečného losování, které trojici týmů přiřadilo finální body.

Zobrazit příspěvek na Instagramu
Příspěvek sdílený HBC Plzeň (@hbcplzen)

Před druhou hodinou pak došlo k finálnímu setkání pořadatelů a soutěžících. Byly vyhlášeny celkové výsledky. O nesmírné vyrovnanosti, která celý Den HBC Plzeň provázela, svědčí to, že opravdu až náhodný los určil celkové pořadí. Modrý a černý tým se nakonec musely spokojit se stříbrnými, respektive bronzovými medailemi. Pro zlaté „placky“ si přišel tým červených pod vedením Ondřeje Benedikta.

Předsednictvo klubu pak všem zúčastněným poděkovalo, nejen za účast na Dni HBC Plzeň, ale také za sezónu 2021/22, která byla opět (byť jen krátce) poznamenaná covidovými restrikcemi. Speciálního dík pak patřil třem ženám v pozici vedoucích týmů. Vítězný, červený, tým pak měl exkluzivní přístup k cennému artefaktu. Mohl se z blízkosti setkat s bronzovou medailí z hokejového MS 2022 z Tampere, kterou na Den HBC Plzeň přivezl kustod českého týmu a bývalý brankář A-týmu Petr Šulan.

Druhý Den HBC Plzeň lze považovat za uvavřený. A jak jej viděl nejvýše postavený, hlavní rozhodčí Pavel Moláček? „Druhý ročník akce Den HBC se povedl, opět jsme byli svědky úžasného nasazení soutěžících. Skvěle fungovali kapitáni z A týmu a také nehrající kapitánky. Letos nám přálo počasí, nebylo takové horko jako loni a déšť se spustil až po skončení soutěží a vyhlášení výsledků. Jen mě mrzí trochu nižší počet členů v týmech, který byl částečně způsoben účastí některých hráčů dorostu a juniorky na přípravných kempech reprezentace. Velký dík patří všem trenérům a vedoucím týmů, kteří se zapojili v roli rozhodčích a pořadatelů. Těším se za rok na třetí ročník. A pokusím se opět připravit nějaké nové soutěže,“ uzavřel spokojený místopředseda klubu.

FOTOGALERIE

Podobné články
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Marek KOŠŇAR
Číslo dresu:   35
Narozen:   15.9.1993
Výška:   178 cm
Váha:   75 kg
Post:   brankář
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál