Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Přípravka dělá svým trenérům radost. Hráči jsou zápas od zápasu šikovnější, těší Vlastimila Lokajíčka

Přípravka dělá svým trenérům radost. Hráči jsou zápas od zápasu šikovnější, těší Vlastimila Lokajíčka Před rokem, v době silných omezení vztahujících se i na překročení okresu, měli mladí hokejbalisté utrum s organizovaným sportováním. Dnes si již naplno užívají tréninků, zápasů či turnajů. Nejinak je tomu v přípravce, která má za sebou dva jarní turnaje, které zvládla s velkou parádou.

 
 
17.03.2022 | Tomáš Majer

Nejprve v teple domácí haly a později v Třemošné oblékly zápasové dresy hráči plzeňské přípravky. Během zimy se naladili na vítěznou náladu, jelikož své soupeře porazili ve všech čtyřech případech. Vlastimil Lokajíček starší dohlíží na hráče přípravky z pozice vedoucího mužstva. Spolu s trenéry má pod sebou kostru jedenácti hráčů včetně brankáře, kteří vytvořili zdravé jádro a fungují jako tým.

Právě týmové pojetí hry je podle Lokajíčka největší změnou oproti podzimní části. „Vůle a bojovnost klukům nechyběly ani dřív, zásadní zlepšení je ale vidět jak v herních činnostech jednotlivců, tak především v týmovém pojetí hry a herním myšlení,“ pochválil své svěřence stále aktivní brankář plzeňského B-týmu.

Lokajíček v přípravce dohlíží na svého syna, který se zcela nepotatil, neb místo gólmanské výstroje pravidelně obléká tu hráčskou. Jeho spoluhráčem je další syn bývalého extraligového hokejbalisty – Jaroslav Kejř mladší. Oba se spolu se svými spoluhráči zlepšují trénink od tréninku, což je velmi dobře vidět například na letních kempech HBC Plzeň spolu s LZ Hockey. To je podle Lokajíčka největší odměna, jakou si může kdokoliv, kdo pracuje s dětmi přát. „U přípravky je krásné pozorovat, jak se z dětí s hokejkou stávají opravdoví hráči, jak rychle se vyvíjejí. Zápas od zápasu jsou šikovnější, chytřejší, vyspělejší. A nejlepší pocit je, když vidím, jak je to baví a mají ze sportování radost.“

Řady nejmladších družstev hokejbalového klubu Plzně, přípravky a minipřípravky, se každoročně rozšíří po letní Sportmanii, kdy mladí návštěvníci přijdou hokejbalu na chuť na oblíbeném stanovišti s mantinely a střílnou. „Sportmanie je podle mého skvělá akce. Nabízí všem sportům možnost prezentace, což je strašně důležité. Hokejbal jako malý sport není tak často vidět v televizi, proto musí těchto příležitostí využívat.“ Další možností je podle Vlastimila Lokajíčka prezentace hokejbalu v rámci plzeňských škol, za nejlepší reklamu hokejbalu považuje široce prezentovanou akci, jakou bylo MS mužů a žen v Plzni v roce 2009. Za pravdu dává vedoucímu plzeňských přípravek tehdejší nárůst mládežnické základy (nejen) v plzeňském klubu.

Tento víkend má přípravka volno, do akce půjdou v Blovicích jejich mladší kolegové z minipřípravky, s nimiž mají plzeňští přípravkáři společné tréninky v pondělí a ve středu. Další turnaj čeká na tým okolo brankáře Adama Sotáka 26. března v Dobřanech.

Podobné články
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Tomáš Majer #11
Tomáš MAJER
Číslo dresu:   11
Narozen:   3.4.1998
Výška:   182 cm
Váha:   71 kg
Post:   útočník
Hůl:   pravá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál