Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Nedělní zápas nám všem ukázal, proč hokejbal hrajeme, říká Lukáš Hanuš

Nedělní zápas nám všem ukázal, proč hokejbal hrajeme, říká Lukáš Hanuš Čtvrtfinálová série mezi Plzní a Ústím se rozhodne ve středu. První zápas vyšel lépe Ústeckým, kteří na domácím hřišti zvítězili 6:1. V neděli odehrály týmy v Plzni dramatické utkání, ve kterém vítězný nájezd vsítil Lukáš Hanuš. Plzeňský obránce je rád, s jakým nasazením tým duel odehrál, a ve středu chce vybojovat postup.

 
 
29.06.2021 | Markéta Peclová

První čtvrtfinálové utkání v Ústí jste nezvládli. Kde vidíš příčiny prohry 1:6?
Těch příčin bylo více. Po docela povedeném začátku se postupně v průběhu zápasu naše hra zhoršovala, čehož soupeř dokázal využít a následně si utkání pohlídat. Od první obdržené branky náš pohyb nebyl dobrý, tudíž jsme nebyli schopni se dostat do více vyložených šancí, ze kterých bychom mohli soupeře ohrozit a vstřelit více branek.

Hned v neděli jste odehráli druhý zápas. Bylo těžké zapomenout na ten předchozí? Svazovalo vás to?
Vůbec, naopak si myslím, že průběh a okolnosti toho sobotního zápasu nás všechny ještě více namotivovaly.

Doma jste zvítězili v samostatných stříleních, ve třetí třetině jste ale ještě prohrávali o dvě branky. Jak se ohlížíš za utkáním?
Bylo to velmi emotivní utkání z obou stran, jak už tomu v play-off bývá. Ve třetí třetině jsme ukázali touhu po vítězství a odměnou nám bylo vyrovnání. Bylo super opět po dlouhé době hrát zápas, který celý tým odehrál s maximálním nasazením a touhou po vítězství. Nebyl jsem úplně příznivcem dohrávání soutěže v nějakém zkráceném formátu, ale myslím si, že tento zápas nám všem ukázal, proč hokejbal hrajeme!

V nájezdech jsi vsítil rozhodující gól. Věděl jsi dopředu, co uděláš, nebo jsi nad tím nepřemýšlel?
Jo věděl a jsem rád, že to vyšlo.

Série se letos hraje jen na dva vítězné zápasy. Vidíš nějaké zásadní rozdíly oproti tomu, když se hraje na tři vítězné?
Rozdíl už je napsaný v otázce, prostě se hraje na dva vítězné zápasy, a ne na tři. Zásadním rozdílem je důležitost prvního zápasu, kdy ten, kdo vyhraje, má hned mečbol a není zde tolik prostoru na zaváhání. V naší situaci, kdy je stav série 1:1, už takový rozdíl nevidím, zda se hraje třetí nebo pátý rozhodující zápas, prostě se jedná o zápas, ve kterém jde o vše.

Ve středu vás čeká třetí duel, který rozhodne o postupujícím do semifinále. S jakými cíli na sever Čech pojedete?
Vyhrát a postoupit do semifinále!

ČF3: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň, středa 30. června od 18:30

Čtvrtfinálovou sérii hranou na dva vítězné zápasy úvodní dva nerozhodli, a tak ve středu čeká obě mužstva třetí. První utkání v Ústí nad Labem se mečounům nevydařil. Domů se vraceli s prohrou 1:6 a aby mohli ještě pomýšlet na postup do semifinále, museli nedělní zápas vyhrát. Nečekalo je nic lehkého, ve třetí třetině ještě prohrávali o dvě branky, ale nakonec 45 vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnali. Souboj došel až do samostatných stříleních, ve kterých Lukáš Hanuš svým gólem rozhodl o výhře 4:3.

Nejproduktivnějším hráčem Plzně je ve čtvrtfinále Michal Slanec, jenž vsítil dva góly a na jeden nahrál. Skvělými výkony týmu přispívá také Jiří Návara, který musel v sobotu kvůli zranění vystřídat Petra Kráčinu. Na straně hostů jsou s pěti body nejproduktivnější Vladimír Bačák (2+3) a David Magasanik (1+4).

Utkání můžete sledovat živě na TVCOM.cz nebo v textovém online přenosu na Onlajny.com.

Podobné články
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Jakub Vobruba #13
Jakub VOBRUBA
Číslo dresu:   13
Narozen:   5.12.1998
Výška:   181 cm
Váha:   72 kg
Post:   útočník
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál