Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Kapitán juniorů David Štípek po přípravném turnaji nabádá k dodržování herního systému

Kapitán juniorů David Štípek po přípravném turnaji nabádá k dodržování herního systému Výtečnou prověrkou před startem juniorské extraligy byl Memoriál Libora Topolánka, který se poslední prázdninovou sobotu uskutečnil na pražských Lužinách. Mečouni o konečné vítězství bojovali až do posledního duelu. Za turnajem, kde se Plzeňané nakonec umístili třetí, se ohlíží kapitán týmu David Štípek.

 
 
05.09.2019 | Tomáš Majer

Davide, máte za sebou přípravný turnaj Memoriál Libora Topolánka. Co vám turnaj ukázal?
V turnaji se nám potvrdilo, že pokud se v zápase držíme našeho herního systému, který nacvičujeme na tréninkách, tak jsme schopni porazit každého. To se nám jasně ukázalo hned v prvním zápase proti Letohradu, kdy nám vycházelo v podstatě všechno. A to vše jen díky tomu, že jsme hráli to, co máme. Bohužel sám nevím, co se dělo v dalších dvou zápasech. Nejprve s Kertem, kdy jsme prohráli na nájezdy a později s Kladnem, které nás porazilo, ač pouze o jednu branku, ale naše hra byla o poznání jiná, než v prvním zápase. Nedrželi jsme se toho, co nám funguje, a víme, že to na soupeře platí. Snažili jsme se vymýšlet někdy až zbytečně komplikované řešení herních situací. Určitě se v zápasech projevily i osobní dovednosti našich protihráčů, ať už v přesnosti přihrávek nebo v počtu vyhraných vyhraných vhazování nás týmy Kertu a Kladna jasně přehrávaly.

Turnaj byl výsledkově velice vyrovnaný. Dá se počítat, že se zúčastněné týmy budou prát na čele tabulky?
Nemůžu zatím s jistotou říct, kdo se bude na konci sezóny přetahovat o přední příčky tabulky, Memoriál Libora Topolánka byl jednou z prvních prověrek této sezóny pro všechny zúčastněné týmy. Všichni se teprve sehrávají, ale věřím že právě Kladno, Letohrad a Kert budou pro nás největší výzvou v nadcházející sezóně.

Tým juniorů odehrál před turnajem přátelský zápas se slovenským celkem Vranovem nad Toplou, byl znát na hřišti posun od zápasu s Vranovem?
Určitě by se mezi přípravným zápasem s Vranovem a zápasy odehranými na turnaji dalo najít pár rozdílů. V přípravném utkání jsme se s mladšíma klukama v podstatě teprve herně seznamovali a tréninků před zápasem také moc nebylo. Myslím si, že na turnaji jsme byli zase o malý kousek dál, než na zmiňovaném přípravném utkání.

Ty sám patříš k nejzkušenějším hráčům týmu, nastoupil jsi s kapitánským céčkem. Jak jsi vnímal novou roli?
V roli kapitána cítím zodpovědnost. Snažím se klukům v týmu, ať už na tréninku nebo v zápase, jít co nejlepším příkladem a dohlížet na to, aby v šatně a na hřišti všechno fungovalo tak, jak má. V týmu máme ale všichni úkol stejný, a to dát do všeho maximum. Céčko na dresu je pro mě bonus, za který jsem moc rád.

Během léta jsi nastoupil také za A-tým v přípravném duelu proti Kert Parku na zimním stadionu v Hořovicích. Byl to takříkajíc „jiný svět“ nebo ses dokázal poměrně rychle adaptovat na vyšší level?
Zahrát si za A-tým a nastoupit na hřiště jako nejmladší hráč týmu pro mě změna samozřejmě byla. Hra byla o dost rychlejší a tvrdší a trvalo mi se do takového tempa dostat. Naštěstí se s většinou kluků v týmu znám, ať už z loňské sezóny nebo ze společných tréninků. To mi v zápase dost pomohlo. Každopádně je to určitě skvělá zkušenost zahrát si takový zápas a doufám, že budu mít ještě někdy v průběhu sezóny možnost za A-tým nastoupit.

Je až neuvěřitelné, že poslední tři sezóny jsi zakončil se stříbrnou medailí na krku, zlato však vždy uniklo. Je pro tebe velkou motivací v posledním mládežnickém roce konečně uspět a dostat se s týmem na vrchol?
Další stříbrná medaile je pro mě noční můrou, doufám, že mi konečně na krku přistane i ta zlatá! Pro mě i pro tým je to největší motivací. Cílem na konci sezóny zvednout nad hlavu vysněný pohár.

Podobné články
Aktuální články

Mistři světa vzpomínají na zlatý šampionát. V hlavě jim utkvěla parádní atmosféra

Před patnácti lety se reprezentanti České republiky v hokejbalu probouzeli s pocitem, že jsou čerstvými mistry světa. Nyní se většina hráčů spojených s klubem HBC Plzeň vrací ke zlatému šampionátu a přibližuje své vzpomínky. V druhé části článku pak přibližujeme pokračování kariér plzeňských mistrů světa z roku 2009.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Jaroslav Svoboda #10
Jaroslav SVOBODA
Číslo dresu:   10
Narozen:   10.12.2002
Výška:   165 cm
Váha:   65 kg
Post:   útočník
Hůl:   pravá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál