Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Hodnocení víkendu: Áčko s bodem z půdy mistra, stoprocentní mládež

Hodnocení víkendu: Áčko s bodem z půdy mistra, stoprocentní mládež Muži svůj soutěžní duel sehráli netračně ve sváteční čtvrtek. Na půdě Kert Parku si nevedli zrovna zle a odměnou jim byl bod. Zbytek týmů si musel počkat standartně na víkend. Starší dorostenci zvládli dva náročné duely. Mladší dorost příliš nezářil, ale získal plný počet bodů. To obě žákovská družstva opět vyhrála značným rozdílem.

 
 
02.10.2017 | Tomáš Majer

A-tým

Zapomenout na předešlé zápasy a neodjet bez bodu, to chtěli Západočeši od zápasu na půdě úřadujícího mistra. Ve 4. minutě poslal do vedení domácí celek Kovář, Plzeň ale přišla s rychlou odpovědí. Pauer se krásně trefil pod horní tyč. Do konce první části ale Kráčinu překonal také Wróbel. Druhá patnáctiminutovka nabídla hokejbal s řadou šancí. Plzeňané několikrát zatlačili Kert do hloubi obranného pásma. Ve 22. minutě se dočkali odměny, kdy odražený míček dostal do branky kapitán Malý. V poslední části gól nepadl a tak se šlo opět do samostatných střílení. Ta se mečonům ani tentokrát nepovedla. Bonusový bod domácím vystřelil bekhendový blafák Martina Kručka. Po čtyřech zápasech má tak Plzeň na kontě pět bodů.

Komentář trenéra Michala Edla: „Po mizérii s Mostem a doma s Rakovníkem hráče motivovali a do určité míry to pomohlo. Trochu jsme změnili herní obraz, který fungoval, samozřejmě na půdu nejútočnějšího týmu extraligy to musíte trochu přizpůsobit. Hra asi nebyla nijak pohledná, ale hráli jsme účelně a jsme rádi, že máme bod. Druhý nás mrzí, ale soupeř byl o jeden nájezd lepší.“

Čtvrtek 28. září: HC Kert Park Praha - HBC Plzeň 3:2ss (2:1, 0:1, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Náročný víkend začali starší dorostenci na hřišti pražského Kova. Rychle vedli, zásluhou trefy Tomáše Ulče v přesilovce. Pražané ale rychle srovnali. Tento scénář se opakoval ještě jednou do první sirény. Druhá třetina nabídla spoustu zajímavých situací. Například vedoucí gól hostů, který musel být anulován, kvůli chybějícímu hráči v zápise. Nakonec do každé sítě padly obě dvě regulérní branky. Zlom přinesla třetí třetina, kdy se Plzeňané trefili třikrát. Utkání plné tvrdých soubojů a vyloučení nakonec skončilo 7:4 pro hosty. Mečouni měli ve svém kádru hned tři dvougólové střelce. Votípku, Vobrubu a Lokajíčka.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Utkání jsme si sami udělali těžké. Naše zbytečné vylučování soupeř trestal a my se tak na vítězství hodně nadřeli. Konečně jsme však dali více jak tři branky, což je určitě plus a doufám, že jsme se střelecky chytili.

Sobota 30. září: TJ Kovo Praha - HBC Plzeň 4:7 (2:2, 2:2, 0:3)

Podrobnosti o utkání

Rozpačitý sobotní start se v neděli neopakoval. V duelu proti kladnu viděli diváci snový začátek v podání domácího mužstva. Nejprve rychlé vedení 2:0, na Kladno zareagovalo šťastnou trefou v přesilovce. Domácí však hned v následujícím střídání opět odskočili. Po chvilce čtvrtým gólem donutili soupeře ke změně brankářů. Příval gólů se ale nezastavil, do kabin se šlo za krásného stavu 5:1. V pasáži od konce druhé části po začátek třetí části sice mečouni připustili lehké zdramatizování, ale vše nakonec dobře dopadlo. Výhra 8:4 znamená další tři body do tabulky. Zápas se povedl první formaci, která se postarala hned o pět zásahů.

Neděle 1. října: HBC Plzeň - HBC Alpiq Kladno 8:4 (5:1, 1:2, 2:1)

Podrobnosti o utkání

Komentář trenéra Tomáše Semery: Po třech utkáních venku jsme se na zápas v naší hale a navíc s Kladnem hodně těšili. Podle toho vypadal i vstup do utkání a stav po první třetině. Bohužel mi mrzí, že poté naše koncentrace opadla a soupeř se vrátil do utkání. Museli jsme rychle přepnout zpět a znovu soupeři odskočit. Poté už jsme si závěr utkání pohlídali..

Mladší dorost

Čtvrtý zápas sezóny, třetí venku. Mečouni v neděli cestovali do Jindřichova Hradce. Dlouhá cesta zřejmě poslala hosty do letargie a dlouho se nemohli prosadit proti herně slabšímu soupeři. Tým probraly až dvě branky na konci první části. To ovšem bylo na dlouho všechno. Druhá patnáctiminutovka i přes velkou střeleckou převahu další gól Plzně nepřinesla, ba naopak. Olymp se prosadil z ojedinělé příležitosti a vsítil kontaktní gól. Ve třetí třetině se však výkon Plzně zvedl a Západočeši kráčeli za dalším vítězstvím. Výsledek měl konečnou podobu 3:6. Bodově se dařilo Romanu Poláčkovi (1+3).

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: „Nebyl to od nás moc dobrý výkon. Asi se na týmu podepsalo to, že jsme v uplynulém týdnu trénovali výrazně méně. Ke konci už šel výkon jednotlivých hráčů nahoru včetně další dobře sehrané přesilovky.“

Neděle 1. října: TJ Olymp Jindřichův Hradec - HBC Plzeň 3:6 (0:2, 1:0, 2:4)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáky opět po čtrnácti dnech čekala Blatná. Svěřenci Václava Tůmy a Dana Krále se poprvé v sezóně přestavili v domácím prostředí. Na góly se ale dlouho čekalo. Nemohoucnost protrhly až zásahy Banýra a Tyrše před koncem první třetiny. Komplikace přišla v 16. minutě po nástupu do druhé části, kdy blatenští snížili na 2:1. Plzeňané ale nenechali nic náhodě. Ještě v téže patnáctiminutovce vstřelili čtyři branky a mířili za jasným vítězstvím. V závěrečné třetině přidali ještě tři a vyhráli velkým rozdílem 9:1.

Komentář trenéra Václava Tůmy: „Stejně jako v prvním vzájemném zápase jsme měli od začátku převahu. V první třetině jsme však málo stříleli a skórovali jsem jen dvakrát. Na začátku druhé části soupeř potrestal naši chybu v rozehrávce, ale poté jsme už hosty k ničemu nepustili, výrazně jsme je přestříleli (44:9 na střely) a proměnili dalších sedm šancí v góly.“

Sobota 30. září: HBC Plzeň - TJ Blatná Datels 9:1 (2:0, 4:0, 3:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Druhý domácí zápas čekal mladší žáky. Soupeřem jim byl Suchdol nad Lužnicí. Plzeň poslal do vedení Procházka. To ale bylo v první části vše. Do kabin se ocházelo za stavu 1:0. Vedení navýšil Pavlíček hned po 18 sekundách druhé části. To už se Plzeň vezla na útočné vlně a Jihočeši postupně odpadávali. Do hostující branky padal gól za gólem a naopak brankář Plzně Kočka vždy uspěl proti střelcům soupeře. Výsledné skóre má podobu 10:0. Plzeňané potřetí zvítězili dvouciferným rozdílem a s nulou na kontě. Po pěti bodech získali Marek Novotný (3+2) a Matěj Pavlíček (2+3).

Komentář trenéra Marka Štrunce: „Již od prvních minut bylo vidět, že obě mužstva nedají kůži zadarmo. Čekalo na první gól. V první třetině se to povedlo našim hráčům. To je povzbudilo, a soupeřům již nic nedovolili. Jenže soupeř byl houževnatý a nesložil zbraně. Od druhé třetiny byl rovnocenným soupeřem domácím. Hra se srovnala, bylo vidět více osobních soubojů. Oba brankáři předváděli to nejlepší, co umí. Od poloviny utkání jsme měli více ze hry my. A to od chvíle, kdy Suchdol neproměnil ani jednu z pěti přesilovek a naopak z jedné z nich inkasoval do vlastní brány. To už mladí mečouni měli hru pod kontrolou a soupeř jen odevzdaně dohrál utkání. Náš brankář předvedl pár nádherných zákroků.“

Sobota 30. září: HBC Plzeň - SK Suchdol nad Lužnicí 10:0 (1:0, 3:0, 6:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 7. října
  • A-tým: Pardubice - Plzeň (16:00)
  • Starší žáci: Suchdol n. Lužnicí - Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: Jindřichův Hradec - Plzeň (12:00)

Neděle – 8. října
  • Starší dorost: Plzeň - Karviná (11:00)
  • Mladší dorost: Plzeň - Suchdol n. Lužnicí (14:00)

Podobné články
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Vlastimil PAVLEČKA
Číslo dresu:   27
Narozen:   4.7.1994
Výška:   187 cm
Váha:   88 kg
Post:   obránce
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál