Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Hodnocení víkendu: Áčku se nedaří, mládež válí

Hodnocení víkendu: Áčku se nedaří, mládež válí Týmy s mečounem na hrudi mají za sebou další náročný víkend převážně na hřištích soupeřů. A-týmu se povedlo o víkendu získat ze dvou zápasů jen dva body. Mládeži se vedlo o poznání lépe. Všechny týmy od mladších žáků až po starší dorost o víkendu nezaváhali a připsali si plný bodový zisk!

 
 
24.10.2016 | Jakub Vais, Tomáš Majer

A-tým

Plzeňští hokejbalisté mají za sebou víkend na hřištích soupeřů. V sobotu si mečouni odbyli nejdelší letošní výjezd na hřiště Sudoměřic. V zápase se povedlo Plzni dostat do vedení, jenže o něj v poslední části a zápas rozhodly až nájezdy. V těch jedinou úspěšnou trefu zaznamenal kapitán Ondřej Kejř. Po dvou bodech si chtěli zlepšit svoje postavení i v zápase v Letohradě. Plzeňané se dostali do vedení, jenže v závěrečné části nedokázali ubránit dvojnásobné oslabení a během minuty dvakrát inkasovali.

Sobota 22. října: SK Sudoměřice – HBC Plzeň 1:2 po sam. stř.(0:1, 0:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Neděle 23. října: SK Hokejbal Letohrad – HBC Plzeň 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Po výsledkově nevydařeném zápase na Kladně se starší dorostenci utkali doma s ústeckou Elbou. Zápas měl od prvních chvil vysoké tempo a rozhodně se bylo, na co dívat. Gólové hody odstartovala hned první třetina. Těsně před její závěrečnou sirénou mečouni zvyšovali už na 4:1. Utkání ale začalo být kouskované, kvůli většímu počtu vyloučených hráčů. Přesto vše ve 22. minutě naznačovalo tomu, že si domácí zápas v klidu pohlídají. Stav utkání byl v tu chvíli 6:2, domácí ale ubrali na koncentraci a do konce třetiny dvakrát lacině inkasovali. V poslední části se Plzeňané vrátili k zodpovědné hře a dokráčeli si k vítězství 8:4.

Sobota 22. září: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 8:4 (4:1, 2:3, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Komentář trenéra Tomáše Semery: "Chtěli jsme mít lepší začátek utkání než posledně. Bohužel z našeho úvodního tlaku jsme dali jen jeden gól a udělaly dva útočné fauly. Druhý z nich byl soupeřem potrestán. Následně jsme vstřelili do konce třetiny ještě 3 góly. Místo toho, abychom si zbytek zápasu pohlídali, darovali jsme soupeři vlastní nedisciplinovaností, nedůsledností a liknavostí možnost utkání zdramatizovat. Po druhé třetině jsme si v šatně nejaké věci vyříkali a poslední třetina již opět byla v naší režii. Podobné výkyvy by se nám v těžších zápasech mohli vymstít. S první polovinou základní části bychom mohli být spokojeni, ale hráči mají ještě stále co zlepšovat. Hrají zatím pod své možnosti. To musíme změnit. "

Mladší dorost

Stejně jako starší dorostenci, také mladší dorost přivítal doma hokejbalisty z Ústí nad Labem. Mečouni si od úvodu vytvářeli brankové příležitosti a v první třetině si vytvořili pěkný tříbrankový náskok. Ten mohli v průběhu zápasu neustále navyšovat, ale proti byla několikrát branková konstrukce. Ústečtí se dostávali z pásma pouze z ojedinělých brejků. Plzeňané slavili branky až ve třetí části. Zde se trefili také třikrát a oslavili poklidné vítězství 6:0.

Sobota 22. října: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 6:0 (3:0, 0:0, 3:0)

V neděli se pak mladší dorost vydal k zápasu do Prahy. Na Lužinách se proti domácímu Kertu ujal vedení už v první části a nakonec po jedné brance v každé třetině zvítězil 3:1. Hrálo se velmi pěkné utkání, které diváky rozhodně nenudilo. Nechybělo mnoho pohledných útočných akcí ani osobních soubojů. Plzeňané měli ovšem navrch a proměnili povedený výkon v zisk tří bodů.

Sobota Neděle 23. října: HC Kert Park Praha - HBC Plzeň 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Komentář trenéra Martina Kováříka: "O víkendu jsme sehráli dvě utkání se soupeři, kteří by se měli s námi prát o dvě postupová místa. V sobotu jsme odehráli celkem slušnou první třetinu, ve druhé jsme bohužel byli málo důrazní jak v osobních soubojích, tak v koncovce. V třetí třetině se to trochu zlepšilo, a toto zlepšení se i odrazilo na výsledku. Určitě si ale k hlavně ke druhé třetině něco řekneme a ukážeme na videu. V neděli jsme na Kertu odehráli souboj o první místo v naší skupině a musím říct, že mne soupeř mile překvapil. Hrál se konečně kvalitní dorostenecký hokejbal, byli jsme asi o trochu lepší , dokázali jsme se třikrát prosadit v koncovce a proto jsme vyhráli. Je třeba říct , že kluci v tomto zápase opravdu bojovali , musím vyzdvihnout výkon Matěje Votípky, který byl tím rozdílovým hráčem. Jen aby mu to vydrželo a další se mohou klidně přidat..."

Starší žáci

Starší žáci se o víkendu představili stejně jako A-tým dvakrát na půdě soupeřů. V sobotním zápase se svěřenci Václava Tůmy představili na hřišti Suchdola nad Lužnicí. Vstup do utkání se starším žákům podařil i díky dvěma gólům kapitánky Blažekovičové. Domácí v závěru první části snížili na 1:3, ale utkání bylo pod plzeňskou kontrolou. Nakonec se museli mladé naděje strachovat o vítězství až do posledních vteřin, tři body za výhru 4:3 nakonec mají.

Sobota 22. října: SK Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň 3:4 (1:3, 1:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

V neděli se starší žáci ukázali na hřišti pražského Kertu. Během první části se dostali mladí mečouni o vedení, které však ve druhé třetině ztratili. Za vyrovnaného stavu 1:1 se šlo do třetí části, kterou rozhodla pasáž, kdy Plzeň vstřelila dvě branky během pouhých devíti vteřin.

Neděle 23. října: HC Kert Park Praha – HBC Plzeň 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Komentář trenéra Václava Tůmy: "O náročném víkendu plném cestování jsme odehráli dva vítězné zápasy na hřištích soupeřů, ale každý byl úplně jiný. V sobotu jsme měli výborný úvod zápasu a dostali se rychle do tříbrankového vedení, ale to nás příliš ukolébalo a zbytek zápasu naše hra spíše upadala, až jsme museli na konci hájit těsné vítězství. To v neděli jsme sebevědomé domácí, kteří měli početní, výškovou i váhovou převahu, zaskočili výborným nasazením, bojovností a obětavostí po celý zápas a o výsledku rozhodli naše dva góly ve 40.minutě v rozmezí 9 vteřin. Vyhráli jsme zaslouženě. Stínem zápasu ale bylo několik zranění, kterými jsme za vítězství zaplatili, z niž nejvážnější se ukázala další zlomenina ruky, která znamená konec podzimní části pro Dana Horažďovského. Doufejme, že ostatní zranění se nám podaří během 14 dnů do dalšího zápasu vyléčit, protože těch ran, které tento tým v letošním roce dostává, už je opravdu přespříliš."

Mladší žáci

I mladší žáci si v sobotu udělali výlet na jih Čech k zápasu v Suchdolu nad Lužnicí. Vstup do utkání byl v podání týmu pod vedením trenéra Kadaněho skvělý a během prvních tří a půl minuty zaznamenali hned dvě trefy. Domácí sice v první části snížili, ale ve druhé to byli opět plzeňští žáci, kdo si zakřičel gól. V závěrečné části udrželi mečouni svůj náskok a pokračují tak ve vítězném tažení letošní sezónou.

Sobota 22. října: SK Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání



Program příštího týdne:

Středa - 26. října
  • Mladší žáci: Jindřichův Hradec – Plzeň (13:00)

Pátek – 28. října
  • Muži: Plzeň - Hradec Králové (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Zliv (10:00)

Neděle – 30. října
  • Mladší dorost: Plzeň - Kladno(13:30)

Podobné články
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Jiří Benedikt #20
Jiří BENEDIKT
Číslo dresu:   20
Narozen:   11.6.1988
Výška:   190 cm
Váha:   99 kg
Post:   útočník
Hůl:   pravá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál