Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Ztracený triumf nad Kovem. Mečouni dvakrát vedli, přesto prohráli v penaltách

Ztracený triumf nad Kovem. Mečouni dvakrát vedli, přesto prohráli v penaltách Plzeňští hokejbalisté chtěli napravit domácí porážku s Pardubicemi v bitvě proti pražskému Kovu, jenže slavit nemohli ani tentokrát. Hosté dvakrát dotáhli jejich vedení, naposledy ve hře bez brankáře, a z Košutky si odvezli dva body za výhru 3:2 po nájezdech.

 
 
01.10.2016 | Martin Voltr
5.kolo, sobota 1.10.2016
HBC Plzeň - Kovo Praha  2:3ss  (0:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. Kejř, 43. Pokorný (S. Valenta) – 28. Strejček (Krištof, Drak), 45. Valenta (Šlehofer, Winter), rozh. náj. Winter.
Rozhodčí: Záhora, Vrba. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3ss.
HBC Plzeň: Návara – O. Benedikt, Kavalír, J. Benedikt, Vodrážka, Davídek, Pokorný – Průcha, O. Kejř, Krásný, Kunzmann, Pejchar, Pauer, S. Valenta, Kastner, Matějka, Gřonka, Rovenský, Majer.
Kovo Praha: Balík – Winter, Ruda, Zahálka, Drak, Bydžovský – Martin Zeman, V. Valenta, Michal Zeman, Košely, Strejček, Krištof, Bravenec, Wurdák, Čížek, Franěk, Šlehofer.

Komentář k zápasu

Hned po několika úvodních střídáních se začal utvářet obraz první třetiny, která se odehrála z hlavní části v pásmu Kova. Brankáři Balíkovi pomohla ve čtvrté minutě tyčka, z dobré pozice minul Kunzmann. Hosté v dalším průběhu úvodní části putovali hned čtyřikrát na trestnou lavici, jenže Plzeňští toho nedokázali využít. Na branku prošlo jen devět pokusů, většina z nich byla z dálky. Největší možnost přinesla dvojice slepených faulů a 45 sekund přesilovky pět na tři, ale první opravdovou šanci měl po šťastném odrazu až Ondřej Benedikt. Ke střeleckému trápení se bohužel přidala i další ztráta v už tak prořídlých útočných řadách mečounů, když se zraněnou levou nohou odstoupil Martin Kunzmann.

Plzeň ale všechno napravila hned 35 sekund po přestávce zásluhou kapitána Ondřeje Kejře, který z rychlé akce otevřel skóre – 1:0. Druhá třetina už byla lepší z obou stran, další šanci měl Pejchar, který zblízka dorážel těsně vedle a místo gólu skončil jeho útok prvním oslabením. Domácí ho sehráli paradoxně lépe než vlastní přesilovky. I v následujících minutách byli aktivnější, přesto Pražané dosáhli na vyrovnání. Důrazným varováním byla už nebezpečná teč Valenty a co se nepovedlo jemu, to dokázal z dalšího rychlého protiútoku zcela volný Miroslav Strejček – 1:1. V samém závěru třetiny se mohli domácí vrátit do vedení, jenže když v nepřehledné situaci dostrkali míček za čáru, hra už byla přerušena.

Mečounům se v sobotu nedařily početní výhody. Zkraje třetí třetiny si zahráli další dvě, ale ani ty gólem neskončily. Dobrou zprávu znamenal aspoň návrat Martina Kunzmanna do hry. Nejlepší přesilovku zápasu sehrálo Kovo poté, co Strejček protestoval tak dlouho, až rozhodčí poslali na trestnou Ondřeje Benedikta. Jiří Návara měl spoustu práce s Krištofem, gólem zaváněl i Fraňkův průnik. Jenže plzeňští hokejbalisté se ubránili a dvě minuty před koncem je na dosah vítězství posunul David Pokorný, který po nahrávce Stanislava Valenty pálil přesně – 2:1! Hosté to však ještě nezabalili, v poslední minutě odvolali brankáře a Vít Valenta poslal zápas do samostatných střílení – 2:2.

V nich nejprve Ondřej Benedikt napálil tyčku, fanoušky pak roztleskal skvělý zákrok Návary proti Strejčkovi, a hlavně přesná trefa Ondřeje Kejře ve třetí sérii. Kovo ale v hodině dvanácté znovu našlo svého hrdinu. Tomáš Winter totiž s nožem na krku srovnal bekhendovým blafákem a hned vzápětí kličkou po vzoru Petera Forsberga vystřelil hostům vítězství. Kejř totiž na rozdíl od něj podruhé neuspěl.

Ohlasy po utkání

Michal Edl, trenér Plzně: "Oba góly jsme zase darovali soupeři. Je to hra chyb a soupeř je dokázal potrestat. my nejsme bohužel kvalitní v zakončení, což nás stálo zápas. Nemůžu hráčům upřít snahu a bojovnost, ale to samo o sobě nestačí. V závěru tam byli nejlepší hráči, které jsme v tu chvíli měli. Bohužel jsme to nezvládli a nechali soupeře vyrovnat. V nájezdech jsme chtěli bod navíc, byli tam hráči, kterým jsem maximálně věřil. Jirka Návara nás podržel, bohužel hráč Kova to provedl v obou nájezdech excelentně."

Fotografie ze zápasu

 
 
 
 
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Marek Švarc #22
Marek ŠVARC
Číslo dresu:   22
Narozen:   20.2.1995
Výška:   184 cm
Váha:   76 kg
Post:   útočník
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál