Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

ČF3: Plzeň proměnila v Třinci hned první matchball a postupuje do semifinále!

ČF3: Plzeň proměnila v Třinci hned první matchball a postupuje do semifinále! Hokejbalisté Plzně jsou o krok blíže svému vysněnému cíli. Mečouni zvládli daleký výjezd do Slezska na výbornou a následně uspěli hned v prvním měřením sil na třineckém hřišti. Po vítězství se tedy mohou Plzeňané radovat z postupu, který jim jistojistě garantuje zisk nejméně bronzové medaile!

 
 
30.04.2016 | Dominik Rejthar
ČF3, sobota 30.4.2016
Třinec - HBC Plzeň  0:2  (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Průcha (Malý), 45. Švarc (Pejchar).
Rozhodčí: Pečený, Olesz. Vyloučení: 6:8, navíc Slanec (PLZ) deset minut za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 177. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:0, 0:2.
Třinec: Heczko – Konvička, Filipek, Mišun, Samek, Turoň, Malík, Lajčiak – Daneček, Barnošák, Cieslar, Drábik, Konderla, M. Říman, D. Říman, Rucki, Věchet, Liboska
HBC Plzeň: Kráčina (Návara) – Vágner, Benedikt, Slanec, Kavalír, Vodrážka, Hanuš, Zeman, Edl – Pejchar, Kolařík, Švarc, Malý, Průcha, Krch, Pokorný, Polívka, Opava, Gřonka, Pauer, Kunzmann

Komentář k zápasu

Domácí Třinec vlétl od prvních sekund na Západočechy a snažil se brzy ujmout vedení. Svěřenci trenéra Josefa Kadaněho ale mírný tlak Enviformu, který gradoval v přesilové hře, bez problémů přečkali a nedovolili, aby se Kráčina v brance zapotil. V druhé části první periody to ale začali být hosté, kdo měl navrch. První Průchovy ostré střely ještě Heczko zlikvidoval, ale následně již od stejného hráče poprvé kapituloval.

Po velkém tlaku v přesilové hře se po jejím konci prosadil Michal Průcha, který chytře zachytil míček u mantinelu a poté parádní ranou z kruhu propálil Heczka. V závěru třetiny ještě málem uspěl Daniel Pejchar, jenž se v oslabení snažil zaskočit Heczka zpoza branky. Třinecký gólman ale tentokrát dokázal uzavřít svoji klec.

Ve druhé třetině se hra uklidnila. Kromě nepříjemné teče domácího Martina Římana a úniku agilního Průchy, jehož zaskočil včasným výběhem brankář Heczko, nebylo k vidění příliš vzruchu. Mečouni hráli pozorně a dobře bránili své těsné vedení.

Po druhé pauze se opět částečně otevřela útočná stavidla a brankáři se museli činit. Nadále aktivní Průcha ovšem podruhé na Heczka nevyzrál, domácí Lajčiak naopak nedovedl v těžké pozici trefit ideálně míček. Velká příležitost domácího celku na vyrovnání přišla v jedné z početních výhod. Konderla se šikovně prodral od mantinelu před branku, kde si následně položil Kráčinu. Třinecký útočník ovšem rozdělanou práci nedokázal dovést do gólového konce, když poté bekhendem přestřelil prostor tří tyčí.

Další možnost měl poté třinecký Věchet, který ovšem narazil na Kráčinův beton. Čas na případné srovnání se postupně krátil a Třinec neúnavně bušil do plzeňské klece. Gólman Kráčina ale svojí svatyni doslova uzamkl a v závěru svými zákroky podržel svůj tým. Třinec v poslední minutě vsadil vše na jednu kartu, což se mu vymstilo. Pejchar nejprve sice nevyzrál na Heczka v samostatném úniku, ale poté v roli nahrávajícího přichystal míček Marku Švarcovi, který definitivně rozhodl o postupujícím do semifinále.

Ohlasy po utkání

Josef Kadaně (HBC Plzeň): Chtěli jsme hrát maximálně účelně a vyhrát už ten sobotní zápas. Podařilo se to. Změnili jsme, i s ohledem na povrch, styl hry. Tentokrát dominovala defenzíva. Nicméně, poslali jsme soupeře do mnoha přesilovek, a často trochu naivními přestupky. Oslabení jsme však zahráli dobře, ostatně jako celou sérii. Enormně důležitá byla první branka, která dostala soupeře ještě pod větší psychický tlak. Petr Kráčina jen potvrdil, že máme aktuálně špičkové brankáře. Jsem spokojený, zvládli jsme první kolo play off, třemi vítězstvími v řadě potvrdili roli favorita a máme jistotu medaile. Po dlouhých šesti letech. Teď si trochu odpočineme a v polovině týdne se začneme připravovat na semifinále.
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Tomáš Ulč #21
Tomáš ULČ
Číslo dresu:   21
Narozen:   25.3.1999
Výška:   178 cm
Váha:   82 kg
Post:   obránce
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál