Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

ČF1: Úvodní klání pro Plzeň, Mečouni v zápase plném emocí zvítězili 3:1

ČF1: Úvodní klání pro Plzeň, Mečouni v zápase plném emocí zvítězili 3:1 V sobotu odpoledne odstartovalo play-off CCM extraligy. Do Plzně přijel nepříjemný Třinec. Velmi kvalitní utkání rozhodly přesilové hry, ve kterých padly tři ze čtyř gólů. Vítězný gól má na svědomí Ondřej Kejř. Zodpovědný výkon obrany, v čele s brankářem Kráčinou, dovolil soupeři skórovat pouze jednou.

 
 
23.04.2016 | Tomáš Majer
ČF1, sobota 23.4.2016
HBC Plzeň - Třinec  3:1  (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Kavalír (Kejř O.), 27. Kejř O. (Průcha, Kavalír), 32. Slanec (Průcha, Kavalír) – 19. Barnošák (Hudeček).
Rozhodčí: Danylec, Valčovský. Vyloučení: 9:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 29:19. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
HBC Plzeň: Kráčina (Šulan) – Edl, Benedikt O., Slanec, Kavalír, Vágner, Vodrážka, Zeman, Pokorný – Krch, Pejchar, Kolařík, Krásný, Benedikt J., Kejř J., Kejř O., Malý, Průcha, Pauer, Gřonka, Polívka.
Třinec: Heczko – Malik, Konvička, Rucki, Říman D., Samek, Turoň, Cieslar – Barnošák, Hudeček, Konderla, Daneček, Drábik, Říman M., Mišun, Filípek, Chowaniec, Věchet.

Komentář k zápasu

Mečouni do zápasu vstoupili aktivně. A hned v úvodní minutě dostali možnost přesilové hry. Tu ovšem nevyužili. V následujících minutách se domácí dostávali více k balonku a Heczko si ze začátku připsal několik zásahů. V polovině první třetiny zahrozili také třinečtí. Aktivní byli především Samek a Barnošák, nejproduktivnější muž soutěže. Největší šanci měl ale Lukáš Daneček, jinak brankář hokejového Frýdku Místku. Ten se prodral přes Kavalíra do samostatného úniku a Kráčina se musel roztáhnout po celé brankové čáře.

Následně byl Kavalír vyloučen a třinečtí se dostali k několika slibným zakončením. Branka ale padla na druhé straně. Plzeňskou přesilovku využil právě Jiří Kavalír, jehož střela z 11. minuty od půlící čáry zaplachtila až do sítě. Enviform se aktivní hrou hnal za vyrovnáním. Nejblíže byl Samek, který ihned po vyhraném vhazování trefil tyč. Zaútočit dokázala i Plzeň, zvlášť první útok byl při chuti. Kaňkou na jinak kvalitní první části bylo zranění Jiřího Benedikta po jednom ze soubojů. Plzeňská dvacítka se ve hře již neobjevila a s největší pravděpodobností do této série už nezasáhne.

Nástup do druhé třetiny měli lepší hosté. Plzeňané zastavovali třinecké hráče pouze za cenu nedovolených zákroků. Nejprve byl vyloučen Slanec na 2+2 minuty za vysokou hůl a za půl minuty za ním putoval Zeman. Třinečtí nepohrdli dlouhou přesilovkou 5 na 3 a vyrovnali stav utkání. V čase 18:09 napřáhl ze stejného místa jako Kavalír Dominik Barnošák a jeho dělovka skončila za zády Kráčiny.

Poté, co oba celky začaly hrát znovu v plném počtu, byl k vidění fyzicky náročný hokejbal se spoustou soubojů, které byly často na hraně pravidel. Více ze hry měla znovu Plzeň. Příležitosti Vágnera ani Malého však gólem neskončily. Blízko ke vstřelení branky byl také Michal Průcha. Ten se dravým průnikem po levém křídle dostal až před Heczka, ovšem svůj blafák nezakončil ideálně. Na druhé straně předčasně slavil Daneček, po jeho dalekonosné střele zazvonila tyč. Přesto před koncem třetiny branka padla. Domácí si vzali zpět vedení. Přečíslení 3 na 2 využil přízemní střelou k tyči Ondřej Kejř.

Třetí třetinu otevřela plzeňská přesilovka, ve které padl rozhodující gól. Michal Slanec se na červené čáře opřel do balonku, Malý skvěle zaclonil výhled brankáři a Plzeň slavila potřetí. Za pár okamžiků se naskytla přesilovka také Třinci. Hosté se dostali k několika střelám, proti ovšem stál spolehlivý Kráčina.

S přibývajícími minutami rostla frustrace Třince a hostům nefungovala hra dozadu. Plzeňané drželi míček na svých hokejkách a v útočném pásmu s klidem kombinovali. Ke čtvrtému gólu byl nejblíže Jakub Kolařík. Ten měl během tří minut tři velké šance, Heczko mu ale skórovat nedovolil.

Hosté byli také blízko ke vstřelení branky. Po buly z první pálil Malik a za Kráčinou potřetí v zápase zazvonila tyč. K závěrečnému náporu Třince ale nedošlo. Vodrážku, který v útočném pásmu běhal ze strany na stranu, srazil k zemi Barnošák a vysílenému Třinci poté nepomohla ani power-play. V té ještě rozvířil emoce nesportovní zákrok Lukáše Hudečka, který srazil Kráčinu v brankovišti, poté co lapil míček do své rukavice.
Sečteno a podtrženo, Plzeň potvrdila roli favorita a Třinec porazila 3:1. V neděli zabojuje o další vítězství.

Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Jakub Vlasák #34
Jakub VLASÁK
Číslo dresu:   34
Narozen:   24.7.1996
Výška:   180 cm
Váha:   78 kg
Post:   útočník
Hůl:   pravá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál