Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Hodnocení víkendu: Áčko má díky výhře prvenství v základní části, mládež vesměs ztrácela

Hodnocení víkendu: Áčko má díky výhře prvenství v základní části, mládež vesměs ztrácela Poslední kolo CCM extraligy přineslo vítězství A-týmu 5:0 nad Letohradem. Muži HBC Plzeň tak ovládli základní část. Spolu s vítězstvím mladších žáků to však byla jediná možnost k radosti o uplynulém víkendu. Starší dorost začal čtvrtfinálovou sérii s Kladnem dvěma prohrami. Mladší dorost a starší žáci ztratily v domácích utkáních.

 
 
18.04.2016 | Tomáš Majer

A-tým

Souboj s Letohradem, to byla pro Plzeňany derniéra v základní části nejvyšší hokejbalové soutěže. Letohrad přijel do Plzně v oslabené sestavě a od začátku se bránil domácím útokům. Východočeši v první třetině zahrozili ze dvou přesilových her, to bylo z jejich strany ale téměř vše. Mečouny poslal do vedení Michal Průcha ve dvanácté minutě. Úvod do druhé třetiny byl absolutně v režii Plzně. Góly Adama Vágnera a Marka Švarce v rozmezí dvaceti sekund znamenaly tříbrankový náskok. Obraz hry se s přibývajícími minutami neměnil. Domácí v klidu kontrolovali své vedení a snažili se přidat další branky. Ty přišly ve třetí části. Trefili se Daniel Krásný a Jiří Benedikt. Za rozhodnutého stavu naskočil do prvního zápasu brankář David Hrubý, jinak brankář mladšího dorostu, který v 39. minutě nahradil Petra Kráčinu. A spolehlivým výkonem navázal na Kráčinu a pomohl k čistému kontu. Plzeň tak ovládla základní část a v play-off ji čeká Třinec.

Sobota 16. dubna: HBC Plzeň – SK Hokejbal Letohrad 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Lonští semifinalisté se díky letošnímu novému systému střetli již ve čtvrtfinále. Plzeňané do utkání vlétli. Díky důslednému plnění pokynů se velice často dostávali před Keimara. Ovšem domácí tlak hostů ustáli. Od začátku se hrálo velice pohledné utkání, i přes nepřízeň počasí a občasný déšť. Bojovalo se o každý centimetr hřiště a hra se postupem času vyrovnala. Poté ovšem přišelo pro Plzeň sedm minut hrůzy, kdy čtyřikrát inkasovala. Alpiq se nejprve prosadil díky šťastným odrazům, na řadu ale poté přišla ukázková individuální akce i zužitkované přečíslení. Mečouni poté zabrali a odměnou jim bylo snížení na 4:1 na konci druhé třetiny. Poslední patnáctiminutovka se odehrávala také více v obranné části Kladna. Ovšem branky Plzně přišly pouze dvě a Keimar za pomoci obránců nedovolil vyrovnání. Pojistku na 5:3 přidal v poslední minutě z trestného střílení kladenský Prokop.

Sobota 16. dubna: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň5:3 (0:0, 4:1, 1:2)

Podrobnosti o utkání

Také v neděli se hrálo na hřišti kladenského sportovního areálu. Zápas znovu mírně poznamenal lehký déšť, ovšem týmy s tím neměly sebemenší problém. Kladno šlo brzy do vedení, ve třetí minutě propálil Sedláčka Důras. Hra Plzně byla na začátku zápasu poměrně ospalá a role se oproti sobotě obrátily. Zajímavé situace přišly ve 12. minutě, nejprve se dvojice Opava – Vlasák zasloužila o vyrovnání v oslabení. Kladenští ale ihned své zaváhání napravili a stav byl 2:1. Na začátku prostřední části se Plzni opět podařilo vyrovnat. Vyrovnaný stav ovšem netrval dlouho, Kladno vstřelilo další vedoucí gól v přesilové hře. Hrál se opět špičkový mládežnický hokejbal ve velikém tempu. I přes velikou snahu hostí již další branky nepadly. Ani plzeňský Sedláček ani kladenský Keimar už za svá záda žádný míček nepropustili. Kladno tak zvítězilo 3:2 a připsalo si druhou výhru v sérii.

Neděle 17. dubna: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Košutka v neděli hostila souboj prvního Písku a druhé Plzně. Souboj dvou nejlepších celků skupiny B v extralize mladšího dorostu sliboval velmi pohledný zápas. Mečouni chtěli Jihočechům oplatit porážku z posledního vzájemného zápasu a vyšel jim start zápasu. U téměř všech míčků byli první hráči domácího celku a na Čapka v brance Písku se valil jeden útok za druhým. Avšak ze střelecké převahy 15:3 nevytěžili svěřenci trenéra Kováříka ani jednu branku. A když nepadl gól ani po třiceti minutách, musela rozhodnout poslední třetina. Ve 32. minutě se prosadil ze skrumáže Šmídl a poslal domácí do vedení. O chvíli později se z dorážky trefil písecký Rychlík a vyrovnal na 1:1. Stejný hráč se trefil podruhé na konci 38. minuty po „námazu“ jednoho z domácích obránců. Do závěrečné sirény už diváci žádné branky neviděli a Písek si tak odvezl tři body po vítězství 1:2 a osamostatnil se na čele.

Neděle 17. dubna: HBC Plzeň - HC Švantlův Dvůr Písek 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Fantastické utkání se odehrálo v neděli v kategorii starších žáků. Do Plzně přijela Hostivař, která patří k tomu nejlepšímu v žákovských kategoriích. Vstup do zápasu vyšel lépe Plzni. Mužstvo pod vedením trenérů Hrubého a Tůmy důsledně plnilo herní pokyny a zaslouženě se dostalo do dvoubrankového vedení. Pražanům se ovšem před úvodní sirénou povedlo snížit na rozdíl jediného gólu. V prostřední části diváci branku neviděli a koncovka zápasu tak slibovala dramatickou podívanou. 33. minuta – Hostivař vyrovnává. Následně se však Plzeň třikrát trefila v rozmezí tří minut a ještě šest minut před koncem vedla 5:2. Poté ale hosté, vedeni Janem Čejkou (v zápase 4+2), zaveleli k famóznímu obratu. Mečouni čtyřikrát inkasovali a padli 5:6. Pro Plzeňany to byla teprve druhá porážka v sezóně.

Neděle 18. dubna: HBC Plzeň – HBC Hostivař 5:6 (2:1, 0:0, 3:5)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

V nedělní podvečer sehráli na Kladně zápas mladší žáci. Domácí Alpiq vstřelil první branku, na kterou ale mečouni stihli brzy zareagovat, když se trefil Kopal. Pohledný zápas beze sporu rozhodla prostřední část, ve které padlo pět branek, všechny do kladenské sítě. Mladí Plzeňané byli při chuti a měli střeleckou převahu, v poslední třetině ale pouze uzavřeli skóre utkání, které dostalo podobu 1:7. Čistým hattrickem se prosadil nejproduktivnější hráč týmu – Radek Sýkora. Dvě branky vstřelil Radek Zíka.

Neděle 18. dubna: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň 1:7 (1:1, 0:5, 0:1)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 23. dubna
  • Muži: Plzeň – Třinec (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Kladno (13:00)
  • Starší žáci: Kert Park – Plzeň (11:00)

Neděle – 24. dubna
  • Muži: Plzeň – Třinec (11:00)
  • ?Starší dorost: Plzeň – Kladno (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Kelti 2008 (11:00)

Podobné články
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Richard Hurt #8
Richard HURT
Číslo dresu:   8
Narozen:   27.10.1999
Výška:   169 cm
Váha:   61 kg
Post:   útočník
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál