Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Plzeň padla v Hradci Králové po samostatných stříleních a stále nemá jisté prvenství

Plzeň padla v Hradci Králové po samostatných stříleních a stále nemá jisté prvenství Téměř na dosah měli hokejbalisté Plzně jistotu prvenství po základní části na hřišti Hradce Králové. Utkání, v němž mečouni potřebovali k jistotě prvního místa získat dva body, rozhodly o osudu zápasu až samostatná střílení, v nichž se štěstí usmálo na stranu Východočechů. Po vítězství Pardubic se tedy o triumfu po základní části rozhodne až v posledním kole.

 
 
09.04.2016 | Redakce
21.kolo, sobota 9.4.2016
Hradec Králové - HBC Plzeň  2:1ss  (0:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Petr (Bacovský, Šimek), rozh. náj. Hrabica – 3. Malý.
Rozhodčí: Koskuba, Cícha . Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 31. Střely na branku: 20:30 . Průběh utkání: 0:1, 1:1.
Hradec Králové: Biegl – Škoda, Hrubý, Šimek, Sádovský, Černý Jan, Bureš Michal, Bureš Jiří, Hrabica, Fišer, Ježek, Hajník, Bacovský, Rail, Karásek, Petr, Mitra, Černý Daniel
HBC Plzeň: Křáčina (Hrubý) – Vágner, O. Benedikt, Slanec, Kavalír, Vodrážka, Pokorný - J. Kejř, Krásný, J. Benedikt, Kolařík, Krch, Švarc, Kunzmann, Pauer

Komentář k zápasu

Plzeňané začali na hreadeckém hřišti aktivně. Důsledný forčeking přinesl rychle svoje ovoce. Nejprve to byl útok složený z mladíků, který zatápěl Pirátům. Po nich se při napadání za brankou domácích dostal k míčku Ondřej Malý a trochu překvapivě zasunul míček za záda hradeckého gólmana. Mečouni měli i nadále více ze hry, která byla na kluzkém povrchu o poznání lepší než na stejně obtížně hratelném hřišti na Lužinách. I přesto se ale Piráti dostali dvakrát na poměrně dlouhou dobu do prostoru kolem Kráčinovy branky. Hosté ale těmto výpadům odolali. Stejně tak i oslabení, jež přišlo v závěru první třetiny.

Ve druhé části to byli znovu Plzeňané, kteří byli nebezpečnější. Zejména v přesilovce si hosté vytvořili nejméně dvě čisté gólové šance. Nejprve netrefil v téměř ideální pozici odkrytou branku Jiří Kavalír a následně bomba Martina Krcha orazítkovala levou tyč Bieglovy branky. O dvě minuty později se neujal slibný průnik Jakuba Kolaříka po pravé straně hřiště. Do kabin se tak šlo po dvou třetinách za hubeného vedení Plzeňanů., ale s další přesilovkou Hradce Králové. Mokrý povrch dělal i nadále problémy hráčům obou týmů a po jedné podobné situaci si nedovoleně počínal Martin Kunzmann a Hradci Králové se naskytla druhá přesilovková výhoda. I tohle oslabení však Mečouni zvládli.

V plném počtu se hrálo jen chvíli, protože rozhodčí posoudili jeden ze soubojů jako podražení a za katr putoval Dan Krásný. Mečouni se opět ubránili. Jenže byla to v pořadí čtvrtá přesilovka Pirátů, která znamenala vyrovnání. Na trestnou lavici se v polovině poslední třetiny vydal už podruhé Lukáš Vodrážka a Jakub Petr od mantinelu prostřelil vše co stálo v cestě 1-1. Tři minuty před koncem se karta obrátila. Druhou početní výhodu dostali Plzeňané. Domácí však přidali na agresivitě a rychlém napadání a Mečouni s tím měli na nestabilním povrchu značné problémy. Přesto mohli rozhodnout. Martin Krch se uvolnil od mantinelu ale ze slibné pozice mezi kruhy mířil jen do tyče – podruhé v zápas. Hradečtí přes snahu hostů remízový stav udrželi do závěrečné sirény.

V samostatných stříleních začali hradečtí úspěšně. Jan Hrabica překonal blafákem Petra Kráčinu. Na druhé straně neuspěl Dan Krásný. Nedařilo se ani hradeckému Petrovi. Martin Krch jako druhý plzeňský exekutor měl k brance velmi blízko. Jenže míček nasměroval už potřetí v zápase do tyčky. .. Další úspěšný zákrok Petra Kráčiny držel plzeňský tým stále v naději, ale zakončení Jaroslava Pauera šanci na srovnání skóre nemělo. Mečouni nedotáhli svoji snahu potvrdit definitivně výhru v základní části extraligy do zdárného cíle. Chybí jim k tomu aktuálně jediný bod.

Nicméně, Plzeňané mají všechny trumfy ve vlastních rukou. V posledním utkání základní části hostí na svém hřišti zatím osmý Letohrad.

Ohlasy po utkání

Trenér Josef Kadaně Letos to bylo poprvé co jsme hráli pouze na kompletní tři lajny. Důvodem jsou různá zranění a pracovní povinnosti. Ale slibovali jsme si od toho větší hrací čas i pro kluky, kteří toho v posledních zápasech zase tolik nenahráli. Dobré je, že se zlepšujeme v defenzívě. Potýkali jsme se s kluzkým terénem, takže je vlastně výhrou, že se nikdo nezranil. Šance jsme neproměňovali což nás stálo jistotu vítězství základní části. Alespoň bude mít poslední utkání pořádný náboj. Letohradu jde o play-off, nám zase o první místo.

Fotografie ze zápasu

 
Ondrej Maly Hradec Kralove vs_Plzen Hradec Kralove vs Plzen 02
Petr Kracina Hradec Kralove vs Plzen 03 Jakub Kolarik
 
 
 
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Luděk Pavlík #12
Luděk PAVLÍK
Číslo dresu:   12
Narozen:   24.1.2003
Výška:   185 cm
Váha:   75 kg
Post:   obránce
Hůl:   pravá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál