Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Perný víkend! Kempy U18 a U14 s plzeňskou účastí doplnily také ženy a juniorky

Halu opět využily výběry mládežnických reprezentací. První cyklus soustředění dovršila osmnáctka. Napilno měli i nejmladší zástupci z U14. Nejzajímavější část beze sporu obstarala nedělní skupina juniorek a žen, které se na Košutce představily vůbec poprvé.

 
 
29.01.2015 | Tomáš Majer

Dva jednodenní kempy uzavřeli první část přípravy výběru U18

Do příštího mistrovství světa juniorů zbývá ještě přibližně rok a půl. Ovšem realizační týmy všech kategorií už začaly s přípravou na podzim loňského roku. Výjimkou není ani Reprezentace U18, jejíž trenérský tým zůstal po MS v Bratislavě u svého výběru – jako jediný. Přípravu této skupiny zajišťuje trojice Petr Ogurčák, Jan Donauschachtl a jako lodivod je vedený Milan Maršner. Všichni tři mají zkušenosti s nejvyšší hokejbalovou soutěží v České republice. Zatímco Maršner s Donauschachtlem mají aktivní kariéru už za sebou, Ogurčák stále objíždí extraligové stadiony v barvách Kladna.

První fázi přípravy si trenéři rozdělili do tří skupin. Všechny se představily v hale na Košutce. Ta nejpočetnější se sešla na dvoudenním kempu již v prosinci. Do této části spadala čtveřice David Hrubý, David Ulč, Martin Kovářík a Tomáš Majer z mladšího dorostu.

Zbylé dvě party si kempy „odpracovali“ o uplynulém víkendu. Každá se zúčastnila jednodenního soustředění, skládajícího se ze dvou tréninkových jednotek. V těch se trenéři zaměřili převážně na hru a na cvičení se střelbou a nahrávkami v rychlosti. V sobotním kolektivu byli hráči převážně ze vzdálenějších koutů republiky. V tom nedělním ale našli své zástupce i mečouni. Trenéři pozvali Antonína Oplta, Richarda Hurta, Filipa Thána.Taktéž Tomáše Ulče s Filipem Tomanem z Třemošné a Jana Kolorose z HBC Plzeň-Litice, kteří posílí tým MD na jarní část sezony.

Další práce čeká na hráče a trenéry U18 až po skončení jarní části. Již zúžený výběr se s největší pravděpodobností sejde v červnu v oblasti středních Čech.

Hodnocení hlavního trenéra:

Milan Maršner: „Oba jednodenní kempy splnily svůj účel, viděli jsme velké množství hráčů širšího výběru, kteří se prezentovali vysokým nasazením. Podmínky v hale jsou v tomto období pro nás ideální. Tudíž klubu patří poděkování za možnost kempy uspořádat. Hráči vědí jak v jarní části pracovat a věřím, že na další akci navážeme na již proběhlé kempy.“.

Prosincový trénink Reprezentace U18. FOTO: Jakub Syrůček.

Martin Komárek se vrátil k U14 a od začátku roku stihl už dvě soustředění

Hráči U14 se v posledních dvou letech zúčastnili turnajů krajských reprezentací. Vrcholem pak byly mezistátní zápasy se Slovenskem. Před letošní sezonou také nejmladší reprezentace prošla trenérskou obměnou. Po Janu Fedákovi převzal „čtrnáctku“ staronový lodivod Martin Komárek. Ten má s prací u mládežnických reprezentací nemalé zkušenosti. Na posledním MS juniorů získal s týmem U16 bronzové medaile a předtím se věnoval nejmladším hráčům U14 přes půl dekády.

S kolegy Michalem Broulíkem a Ondřejem Almašim absolvovali v novém roce dvojici kempů. Nejdříve se s mladými hokebalisty sešli 18. ledna v Mostě a na toto soustředění navázali 24. ledna v Plzni.

Tréninků se v západočeské metropoli zúčastnila i čtveřice domácích hráčů. Luděk Pavlík z mladších žáků a trojice Libor Kojzar, Jakub Holeček a Marek Reiser ze starších žáků. Původně se kempu měli zúčastnit ještě Michal Galla, Michal Skřivánek a Roman Poláček, ale nemoc jim vystavila stopku.

Další kroky nejmladších reprezentantů povedou do východních Čech. Na konci února by se měli představit na jednom z turnajů.

Hodnocení hlavního trenéra:

Martin Komárek: „Camp U14 můžeme hodnotit z trenérského pohledu velmi kladně. Na hráčích byla v úvodu campu znát mírná nervozita a nesoustředěnost. Jsme velmi rádi, že v návaznosti na předcházející campy se nám podařilo zlepšit individuální dovednosti hráčů ve vztahu především k obranným činnostem.".

Čtvrtý kemp rozvoje juniorek a žen – poprvé v útrobách haly!

Ženský hokejbal zažívá v ČR obrovský boom. Loni se uskutečnil první mezistátní zápas juniorek U18. V rámci doprovodného programu MS juniorů. Na rychlo sestavený výběr dívek sice prohrál se sousedkami ze Slovenska, přesto lze hodnotit toto utkání jako obrovský pokrok.

Na předsednictvu vznikla nově také komise ženského hokejbalu. Její předsedkyní je Michaela Rullová (reprezentantka ČR na MS 2013 – pozn. red.). A jejím členem je také Martin Komárek, který se stará o trenérské zajištění jednotlivých srazů. V pořadí čtvrtý kemp rozvoje dovedností proběhl v neděli 25. ledna.

Do Plzně kromě velkého počtu hráček dorazilo také několik trenérů. Komárka doplinil například Karel Manhart (trenér ženské hokejbalové reprezentace a bývalý lodivod českých hokejistek – pozn. red) nebo manažer hokejbalových reprezentací Roman Novák. Komárek také v rozhovoru pro hokejbal.cz uvedl věci na pravou míru. „Právě u slova Reprezentace bych rád zastavil. Campy organizované pro dívky a ženy jsou mnohdy omylem označovány za campy dospělé Reprezentace žen. Není tomu tak, jak již bylo zmíněno, jde o tzv. „campy rozvoje“ jejich cílem je připravit a vytipovat hráčky pro plánované campy Reprezentace, které odstartují v jarní části roku. Jde tedy o unikátní příležitost vstřebat poznatky od trenérů, výkonnostně se posunout a předvést své dovednosti. „Campy rozvoje“ najdou svůj prostor v termínovém kalendáři i v budoucnu.".

Největší zastoupení měla oblast z východu Čech, pozadu nezůstaly ani ženy ze Slezska nebo z Českobudějovicka. Program dne se skládal ze dvou tréninků, které byly zaměřené komplexně. Cvičení pro brankářky, střelba, nahrávka, nerovnovážné situace, práce s holí a další. Na závěr došlo ještě k modelovému utkání junioreky proti ženám.

Momentka z tréninkové jednotky. Více fotek zde.

Hodnocení trenéra:

Martin Komárek: "Juniorky a ženy se sešly v Plzni o den později než U14. V neděli na camp dorazilo 38 hráček. Na campech dívek je od října vidět vzrůstající úroveň dovedností hráček, především s ohledem na jejich motivaci na sobě pracovat. Což vnímáme jako nejpodstatnější bod pro organizaci dalších campů. Kořením campu se stalo závěrečné modelové utkání juniorek proti ženám.".

Podobné články
Aktuální články

Plzeňský dorost suverénně projel Final Four a stal se šampionem sezóny 2023/24

Final Four Extraligy dorostu končilo pro plzeňský tým tím nejhezčím způsobem! Mečouni postupně v základní skupině porazili ústeckou Elbu, berounské Kelty a pardubický Svítkov a svými výkony se nominovali do finále. V něm je opět čekal východočeský soupeř. Plzeňané se ale do klubové kroniky zapsali zlatým písmem. Po výhře 2:1 zaslouženě oslavili titul šampióna. Během sezóny vyhráli, co se dalo a klub má tak po řadě stříbrných úspěchů po deseti letech opět mistrovský tým v mládežnických kategoriích!

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Richard Hurt #8
Richard HURT
Číslo dresu:   8
Narozen:   27.10.1999
Výška:   169 cm
Váha:   61 kg
Post:   útočník
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál