Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Druhou polovinu začínají mečouni výhrou v Hradci Králové

Druhou polovinu začínají mečouni výhrou v Hradci Králové Plzeň je v posledních týdnech jako na houpačce, alespoň co do výsledků. Druhou polovinu ligového ročníku začali v Hradci Králové a tamní piráty stejně jako v úvodním zápase sezony dokázali porazit. Vedení po Gřonkově gólu pojistili v závěru Krch s O. Kejřem.

 
 
15.11.2014 | Redakce
12.kolo, sobota 15.11.2014
Hradec Králové - HBC Plzeň  0:3  (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Gřonka, 37. Krch (Malý), 42. O. Kejř.
Rozhodčí: Havelka, Řezníček.
Hradec Králové: Brykner (Humlíček) – L. Fišer, J. Černý, Mlázovský, Petr, Hora, Škoda, Ježek, Tesař, Hrubý, Pekárek, J. Fišer, Jobák, Šimek, Pazourek, Jandát, Jiřík, Veselý, Sádovský, Fiala, Hrabica
HBC Plzeň: Kráčina (Kukrál) – Edl, O. Benedikt, Slanec, Kavalír, Krpal, Hanuš, J. Benedikt, Malý, Krch, Ondra, O. Kejř, J. Kejř, Kolařík, Pauer, Krásný, Gřonka

Komentář k zápasu

Mečouni po minulém nepodařeném utkání v Mostu na svého soupeře doslova vlétli a od samého úvodu si vynutili převahu. Po sérii střel se ale nebezpečná situace urodila na opačné straně. Po nedorozumění plzeňské obrany se najednou za jejich zády ocitl Jobák, který z levé strany uháněl sám na Kráčinu. Ten svůj tým opět podržel. O minutu a půl později se v podobné situaci ocitl na opačné straně Jaroslav Pauer, ale také neuspěl. Plzeňská převaha znamenala několik zajímavých střel. Po buly se uvolnil a pohotově střílel Martin Krch, hradecký gólman Brykner zneškodnil i slibnou šanci Ondřeje Malého. Prosadil se až Petr Gřonka, který v čase 13:17 z poměrně ostrého úhlu překvapil brankáře svoji bekhendovou střelou. Dvacet vteřin před koncem třetiny dostali šanci domácí, když na trestnou putoval za sekání Malý. A Piráti se i za tak krátkou dobu dostali ke dvěma slibným střelám. Petr Kráčina byl i v tomto případě neprůstřelný.

Zbývající část oslabení, která se přeneslo už do druhé třetiny, zvládli Mečouni na jedničku. A sotva se Malý vrátil na plochu, opačným směrem putoval soupeř za příliš mnoho hráčů na hřišti. Plzeňané ale za celé dvě minuty nevystřelil ani jednou na branku… I proto následovala zhruba čtyřminutová poměrně hluchá fáze utkání, v níž se neurodila žádná kloudná šance ani na jedné straně. Zvýšit mohl ale v osmé minutě Michal Slanec, který po buly vyslal dělovku jen těsně vedle Bryknerovy branky. Pak měli druhou početní výhodu Piráti. I v tomto oslabení byla plzeňská obrana dobře zformovaná a s přehledem odolala přesile soupeře. A hra se zase přestěhovala před hradeckou branku. Tlak Plzeňanů ale vyústil jen v obléhání branky bez kvalitního střeleckého zakončení. Výjimkou byla v samotném závěru jedovatá švihovka Dana Krásného, která málem skončila v síti.

Na úvod poslední třetiny vyslal nebezpečnou střelu Petr Ondra, ani ta si cestu za záda Bryknera nenašla. Pojistka v podobě druhé branky Mečounů nakonec přece jen přišla. Za faul na Jaroslava Pauera šel na trestnou domácí Šimek. Hosté sehráli tuto početní výhodu daleko lépe. Hodiny se zastavily na čase 36:13, když se z levé strany prosadil umístěnou střelou švihem Martin Krch! Chvilku po změně stran se do slibné pozice dostala dvojice Ondřejů Malý – Benedikt. Druhý jmenovaný bez přípravy trefil připraveného Bryknera. Definitivní podobu výsledku dala poslední plzeňská přesilovka. V ní si tři a půl minuty před koncem od mantinelu vyběhl na střed hřiště Ondřej Kejř a ranou z modré čáry propálil Bryknera potřetí. Piráti dostali na poslední dvě minuty ještě šanci na korekci v podobně přesilovky, ale i toto oslabení Plzeňané zvládli bez chybičky. Petr Kráčina si navíc v Hradci Králové připsal již třetí shutout během podzimu.

Ohlasy po utkání

Trenér Josef Kadaně: Je to v posledních týdnech trochu jak na houpačce. Nicméně, pochvala týmu je na místě. Hráči byli přesvědčiví od úvodního vhazování. Dnes jsme si sem jeli pro body. Bereme je proto, že jsme ve většině činností byli lepší než náš soupeř. Drobné chybičky vyřešil opět spolehlivý Petr Kráčina.
Aktuální články

Den HBC Plzeň v Precol aréně zakončil klubovou sezónu 2023/24

Čtvrtý ročník Dne HBC Plzeň již tradičně uzavřel klubovou sezónu 2023/24. V Precol aréně se sešlo přes 90 hráčů od minipřípravky po A-tým, kteří tradičně změřili síly v rámci soutěže tří barevných týmů v netradičních disciplínách. Letošní, dle účasti rekordní, Den HBC Plzeň měl několik specifik. Mezi ty nejvýznamnější patřilo představení a poděkování zlatému týmu dorostenců, návštěva člena zlatého týmu českých hokejistů z MS v Praze Petra Šulana či vyhlášení vítězů výtvarné soutěže.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Jan Miksan #26
Jan MIKSAN
Číslo dresu:   26
Narozen:   4.8.2002
Výška:   184 cm
Váha:   85 kg
Post:   útočník
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál