Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Plzeň jede na vítězné vlně, doma vybojovala výhru s Karvinou

P L Z E Ň - Karviná v minulém kole protrpěla debakl na Kladně, to Plzeňští porazili Třinec. Před vzájemným soubojem tak byli Západočeši mírnými favority, tím spíše, že hráli na vlastní půdě. Tuto pozici nakonec také dokázali potvrdit, byť se hrálo o výsledek až do samého konce.

 
 
28.09.2013 | Tomáš Majer
5.kolo, sobota 28.9.2013
HBC Plzeň - Karviná  3:1  (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 24. Zeman (Valenta), 37. Valenta (Švarc, Zeman), 45. Zeman – 30. Konečný.
Rozhodčí: Tuček, Pečený. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: 23:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
HBC Plzeň: Marek (Semera) – J. Benedikt, Edl, Slanec, Kavalír, Krpal, Frajdl – Malý, O. Benedikt, Krásný, Gřonka, Polívka, Kejř, Švarc, Zeman, Valenta
Karviná: D. Vašek (Horvát) – Dittmann, Tomiczek, Pirch, M. Vašek, Swatko, Němcová – Konečný, Řehůřek, Škabraha, Kubica, Pietrasz, Hercig, Farský, Kozmá

Komentář k zápasu

V úvodu utkání byli mírně aktivnější Mečouni. Karviná začala utkání dvěma icingy v krátké době. Plzeň měla i první přesilovku, ale jak se později ukázalo, početní výhody byli trápením obou celků. Už po třech minutách v oslabení unikl Konečný, ale Marek zastavil jeho sólo. Za několik okamžiků mohl otevřít skóre utkání domácí Slanec. Po křižné přihrávce od Gřoňky se v levém kruhu ocitl sám a vzívala na něj poloprázdná klec, ale míček netrefil. Ani jeden z týmů dnes nebyl v úplné pohodě. Ve hře bylo mnoho nepřesností. A Karviná se více a více osmělovala. Řehůřek se dostal do stejné příležitosti, jako předtím Slanec. Zatímco domácí hráč míček netrefil, hostující Řehůřek jej nasměroval do tyče. Poté se díky povedenému střídání třetí útočné formace dostali Švarc se Zemanem k několika střeleckým příležitostem, ale branka stále nepadla. A byli to znovu Plzeňané, kteří se dostali do „gólovky“. Před brankou se sami ocitli Kejř a Gřoňka, místo střely však zvolili sérii přihrávek a balonek se ocitl daleko od Karvinské branky, za což hráčům pořádně vyčinil trenér Kadaně.

Druhou třetinu otevřela Edlova dělovka, bohužel pouze do zadního mantinelu. Hra stále nebyla záživná a oba týmy se snažili bránit svoje pásmo. Po střelách ze střední vzdálenosti najednou utíkali Tomiczek s Kubicou v akci 2 na 1. Nejdříve se v útoku zapomněl Krpal a poté se karvinští útočníci dostali přes Frajdla. Naštěstí poslední fázi nezvládli a přihrávku do prázdné brány zastavil brankář Marek svojí hokejkou. Úvodní branka stále nepřicházela. Nejblíže k ní měl Jiří Kavalír při přesilovce. Jeho střela od modré skončila na spojnici karvinské svatyně. Dále pak pokračoval nezdar v početních výhodách. Ve 24. minutě se hosté provinili zakázaným uvolněním. A po čistě vyhraném vhazování od Valenty se od modré čáry prosadil Petr Zeman, když prostřelil vše, co mu stálo v cestě. 1:0! A mohlo být ještě veseleji, když dobře napadali Ondřej Benedikt a Stanislav Valenta. Společně obrali hostujícího obránce o míček a druhý jmenovaný se dostal po otočce k bekhendové střele z bezprostřední blízkosti, ale nasměroval míček pouze do lapačky brankáře Slezanů. Obraz hry stále zůstával stejný. Nepřesnosti, povětšinou střely ze střední vzdálenosti a zodpovědné bránění. Do kabin, se ale odcházelo za stavu 1:1. Z ojedinělého závaru před brankou Plzně bylo srovnáno, když 12 vteřin před koncem druhé části dostal míček ve skrumáži těl k Martinovi Konečnému a ten srovnal skóre utkání.

Hráči obou týmů byli díky vyrovnanému stavu nervóznější. Balonek měli na svých hokejkách, ale více domácí hráči. Byli aktivnější a často uzamkli Karvinou v obraném pásmu. V dobré střelecké pozici se dvakrát dostal Krásný, štěstí mu však nepřálo. Poté se v útočném pásmu usadila třetí formace. Díky dobré práci Zemana a Krpala u mantinelu. Karviná se téměř neustále bránila. V 37. minutě byli krátce po sobě vyloučeni Konečný a Kavalír. Marek Švarc adresoval přihrávku na Stanislava Valentu, který se prodral před Vaška a nic nevymýšlel. Střela na vyrážečku rozvlnila síť hostující branky a světelná tabule ukazovala stav 2:1! Za několik okamžiků zahrál na nervy všem přihlížejícím brankář Marek, když špatně vyběhl proti míčku. Nakonec, však s pomocí Jiřího Benedikta zabránili vyrovnání. Dále se k šanci dostali dva Ondřejové, Malý a Benedikt. Akci 2 na 1 v oslabení vyřešil prvně jmenovaný akci individuálně, ale trefil pouze Vaškovu vyrážečku. Karviné už nestačilo zkusit nic jiného, než power-play. Nejdříve se dostal ve vlastní třetině k balonku Jaroslav Kejř, jehož lobovaný pokus skončil pár milimetrů vedle branky! Třetí branka Plzně přesto padla. A střelec, Petr Zeman se k ní dostal jako slepý k houslím. Karvinský obránce se v rohu hřiště dostal k míčku, jenže udělal to nejhorší co mohl a pokaženou přihrávkou našel pouze Zemana, který měl už snadnou práci.

Ohlasy po utkání

Josef Kadaně (trenér, HBC Plzeň): "Dnes jsme hráli špatně, vybrali jsme si zápas blbec. Logicky se nám nedařilo ani v přesilovkách. Doufám, že takové utkání bude jediné! Na druhou stranu je třeba tým pochválit za vůli, přestože jsem nebyl spokojený s naší hrou téměř po celou dobu zápasu. Herní prvky nefungovaly, ale vůle rozhodla o tom, že 3 body zůstaly doma."
Aktuální články

Mistři světa vzpomínají na zlatý šampionát. V hlavě jim utkvěla parádní atmosféra

Před patnácti lety se reprezentanti České republiky v hokejbalu probouzeli s pocitem, že jsou čerstvými mistry světa. Nyní se většina hráčů spojených s klubem HBC Plzeň vrací ke zlatému šampionátu a přibližuje své vzpomínky. V druhé části článku pak přibližujeme pokračování kariér plzeňských mistrů světa z roku 2009.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Stanislav Valenta #10
Stanislav VALENTA
Číslo dresu:   10
Narozen:   9.4.1991
Výška:   186 cm
Váha:   90 kg
Post:   obránce
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál