Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

O výhře Pardubic rozhodla první třetina. Stav série je opět vyrovnaný

P L Z E Ň - Druhé finálové utkání mezi Plzní a Pardubicemi se neslo v opačném duchu než první zápas. Plzeň zaspala úvod utkání a do první sirény si nechala nasypat pět branek. Tuto ztrátu pak už ani přes bojovný výkon ve zbytku utkání nedokázala odmazat, a do Pardubic se tak série přesouvá za vyrovnaného stavu.

 
 
19.05.2013 | Marek Kratochvíl
FIN2, neděle 19.5.2013
HBC Plzeň - Pardubice  3:5  (0:5, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Vít (Švarc), 25. Forejt (Frajdl, Švarc), 29. Hnízdil (Ráb) – 3. Förstl (Zvonek), 4. Karásek (Moravec), 6. Kopa (Pecina), 6. Urbanec (Moravec), 9. Gabriel (Urbanec).
Rozhodčí: Belanec, Žák. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 135. Střely na branku: 34:22. Průběh utkání: 0:5, 3:5.
HBC Plzeň: Kukrál (Kráčina) – Vodrážka, Štěrba, Pokorný, Frajdl, Hanuš, Král, Papán – Forejt, Švarc, Vít, Hnízdil, Tymr, Kunzmann, Pauer, Šimandl, Krch, Davídek, Ráb
Pardubice: Veselý (Chemlík) – Kostkan, Pecina, Pražan, Novotný, Machek – Förstl, Severýn, Gabriel, Zvonek, Urbanec, Moravec, Lukáč, Kopa, Karásek, Kunc, Tajovský, Česák

Komentář k zápasu

Utkání začalo pro Plzeňany jako noční můra, když se už v závěru třetí minuty prosadil v přesilové hře kapitán Pardubic, Filip Förstl, a poslal tak hosty do vedení. Poté co navíc Forejt na druhé straně ve své šanci proti Veselému neuspěl, už ve čtvrté minutě se Východočeši trefili podruhé. Tentokráte skóroval po Moravcově pasu Ondřej Karásek. Zmar domácích pokračoval, a když na počátku šesté minuty vstřelil Filip Kopa z dorážky už třetí gól hostů, Martin Davídek si vyžádal oddechový čas, svým svěřencům pořádně vyčinil a vystřídal brankáře Martina Kukrála, kterého nahradil Petr Kráčina.

Žádaný impuls se však nedostavil a namísto toho už po pouhých sedmadvaceti sekundách z první rány na nového brankáře zvyšoval již na čtyřbrankový náskok Pardubic Otto Urbanec. Domácí tým i nadále trápila nedisciplinovanost, na kterou také ještě jednou doplatili. To když se v deváté minutě prosadil Jan Gabriel. Kráčina se však poměrně brzy rozkoukal a v poslední minutě první části se ještě prezentoval parádním zákrokem proti úniku hned dvou pardubických útočníků.

Do druhé třetiny nastoupili Plzeňané v mnohem lepším tempu a v úvodu sedmnácté minuty mohl skórovat Jakub Hnízdil, z mezikruží mířil dobře, ale Veselý efektním zákrokem betonem jeho ránu vyrazil. Na druhé straně se pak zase zaskvěl Kráčina proti střele hostujícího Karáska. Do většího tlaku se Západočeši dostali ve dvacáté minutě při nabídnuté čtyřminutové přesilové hře, kterou ještě znásobil krosčekem Radek Machek a Plzeňané se poprvé prosadili. Dvojnásobnou přesilovku využil přesnou střelou z levé strany Dominik Vít, kterého následoval jen o minutu později dalším gólem v přesilovce, z téměř totožného místa Marek Forejt a náskok hostů se začal tenčit.

Tím spíše, když ještě v závěru druhé části přidal třetí branku Plzně Jakub Hnízdil dobře ukrytou střelou z otočky ihned po vyhraném buly. V poslední minutě pak mohli domácí ještě jednou udeřit, kontaktní branka, kterou ale v poslední minutě vstřelili, nebyl rozhodčími uznána pro kopnutí balonu nohou.

Ve třetí třetině domácí opět nastartovala přesilová hra, v jejímž závěru ale domácím utekli do přečíslení dvou na jednoho Zvonek s Lukáčem, Martin Krch však na poslední chvíli rybičkou křižnou přihrávku přerušil. V dalším úniku pak Dalimil Zvonek trefil tyč. Jinak měli herní převahu spíše Plzeňané, většinu jejich střel však pokryl dobře chytající Veselý.

Do těžké situace se domácí dostali pět minut před koncem, kdy museli čelit téměř dvouminutové hostující přesilové hře 5 na 3, málem však sami skórovali. Hned v úvodu oslabení totiž utekl pardubické obraně Marek Švarc, svůj blafák ale zakončil jen do betonů pohotového Veselého. Další brejk pak zakončoval Jaroslav Pauer střelou mezi betony, ani on se však kýžené branky nedočkal, a Pardubice tak vybojovali své první finálové vítězství.

Ohlasy po utkání

Martin Davídek (trenér Plzně): "Když prohráváte ve finálovém utkání už o pět gólů, dá se ta ztráta jen těžko smazat, ale my jsme si o přestávce řekli, že bychom s tím chtěli něco udělat a ještě jsme se o to poprali. Obyčejně si na rozhodčí nestěžuji, ale myslím si, že tam byly dvě špatně posouzené situace, které ten zápas ovlivnily. Hned v úvodu to čtyřminutové vyloučení Tymra, ze kterého jsme dvakrát inkasovali. Pardubický hráč tam našemu hráči nadzvedl hokejku, s níž se pak sám udeřil do obličeje. Druhý moment byl náš kontaktní gól na 4:5, který rozhodčí neuznal pro údajné úmyslné kopnutí balonku nohou, v té skrumáži, která před brankou panovala však celou situaci nemohl vidět a ten míček se od nohy našeho hráče také jen odrazil. To utkání nám ale samozřejmě neprohráli rozhodčí, náš nezodpovědný přístup v první třetině byl trestuhodný."
Aktuální články

MS juniorů v Žilině je minulostí. Česká osmnáctka vybojovala bronz

Slovenská Žilina ve dnech 4. až 7. července 2024 hostila mistrovství světa juniorů v kategoriích U16 a U18. Čeští hokejbalisté na MS přijeli v roli obhájců prvenství v obou kategoriích. Zlaté žně z Liberce se tentokrát neopakovaly. Přesto národní hokejbalová pokladnice přivítala další cenný kov, kterým byl bronz U18. V obou kategoriích měli mečouni své zastoupení. Shrňme si nyní jejich vystoupení na šampionátu.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
David Štípek #7
David ŠTÍPEK
Číslo dresu:   7
Narozen:   27.9.2000
Výška:   184 cm
Váha:   83 kg
Post:   obránce
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál