Infobar:  FANSHOP: Nově prodej klubových kšiltovek - výběr hned ze čtyř variant!
 
 

Prognóza kapitána Kadaněho: Čekám tuhý boj

Prognóza kapitána Kadaněho: Čekám tuhý boj V play-off zatím zaznamenal jednu trefu a dvě asistence. Výrazně se tak podílel na příspěvku obránců k postupu Plzeňanů do semifinále. Po dvoutýdenní pauze se kapitán Martin Kadaně společně s celým týmem koncentruje na další cíl - postup přes Hradec Králové do finále. Zkušený bek zná soupeře velmi dobře a od vzájemných duelů si slibuje boj o každý bod.

 
 
28.04.2010 | Marek Chlupatý
Až v sobotu jste se dozvěděli, kdo bude vaším semifinálovým soupeřem. Spekulovali jste v kabině o tom, proti komu byste nejraději hráli?
V úvahu připadali tři možnosti. Jak jsem poslouchal ostatní kluky, měli jsme jednoho společného favorita. Ten ale nepostoupil a vyšel na nás Hradec. Ale ty varianty byly srovnatelné.

Postoupily čtyři nejlepší týmy základní části. Takže žádné překvapení...
Potvrdila se síla těchto týmů. Ale mohlo to dopadnout jinak. Stačí jeden moment, který úplně změní průběh série, jedno mužstvo posílí a druhé srazí.

Hradec prokázal velmi dobrou formu, když snadno přešel přes Vlašim. Není to pro vás trochu překvapující?
Čekal jsem, že to bude dramatičtější série. Zápasy jsem neviděl, ale podle statistik se Vlašim v jednom zápase vyfaulovala. To byla jejich slabší stránka už v základní části a v play-off je to ještě důležitější. Přesilovky rozhodují zápasy. Vlašim asi doplatila na nezkušenost, ale i když vypadli ve třech zápasech, byli Hradci adekvátním soupeřem.

Ani vy jste sérii nijak neprodlužovali, i když zvláště první dva duely byly hodně vyrovnané. Co nakonec rozhodlo o hladkém postupu?
Otázkou je, co znamená hladce. Vypadá tak výsledek 3:0 a určitě tak vypadal i herní projev obou týmů. Velkou převahu jsme měli i ve střelách na branku. Ale rozhodují góly, kterých jsme vždy vstřelili více než soupeř, i když dvakrát to bylo těsné. Bylo těžké neustále útočit proti pěti bránícím hráčům a navíc famózně chytal brankář Gerlich.

Přestože Kert po většinu času bránil, nebyly k vidění nějaké hrubé nebo zákeřné zákroky. Po psychické stránce vás tedy Pražané tolik neprověřili a dá se čekat, že vyhrocených momentů bude přibývat...
To je pravda, ale Kert nás prověřil jinak. Vyzkoušeli jsme si, že je velmi těžké se prosadit, když jsme dlouho v útočném pásmu. Není jednoduché vymyslet na malém prostoru nějakou gólovou přihrávku nebo individuální akci. Já jsem rád, že série vyhecovaná nebyla, protože nemám rád, když víc tečou nervy, než se hraje hokejbal.
Martin Kadaně v souboji za brankou soupeře při utkání s Kertem
Nemrzí vás některé chyby potrestané brankami, které by proti silnějším soupeřům mohly rozhodovat?
Nechci se hráčů Kertu dotknout, ale s jiným soupeřem by to opravdu mohly být komplikace. V Praze jsme inkasovali ze dvou střel dva góly, ale povedlo se nám do přestávky srovnat. V prvním utkání v Plzni jsme si dali nešťastný vlastní gól a pár minut před koncem zápasu bylo vyrovnáno. Ale my jsme šli za vítězstvím a případné prodloužení nebo nájezdy odvrátili.

Stejně jako Hradec máte před semifinálovou sérií dvoutýdenní pauzu. Není škoda, že vypadnete ze zápasového rytmu nebo jste rád, že máte možnost si odpočinout?
Těžko říct, zda je lepší postoupit ve třech utkáních nebo bojovat až do pátého zápasu. Já osobně jsem rád, že jsme si mohli relativně odpočinout a doléčit nějaké drobné šrámy, které člověk v průběhu play-off nasbírá.

Na co jste se během těch čtrnácti dnů speciálně připravovali, co od Hradce očekáváte?
Nevíme co na nás Hradec vymyslí. Určitě nebudeme útočit na jednu branku jako s Kertem, ale hrát se bude po celém hřišti. Rozhodovat bude každá malá chyba a vyhraje ten, kdo udělá chyb méně. Bude to tuhý boj.

Zvláštní kapitolou jsou hradečtí gólmani, se kterými se často trápíte...
To je pravda, ale pamatuji si, že nám v posledních letech několikrát svými chybami také hodně pomohli.

V plzeňském týmu zatím zaujali hlavně obránci, kteří mají v pla-off na svém kontě osm z třinácti přesných záashů. Čím to je, že právě beci zatím střílejí tolik branek?
Jenom to dokládá fakt, že pro útočníky je strašně těžké se prosadit, pokud soupeř úporně brání. My obránci máme víc času na střelu i přihrávku. Zatím se nám daří ranami z dálky, ale třeba i Honzovi Beránkovi při přesilovkách před brankou.

Jaký je cíl pro úvodní dva duely v domácím prostředí?
Přáním je vyhrát oba zápasy, ale to bude chtít i soupeř. Máme dostatek zkušených hráčů, ale i dravých mladíků, abychom utkání zvládli. Očekávám, že nás přijde podpořit opět podobná kulisa jako ve čtvrtfinále, kdy byli fanoušci naším šestým hráčem a hodně nám pomohli. Jsem rád, že si lidé našli cestu do haly a že se z diváků stali opravdoví fanoušci, kteří nás doufám zase poženou za dvěma výhrami.

Podobné články
Aktuální články

MS juniorů v Žilině je minulostí. Česká osmnáctka vybojovala bronz

Slovenská Žilina ve dnech 4. až 7. července 2024 hostila mistrovství světa juniorů v kategoriích U16 a U18. Čeští hokejbalisté na MS přijeli v roli obhájců prvenství v obou kategoriích. Zlaté žně z Liberce se tentokrát neopakovaly. Přesto národní hokejbalová pokladnice přivítala další cenný kov, kterým byl bronz U18. V obou kategoriích měli mečouni své zastoupení. Shrňme si nyní jejich vystoupení na šampionátu.

Zápasy
PD7 | neděle 15.5.2022 | 11:00
Kovo Praha - HBC Plzeň
KOV PLZ
 
 
 
 

Nenalezeny žádné zápasy

 
 
 

Online přenosy zápasů hokejbalové extraligy najdete na Onlajny.cz

Tabulka
P. Tým Z S B
1. Kert Park Praha 22 113:60 55
2. Kladno 22 72:46 46
3. Pardubice 22 95:64 45
4. Most 22 63:50 45
5. Karviná 22 76:61 41
6. Letohrad 22 68:70 33
7. Hostivař 22 86:95 32
8. Ústí n/L 22 54:68 28
9. Dobřany 22 59:71 22
10. Hradec Králové 22 58:77 21
11. Plzeň 22 54:81 19
12. Kovo Praha 22 32:87 9
Hráči
Marek Reiser #6
Marek REISER
Číslo dresu:   6
Narozen:   11.6.2001
Výška:   171 cm
Váha:   52 kg
Post:   obránce
Hůl:   levá
 
 
 
Klub  |   A-tým  |   Další týmy  |   Zápasy  |   Hala  |   Historie  |   Forum  |   Archiv
Copyright © 2008-2024 HBC Plzeň & eSports.cz s.r.o. |   RSS kanál